ahli sarcasm

Tuesday, December 28, 2010

harap sumenye baek:)

akhirnye, semua nye da selesai.
alaa.. sal daftar cos aku tuh. engat ag entri aku sal; 
so, sekarang ni sume nye da selesai.
actually, de sikit salah paham..
aku la salah paham ngan diri aku sendiri. 
aku salah tafsir tentang bahase ketige n bahase asing.
aku engat just ade bahase ketige jek.
dats y blurr sbb kalo nak amik bahase ke3, tale amik ko-k.
then, my fren, lleno bagi tau yang 
bahase ketige n bahase asing mende yang berlainan.
pas d'explain kan, baru la paham..
atoyaii~~
tu la penyakit dak2 1st year an. 
ta paham mende. blurr~~
adehh~~ pening tol ngan sistem u ni.
macam2! ala2 astro tuh; "macam2 ada.." haha
so, pas dpikir balik, aku decide tuk amik bahase cine.


sejenis tulisan logogram. 
maksud nye, ta belajaq lagi. hihi


mesti korang tetanye2,
nape aku amik bahase cine.
sedangkan dalam short listed aku tade pon bahase cine an?
yang ade, just korean, japan, spanish n french..
<ke aku yang terlebih perasan? hehe>
bukan nye ape, pas dipikir balik, 
aku ase cam bahase cine de peluang yang lebih luas.
i mean the market..
 sbb kalo kite tau bahase cine,
 lebih senang nak dapat keje t.
aku ase laa.. 
poyo je an? baru 1st year, da pikir sal keje. aiseh! heh
kengkawan aku pon ramai je yang amik bahase cine.
yang malay laa..
diorang amik selepas dihasut oleh aku. muwahaha.
ja'at tak aku? hihi.
tade la, diorang amik dengan 'kerelaan' diorang sendiri. 
an? an? kengkawan~~ ngeh3 
cam aku cite kat entri aku yang lepas tu,
kitorang amik bahase asing ni sbb, 
tanak amik risiko amik subjek c++ programming.
ta bermakne aku tanak amik c++ langsung
tapi maybe mase 2nd year ker..
nak slow2 balik.
da tanak culure shock da. heh

CULTURE SHOCK DI USM! GGRRR~~


so, da masok sem baru ni,
aku nak belaja rentak musuh sekarang ni.. 
musuh aku sekarang ialah "exam~~" huhu.
sem2 ni, banyak gak bahase aku amik.
de 3 bahase; malay, english n chinese..
jadi budak Ilmu Kemanusiaan la plak aku kali ni. 
tak pon, dak sastera. heh
tape2. slow2 dulu an.
 hope aku le bawa sume nye ngan baek.
amenn~~
ok, setelah sume nya da settle, 
so ni cos2 yang aku nak amik sem ni..

ZCT 103: Physics III (Vibrations, Waves n Optics)
ZCT 104: Physics IV (Modern Physics)
ZGT 162 : Geology II
ZGT 190: Geology Practical
LMT 100: English
SHE 101: Hubungan Etnik
LKM 400: Bahasa Melayu
LAC 100: Chinese I 

Sume nye 8 subjek ngan 17 unit..
ok tak kengkawan?? heh
baru je tadi aku g skul Sollat <skul bahase>, 
daftar grup chinese aku.
kat USM ni kitorang paggil "School".
kalo kat u laen, diorang panggil fakulti, jabatan, bla bla bla....
tapi kitorang panggil school o dalam bahase melayu nye, Pusat Pengajian.
 contoh nye skul aku; School of Physics o Pusat Pengajian Sains Physics.
selepas agak sejam gak semalam aku dok pikir n arrange jadual aku ni,
at last aku dapat gak 1grup yang tade clash ngan ne2 subjek.
mmg naseb aku baek cz just de 1 grup je yang ta clash.
tapi pagi selase n khamis, mmg kena bangun awal2 laa..
kul 8 pagi kot! adehh~~
silap2 haribulan, terlelap gak aku dalam clus tuh.
tak pon, terbabas cz bangun lambat! haha.. 
hopefully.tak la an.. heh :P
cz aku selalu bangun awal pee.. ececeh! hihi
semalam da stat kelas, tapi paham2 la 1st day an..
tade pe yang belajar. just briefing jek.
rini aku stat clus pukul 4.
pagi tade clus tapi stat next week, 
aku kena bangun seawal 7 pagi camtu untuk seap. heh.
cane la gamak nye an.
hmm, k la guys!
t aku update mende laen lak ek..
daa~~
assalamualaikum:) 


2 25 SARCASM BERKATA-KATA:

cik kumbang said...

wo hen e le~ =p

..tapi bukan aku.. said...

cik kumbang, tak paham..
ta belajar lagi. hehe.
nwy, pe maksud nye?