ahli sarcasm

Friday, December 31, 2010

kami tak malang, tapi kami cume tak BERNASIB BAEK!

*entri ni agak panjang. selamat membace! :)


helo sume!
de mende nak story mori ni!
mai rapat2!!!
actually, banyak mende yang terjadi pade kitorang sekawan khamis yang lepas.
ok fine~~ da terlalu lambat aku nak update sal ni.
tapi agak funny gak la bagi aku n kengkawan aku.
n for sure, mesti agak funny bagi korang2 gak <kuat perasan!>
cite die cani....


pagi yang hening <eceh!>,
aku bangun seawal 6.50 pagi camtuh semate2 nak pergi kelas cine.
aku amik cine wehhh~~
ebat tak?
ebat tak? haha..
act, aku amik cine cz aku ta nak amik c++ programming.
tape laa.. laen kali kot aku amik. next sem~~
pagi tu, kitorang tunggu komuter usm nak g kelas. lambat gilos! 
jam da pukul 7.45 pagi padahal kelas start pukul 8 pagi.
agak cuak d situ cz 1st perjumpaan an.
tapi alhamdulillah, dapat sampai tepat pukul 8 pagi <tepat kah?? hhe>
masok2 kelas, aku tengok sume muke2 yang aku ta kenal. 
n the worst thing is, just aku n kawan aku; aman je yang laki.
adeehhh~~ 
apakah sume ini? 
adakah sume dak2 laki ta nak amik bahase?
tapi nak wat cane.. 
demi nak naekknan pointer aku sem ni, 
aku pon terpakse 'reda' dengan ape yang berlaku.
<ayat sangat tale blah! LKM400~~>
de lagi yang pelik, aku n kosmate aku je yang 1st year. 
yang laen 2nd n 3rd year.
atoyai~~ tape2. demi study! <ayat puyus!>
lecturer yang aja kitorang tu da bagi warning awal2.
"Jangan masuk lambat aaa.. pukul 8 mesti ade dalam kelas."
8 pagi sharp mesti da mencapap kat clus.
mampus! da la aku nye ostel n kelas tu cam kutub utare n kutub selatan.
die siap bagi suggestion ag cane nak sampai kelas awal.
sama ade jogging <bpeluh laa> or...
mai awal2 pagi, wat tai chi ngan die.
die tade la garang sangat. baek:)


nyaman~~

jadi aku terpikirkan sesuatu!
"Ha! inilah cara yang terbaek nak 'kipas' lecturer chinese ni!"
hehe.. tade laa. aku tade la seja'at itu. cewahh!
bes gak kalo dapat join tai chi ngan die.
tapi mampukah aku nak bangun awal2 pagi?? oh tidakkk~~~
tade jawapan yang pasti untuk itu. @_@


so da abeh clus lebih kurang pukul 9.30 pagi camtu, 
kitorang pon gerak balik.
engat nak g breakfast, 
tapi dsebabkan usm de pc fair, kitorang pon g la..
punye la semangat an. 
padahal, pc fair tu baru je buka sejam lebih camtuh. ahxx
usha2 jela yang aku mampu. tapi usha2 pon, amik gak satu mp3!
dah murah sangat! hee..
pastu, kitorang pergi lunch. nak ganti breakfast tadi an.
pas da abeh lunch, kitorang balik la bilik masing2.
tapi diorang2 jela balik, aku takk... 
aku jumpe kawan CS aku dulu.
saje nak jalan2 kat pc fair tuh. 
da lame ta jumpe walopon satu u! ahah
aku de minta movie kat die. 
die dengan penoh rase kasih sayang, copy la movie2 tu dalam pendrive.
suke!


muke aku comey cani r! huu

pastu, aku pon amik la bas komuter nak balik restu..
da sampai bilik n da mandi-mandan, aku pon buka la lappy..
nye la semangat nak tengok movie tu an:P
baru je bberape minit, de sumone ketuk pintu bilik aku.
yang first tu, aku wat ta tau jek. ahxx
second, dsebabkan aku maseh lagi ade sifat kasihan, aku pon buka laa..hee
kawan aku yang name nye aman tadi ni tanye, 

aman: nak g bukit jambul tak??
mr_right: ermm, sape lagi g??
aman: aku, ainun, fatin...
mr_right: ok~~ pukul bape??
aman: pukul 3..
mr_right: ok la kalo camtu!

so, aku pon ngan semangat nye seap2 la an..
kitorang g la tekun tunggu insan2 ni..
paham2 jela puan an. 
mule2 cakap 15 minit, so, aku n aman pon, tunggu laa.
tunggu punye tunggu, da setengah jam.
tapi aku MASEH lagi bersabar~~ huu
then, turun la insan2 yang bernama ainnul n fatin ni..
tetibe cakap lagi sorang nak ekot, tapi ta semayang lagi.
TUNGGU~~
tengok muke si man ni punye la letih menunggu..

bak kate faiqah; muke minta pelempang laju2. ahha

dalam 45 minit camtuh, sampai la lagi sorang; insan1.
kitorang pon gerak la g bus stop.
nak djadikan cite, insan lagi sorang ni plak nak ekot; insan2.
aiseh~~ TAPE2. TUNGGU~~ 
tade la lame sangat kitorang tunggu insan lagi sorang ni.
de la dalam due rapid penang yang kitorang miss <gggrrr~>
agak sejam, sampai jugak. SABAR~~ <huu>
kitorang pon tunggu la bas ketige.
agak berjanggut la nunggu nye!
last, tanpe disangke2 <jeng3!!>....
bas kilang stop depan kitorang! 
uncle tu 'melaung', "bukit jambul! bukit jambul!"..
cam pelik la an tetibe bas kilang nak tumpangkan.
at first aku cam riso gak nak naek an.. 
tah ke mane plak diorang bawa kitorang an.
tapi dsebabkan ase putus asa nak nunggu rapid penang, 
jadi kitorang pon naek laa..
once kitorang gerak, rapid penang de kat belakang! 
stop kat bus stop tadi! aisehhh~~
nak wat cane.. tragis gak la an.
sempat je kitorang nak snap pic dalam bas kilang tuh.

ainnul ialah ainun. saje nak wat suspen!:P
ni sume muke2 eksited naek bas kilang! haha

kitorang pon mesti terpikir yang mesti orang2 kat bj tu engat kitorang ni pekerja kilang.
ahxx. agak laa~~
naseb baek sampai an.. heh. 
tambang nye, rm1 jek. jimat rm0.40 sen kitorang! lalalala~~

da sampai bj, tetibe si man ni cakap yang dompet die elang!
OMG! 
agak panik la sume t'utame die la an..



yela.. sape yang tak panik kalo elang an.
kalo aku pon, ase cam nak "lempang orang laju2" mase tuh. huu
kitorang pon cam takot la kalo2 dompet tu t'cicir kat dalam bas kilang tuh.
da la ta tau pape sal bas kilang tuh.
nak contact sape an..
kalo rapid, laen rr..
da la sume dokumen dalam tuh.. ish3!
tapi kitorang pon syak yang dompet si aman ni t'cicir kat bus stop tadi.
then, aman col sorang kawan kitorang tengok kat bus stop tuh..
dalam bape minit kemudian, 
de sorang uncle die ni col aman cakap yang.....
dompet aman kat die n die akan bagi kat pejabat restu. so kind~~~ 
masalah da selesai mase tuh.. weee~~:)
uncle, de anak puan tak?? hah. tade laa.. lawak jek:P

so, kitorang pon jejalan la kat bj tuh.
bukan de pe pon.
saje nak m'buangkan mase yang terluang! haha
pastu si ainun n insan1 ni nak g maen bowling..
tapi diorang je nak maen.
kitorang tengok jek.
mule2 je tengok diorang..
pastu sume amik chance nak try.
sian gile diorang yang bayar ni. hahah

muke pasrah sbb kena bayar duit bowling! ahha..

terharu sangat cz at last, de orang nak gak amik gambar die.
s0b3!! 
"terime kaseh! terime kaseh!"

tak padan ngan pakai baju kurung an.
nak masok gadis melayu ke kak??

yo yo o jek.
lalalala~~~

itu dia pemain negara! ahah
eh, asal man posing gak tu? ni pic aku laa!! gggrr~~

 =.='
sabar ek! kikh

pastu, kitorang pon jejalan..
window shopping je yang mampu an! hee
mase nak balik lak, ramai gile yang tunggu bas.
kali ni agak panas ati gak rr..
due rapid kitorang tahan, due2 ta nak amik.
engat ape?! engat kitorang tade ke rm1.40 tuh?? haha

muke dengan 'penoh' harapan menunggu rapid penang:P

kitorang pon wat la andaian yang...
"Maybe orang2 rapid ni da cukop duit kot. sebab tu ta amik kite an"..
<lebih kurang laa. aku pon lupe gak. heh>
da dapat bas, jalan pulak sesak gilos!
ni gara2 de pesta penang tu laa...
aku tingin nak pergi:(
alaa, bukan jaoh sangat pon.
tapi tu r, mase ta izinkan. 
tengok pesta dari dalam rapid pon, jadilaa.. heh
agak lame la kitorang berdiri dalam rapid tuh.
memang kitorang merapu meraban la dalam rapid tuh.
cam2 cite kitorang reka! lalalala~~
dalam rapid tu ramai siot! n sume tu nak g pesta.
pergghhh!!! gilos! jalan depan pesta mmg sesak truk rr..
mmg punah la harapan aku nak g pesta penang tu an.
ade la dalam 30-45 minit camtu, kitorang pon sampai la usm.
agak penat laa..
n yang paling interesting, banyak mende yang jadi kat kitorang ari tuh.
lawak! terguling2 sampai ase nak terjun bangunan ostel ni pon ade..
hahahahahha..
dats y entri aku; "kami tak malang, tapi kami cume tak BERNASIB BAEK!"
penat tapi fun! 
seharian berjalan! lalalalalala~~
k la, bye!:)

ftnote: pinjam ayat faiqah jap; "lempang laju2.." ahxx
           bj: Bukit Jambul:)



0 25 SARCASM BERKATA-KATA: