ahli sarcasm

Sunday, November 28, 2010

hari yang sangat panjang~~~

rini aku balik USM. <smangat je balik awal2 an>
orang nga siox2 cuti, aku balik USM an. 
huu,bukannye pe, aku balik de keje laaa.
ekotkan ati, nak je aku stay cuti kat uma.
banyak tol peristiwa sepanjang perjalanan aku balik kat USM tadi.
ta penah2 pon jadi cani.
ok, aku bangun awal la gak pgi tadi<awal ker??>
so, da siap2 sume barang nak alik usm, ayah aku anto la g stesen bas.
dalam pukul 9.30 pagi gak laa.
ngan harapan dapat bas pukul 10 pagi.
selalunye aku beli tiket awal. tah nape kali ni gatai tanak beli awai. heh
so, aku pon g la tanye kat kaunter tu, "kak, bas pukul 10 de lagi tak?"
akak tu jawab ngan muke 'slenge' die tuh, "tade, pukul 11 de la".
mak~~ aku customer ko, so layan la aku elok2.
nak je aku cakap camtuh kat die an, tapi dsebabkan aku ni maseh mnitikberatkan tatatusila melayu yang sebenar, so aku pon wat ta tau jek. <well~~>
nye la lame aku nak kena tunggu.
korang cube imagine, aku sampai pukul 9.30 n i have to wait until 11 am..
mmg buhsan bin buhsin la aku kat situ.
then, da pukul 11 pagi, so aku pon naek r bas tuh.
sepanjang perjalanan nak sampai butterworth, aku le tido. nye la ngantok aku mase tuh. haha
ni muke buhsan aku mase kat atas feri tuh.


i'm bored enough!

sampai je, aku pon lari2 nak kejar feri, takut kena tinggal.
dengan beg yang aku cam nak dok satu sem kat sini lagi aku bawak mai.
mmg thinjut2 gak la kaki aku tadi.huu
so, naek la aku kat feri.. kat ats feri tu, aku pon makan la karipap yang mak aku suh bawa. <feeling kot makan atas feri. hoh>
pas sampai seberang, aku tunggu bas 302 nak g USM.
nye la lame aku nak tunggu drebar bas tuh. padahal bas tu da 'tcongok' kat situ. aish!
agak panas d situ..
aku pon sabar r tunggu..
tunggu nye tunggu, aku pon akhir nye dapat naek bas tuh.
spanjang perjalanan nak balik USM tuh, nye la sesak bandar penang.
dengan jalan nye kecik, keta blonggok2.
bese la, ri sabtu..
so, sampai la aku kat USM <alhamdulillah~~>
engat nak je aku panjat bukit tu, tapi pak cik bas de.. so, aku da bayar, naek la an <tengs pak cik bas :)
sampai la aku kat restu..
jadi nye, aku pon g la bilik aku. de la kawan aku ni..
petang tu aku n kgkawan aku ni g McD.
agak jauh gak la <kalo jalan kaki. hee>
pas abeh borak2 kat McD, aku pon balik r bilik.
malam tu plak g makan kat area Nazery.
teman kgkawan aku yang ta makan ag.
pas abeh makan tu, bmulalah sesi 'meeting' yang ta tau arah tujuan. haah
gelak je memanjang. sampai pale2 aku da saket. hah
ni angkare diorang laa. ta abeh2 wat lawak. aish..
agak lame gak la "meeting" kitorang tuh.
sampai da ta larat nak gelak sangat, kitorang pon balik r bilik masing2..
n sampai2 bilik, aku pon trus tulis blog ni :p
haha.. tu la cite aku sepanjang hari ni.
penat!

ftnote: perjalanan aku tadi mengambil mase lebih kurang 3jam :)

2 25 SARCASM BERKATA-KATA:

faiqah said...

hahaha.ats feri mkn karipap pun nk feeling.lawak la hafiz.hahahhaha

..tapi bukan aku.. said...

hah.. bes kot faiqah. ta makn dari pagi mase tuh. kikh. try r! =P