ahli sarcasm

Wednesday, December 22, 2010

Kenali Diri Jawapannya Pada Hati

assalamualaikum:)

this entry was tagged by cik kia..
saye akan jawab dengan sebaek mungkin:)


the rule(s)..

1. oke copy dan paste pic kat ats nie... buat tajuk entri kenali diri jawapannya di hati.

2. anda dikehendaki menjawab soalan ini.

-siapakah nama anda yang sebenar.?(maknanya)
name diberi oleh parents; Muhammad Hafiz'Ilmi bin Mohd Rosdey.. makne "Hafiz'Ilmi" tu kalo ta silap saye, penjage ilmu.. and saye suke menuntut ilmu. menuntut ilmu sampai ke negeri china?? cewah!! :)

-pernah x anda jatuh cinta?(ceritakan sikit)
wuhuu!! soklan perangkap ni! hihi.. honestly, pernah.. yaa, name pon 'remaja' an. so, tak heran kalo de perasaan ingin bercinta tuh. nak tau secare details ker?? alaa.. tak payah la. t kalo paparazzi tau, abeh front cover sok title sal saye jek. hihi :P
tapi cinta Allah swt adalah untuk selame- lame nye:)

-apakah yang anda cintai buat pertama kali nya.?
huu.. soklan sal cinte lagi.. mesti nak perangkap an?! tape2, saye takan terjerat ngan perangkap anda. hihi. saye cinta Allah swt dan segale ciptaan-Nya d atas muka bumi ni:)
PEACE NI WAR! hihi..<tetibe sawan>

-sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri?(nyatakan knp)
hihi. de kelebihan kah? heh.. hmm, saye suke ngan mic. sgt obses ngan mic. ta tau nape setiap kali nampak mic, terus jadi gila. haha.. nak2 mic yang wireless nye.. excited gilos! kikh

-pernah x anda menangis dalam kesedihan? apa yang anda lakukan.?
menangis tu lumrah untuk kite sebagai seorang insan yang bgelar 'manusia'.. laki pon le menangis. so, saye ta nafikan yang saye pernah menangis. ta normal la kalo ta pernah nangis an. heh. menangis dalam kesedihan, n menangis dalam kegembiraan pon ade gak. ape yang saye wat?? urmm.. dok diam sorang2 kot. ta nak orang laen tau yang saye 'tengah' menangis. hahah. aish! nak kena cite gak ker? alaa.. ta ya la. t korang buhsan! hihi

-sekiranya anda dalam kegembiraan... apakah yang anda akn ingt untuk ucapkan..?
kite sebagai umat Islam, op coz la kalimah 'Alhamdulillah' an. tu sbg tande kesyukuran kite kepade Yang Maha Esa. kalo tade Dia, siapa la kite an. tade ucapan seindah ucapan itu:)
Alhamdulillah~~


3. pas dah wat entri ni tagged kepada 3 org rakan anda..


4. link kan entri anda ke blog ini..dekat post comment bwh.nti cik ainisha dtg lawat :)

p/s: tanx cik kia n selamat berkenalan+selamat melawat ke blog saye:))



4 25 SARCASM BERKATA-KATA:

Zakiah Adun said...

welcome :)
slm ukhwah! lawat2 blog cik kia jugak... hehe

cik ainisha said...

salam ukhuwah...
syukran...
tq SEBAB sudi mmberi sy peluang mengenali anda :)
alhamdulillah..
indah dunia ini jika ia semua kerana ALLAH..
bgus jwpan anda..
:) terima kasih.. salam ukhuwah

..tapi bukan aku.. said...

cik kia: salam2..
insyaAllah..
::)

..tapi bukan aku.. said...

cik anisha,
terime kaseh:)