ahli sarcasm

Wednesday, December 15, 2010

242 hari..

tau tak pe maksud; 242 hari tuh??
haa.. tu la tempoh selame kitorang2 ni bpisah. <over!>
lame kot weh!!
kitorang blah dari matrx tu; 14/4/2010,
n semalam kitorang kitorang jumpe balik; 14/12/2010.
so, da 8bulan..
santek an tarikh tuh??
kalo korang ta caye, korang kire la sendiri.. hehe
<stp bulan bkn just 30ri je k. huu>
tapi ta tau la kalo2 aku yang silap kire an.. heh


senior kmPk! cewah!
.
.
..sukri..

..firdaus..

..sheeqal..

..zaidi..

ni la muke2 yang sudi meluangkan mase ngan aku kat kmPk semalam.
de lagi geng2 yang lain, tapi diorang de hal.
tape2, aku tak pakse pon.
tapi sangat seronok g kmPk. ase cam zaman muda2 dulu.
tambah2 kalo tengok muke2 junior.
terase diri ni tue. eh! bukan~~ matang!
haha..
ok, aku nak cite la dari mule2 aku g kmPk, 
sampai la aku balik uma dari kmPk semalam..

pas subuh je, aku trus bertolak g epoh.
amik bas g epoh dulu. punye la semangat an! haha.
then, aku dapat bas pukul 6.30 pagi.
memang dalam bas tu, aku tido jela.. 
nantok sih! tak sal2 kena bangun awal an. 
semate2 nak jumpe kengkawan lame.
dalam hati mmg excited n ta saba gile! huu.
so, buka2 mate je da sampai epoh, medan kidd.
de gak dalam pukul 7.30 pagi camtuh.
tapi masalah nye, aku terlupe nak naek bas pe g matrix.
nak tak nak, aku kena la tanye pak cik jage kaunter bas tuh.
die cakap naek bas "Perak Transit"
bas ni bas baru. dulu mase zaman aku kat matrx, tade lagi.
kalo tak, dulu naek bas Kinta jek.
so, dengan cuak nye, aku pon naek la bas tuh.
da jalan, si pak cik dreba tu mule nyalakan 'lighter' die.
dalam ati aku,"aish pak cik drebar ni, pagi2 lagi takkan nak esap rokok da".
aku memang pantang kalo orang esap rokok ni.
nak2 bas tu air-cond lak.
ha! terperangkap la segale asap rokok tuh.
memang lemas gak la aku dalam bas tuh.
da la sesak ngan manusia dalam bas tuh. agak geram la an.
hmm, dengan pasrah hye, aku pon tahan la gak.
agak dalam 30 minit gak aku dok lemas dalam tuh.
pas 30 minit, sampai la pekan Gopeng.
sampai2 situ, aku pon tunggu la kengkawan aku tuh.
tak lame mane pon, diorang pon datang bawa aku g kmPk :)

pertama kali aku tengok kmPk, "WOW! betape megah nye mtrx aku. huu"
tak sangke aku sampai gak kat situ lagi sekali.
da lame aku simpan hasrat ni.
n akhir nye, tercapai gak impian aku an..
sampai je kat pak guard; die tanye nak g ne..
kalo dulu2, pak guard tanye,
"mane kad matrx??",
 tapi sekarang tanye,
"nak g ne?? wat pe?"
so, kitorang pon ngan muke innocent nye jawab la,
 "nak jumpe lecturer pak".
<bunyi cam bahase indonesia lak. hehe>
then, die mnx i/c kitorang. n bagi kad pelawat.
tapi bagi kitorang, kad tu bukan cam kad pelawat, tapi cam kad matrx!
wah! over tol! hihi.
pastu, kitorang pon g kafe A; kafe dak laki.
walopon dilarang oleh pak guard, tapi de kitorang kesah?? haha. ja'at!
then, kitorang pon gerakkan kaki kitorang untuk merayau 1 kmPk tuh.
kmPk tak berubah langsung! still cam dulu!
rindu!!

1st destination kitorang, ke DSK.
DSK=Dewan Sri Kinta.
dewan ni la yang m'engatkan kitorang mase wat majlis kat kmPk dulu2. 
tapi kitorang g sane cz nak jumpe si Firdaus ni.
die tengah berlatih silat..
yang kelakar nye, kitorag didatangkan dengan aksi die dicekek! haha.
<jangan mara daus huh!:P>
die  stay kat kmPk untuk beberapa ari cz de latihan silat alumni mende tah.
jadi, kitorang pon tunggu la die.
seb baek mase tu die da nak abes.
tapi daus, engat kitorag nak tunggu ko lame2 ker?! haha.
lawak jek.
:P

pas abeh daus silat, kitorang g bistro.
urghh!! sungguh kenangan tempat ni.
teap malam pas balek masjid, mesti destinasi kitorang ke sini.
walopon tade pe nak beli.
kalo bagi dak2 kmPk, tempat ni mmg tempat untuk dak2 yang banyak uit jela.
yela, dak mtrx ne la nak korek uit an. hee
Anjung Siswa, destinasi wajib kitorang. haha
tapi kalo de pe2 nak wat malam tu, memang kitorang ta g la..
yang pelik nye, teap2 malam, mmg ramai r tempat tuh.
tak kire r sok nye de exam ke tak.
mesti ramai!! haha..
sampai de yang wat stdy grup kt situ.
rajen kan dak2 kmPk ni?? hihi

pas abeh beli ice-blended <yummy2!!> kat bistro tu,
kitorang pon gerak ke kafe C.
kafe ostel dak puan, tapi open utk ssape je yang nak g.
sbb kafe ni sedap antare sume. n murah!
sbb tu la laku jek. kikh.
kafe ni lak destinasi wajib kitorang pas abeh je semayang jumaat.
mmg melepak r kitorang kat situ.
yela, kat kmPk dulu, jumaat petang ne de kelas.
laen la kat u ni.. huu
mase pergi kafe C tu, diorang nak makan tghri.
mase tu aku da kenyang gile! 
sbb pagi tu aku da pekena nasi lemak.
so, da b'lemak la badan aku ni haa.
ta lalu nak makan.
tapi dalam ati, rugi je ta makan an.. bkn senang nak mai.
nak wat cane, da mmg ta lalu.
t makan ta abeh, rugi lak an..
huu..

pas abeh makan, kitorang gerak g cubicle!
jumpe sume lecturer.
1st cubicle yang kitorang g cubicle pzic n chemistry.
then, cubicle math n bio..
ramai lecturer yang tade. myb nga de clus an.
lecturer yang aku dapat jumpe.. 
Che mi, En. Aziman, Miss Naem, lecturer lab chemistry sem2, 
lecturer lab pzic sem2, Ustaz Sams, lecturer bi, lecturer kaunseling; Tuan Hj Shamsudin,
n ramai lagi la! 
tapi sayang, lecturer math, lecturer chmstry langsung ta dapat jumpe except yang lab.
cz mase aku g, sume tade.
n de gak yang nga cuti..
mentor aku pon tade. sedeh kot! s0b3!! :(
tapi tape.. at lis, aku da sampai n jumpe lecturer yang banyak berjase kat aku.
sampai aku dapat masok u ni an.. 
tanx cekgu2!! :)
jasa mu tetap ku kenang! cewah!!

pas g cubicle, mase tu da pukul 1 sumthg.
so, kitorang pon gerak la g Masjid Al-Maghfirah.
pas abeh solat zohor, kitorang kumpul tempat d mana kitorang selalu kumpul dulu.
kalo dulu pas solat, mesti kumpul kat tempat ni.
tade sape le amik tempat kitorang ni!
le katakan cam tempat keramat rr.. hihi
ni la tempat nye..

semangat je nak tangkap gambar an. hii

so, niat d hati, pas kul 2 tu, 
nak g cubicle balik nak jumpe lecturer2 yang ta sempat nak jumpe pagi tadi tuh..
tapi nak djadikan cite, mase tu "junior2" kitorang de latihan kebakaran lak an.
kitorang pon ngumpat la sesame sendiri,
"tak bes la weh latihan kebakaran diorang siang2!!". hihi.
nak2 mase tu baru pas ujan..
ish3!!
dulu mase kitorang, latihan kebakaran malam tau!
seap 1 kmPk black out lagi semate2 nak suh sume orang turun padang.
haha.. n de la demo mende tah.
ngan api segale bagai.
lawak2..
mase sume junior2 nga kalut2 g bkumpul,
 kitorang2 ni menyorok la dalam kedai buku ngan akak buku.
ngan muke selamba nye, kitorang lawak2 ngan junior2 tu ckap,
"cepat2!! ramai da yang terbakar tuh!"
haha.. muke2 junior gelak jek.
suke je tgk muke2 suci diorang an..
n kitorang pon nak la g tengok pe yang diorang wat an..
tup2, tgk2 kena panggil sekali.
ADOYAI!!
so, kitorang pon ekot jela.
sekali ngan akak2 kedai buku pon kena..
hahahahhaha
tapi tade la kitorang beratur ngan dak2 tuh.
dok kat tempat2 lecturer ni haa..
"berlagak" r jap an.. hihi.
ni suasane mase latihan kebakaran tuh;

mase ni engat batch 10/11 ni, tade la ramai sangat. 
sebab ta nampak sume sangat kot.

ni diorang nak g padang. de demo.
de yang kena mara ngan Mr. Naim.
garang oo..

aku pon 'menyempatkan' snap pic sendiri.
ngan b'latar belakangkan junior2 d padang. haha

ramai lagi tak turun ni..

nak tau, kalo tak petang tu diorang de KMM.
ala KMM=Kumpulan Mentor Mentee.
kalo time aku dulu, KMM wat mase pagi.
pukul 10-11 pagi kalo ta silap.
hmm, tapi sebab sume junior n lecturer de mende ni, KMM pon dbatalkan.
act, de sorang lecturer ni tawarkan kitorang g KMM die.
nak suh kitorang story2 kat junior2 cane kitorang kat mtrx dulu2.
wah! bes gak an.
tapi dsebabkan de latihan kebakaran, 
ta dapat la kitorang nak 'mencapap' kat KMM tuh.
hahaha

so, pas tu, kitorang pon gerak la g kafe A balik.
dapat jumpe akak kafe n kak bayu.
engat lagi dulu suke ngusik n riuh2 ngan diorang.. gaga.
mm, tak sempat nak g merayap 1 kmPk gak.
mase tu da pukul 3 lebih. 
aku nye bas pukul 6 camtuh.
kempunan~~
so, kengkawan2 aku ni ngan baek hati nye, bawa la aku g medan kidd.
so nice :)
tanx guys!
aku pasti rindu korang2!! hoo

nak letak sikit gambar kitorang semalam ni..

sukri, zaidi, firdaus, sheeqal, mr. right..
hee

santek an???
mtrx sape~~~~~

pusat sumber.. tempat suka duka. ceh!!

blok seri iskandar..

.K.A.M.I.

menara 'cendawan'.
hanya student kmPk je yang tau.. haha

tangga keramat bagi dak2 laki..
hee

"rahsia kejayaan ku", bak kata ceqal..
haha

over jek..
:P

so, da sampai time, aku pon naek la bas.
ni 1st time aku naek bas syarikat baru ni..
<hari tu, banyak mende '1st time' aku alami. ta tau nape>
yang aku bengang nye, die g ekot jalan lame.
aku dalam bas tu da t'hangguk2 da.
nantok!
trip 1jam da jadi 2jam.
mmg panas hati gak la aku dalam bas tuh.
nak wt cane lagi an...
terpakse la tggu sampai kamunting.
penat kot dok dalam bas tuh! aishh..
tapi alhamdulillah, akhir nye sampai gak kat kamunting.
n kenangan 14/12/2010 tak kan aku lupe.
tenkiu so much guys!!
t kite g bcuti lak ek!! hee 
*)

*yang ta dapat menyempatkan diri pade reunion kali ni; Khairul, Faiz, Zul, Fadh, Zahid.. tape korang, t kite wat lagi k :)*


10 25 SARCASM BERKATA-KATA:

a i n u said...

hafiz..
serius..
rindu sgt2..
thanx for da pic... :p

ehem2..
mcm prsn ada sumone la dalam gmbr tu :D
hahaha

..tapi bukan aku.. said...

haha..
perasan sape tuh??
ehem3

putera impian said...

GUY...ICORY X DAPAT JOINT KORANG....COZ AKU DA PROGRAM....EM TAPI BILA AKU BACA BALIK STORY NIE...AKU RASA MACAM DA NGAN KORANG JAK....THANKS MR RIGHT.....
LUV U ALL....

..tapi bukan aku.. said...

haha.. welkam "putera impian".. ase ta lengkap je rituh.. tapi tape, laen kali de lagi an.. :)

aqish basir said...

mesti
korang rapat sgt an
ish jarang jumpe laki mcm korng zmn skrng
hehe

..tapi bukan aku.. said...

aqish, kami TERSANGAT la rapat..
kalo tak de lagi, tapi tak dapat datang.
tu la, sekarang sume da merantau jauh2.
u da jauh2.. de utm, um, upsi, unimap, uitm..
de sorang je yang same ngan saye kat usm. heh
rindu mtrx! huu

Ahmad Fadli Bin Arif said...

sronok tgk korg pg kmpk............sory x dpt dtg........sbb de music camp.......apa pn ku ttp ingt perjumpaan 14.4.2015 di klcc nnti.....insyaallah

a i n u said...

hafiz, entah la...
mcm nampak tak nampak je..
apa pon, seronok tgk korg brsahabat..kagumlah!
haha..

kalo la sy dpt kwn2 mcm korg kan :D

..tapi bukan aku.. said...

fadh: seb baek ko engat.. hihi

..tapi bukan aku.. said...

ainu: ececeh! tetie nampak tak nampak an..
heh.. tu la name nye sahabat sejati. cewah!
tenkiu :) arap kitorang b'sahaat selama nye..