ahli sarcasm

Tuesday, December 21, 2010

le tak kalo aku nak patah balik mase?

da lame aku ta update.
<padahal baru 2 ari. hehe>
ok2, straight to the point..
boleh tak korang, kalo aku nak patah balik mase??
aku nak jadi dak mtrx balik!
kmPk t'chenta!! s0b3:(
huu.. agak tensen la jadi dak u.
tambah2 lagi nak masok sem baru ni..
sume mende nak kena wat sendiri. aisehmen!
berdikari~~~


tau tak buku pe ni??
ni la buku yang jadi 'panduan' kat kitorang utk menuju arah yang benar.
hee. 
tadela.. ni buku panduan sume dak2 u aku.
so, kalo nak rgster sem baru o pe2 yang dperlukan utk stdy,
buku ni je la yang jadi panduan kitorang..
n ni lak 'thesis' yang telah aku wat.. 
<orang laen da wat lame da, aku baru nak wat.hihi>


bagus dak?! hee

kalo kat matrx dulu, pas dapat result je, trus masok sem.
taya nak kena susun jadual la, tu la, ni laa...
aku kan baru 1st year, 
so aku agak t'umbang-ambing gak cane nak rgster ni.
ok,plan aku cani..
aku mmg ta nak amik C++ programming tuh.
tapi kengkawan aku ramai je yang amik..
diorang tape la, diorang ebat bab2 komp ni..
aku agak lemb sikit.
<sedar diri k. huu>
sbb kengkawan aku yang dak CS (Computer Science),
pon cakap subjek tu mmg killer.
senior2 pon cakap camtuh. huu
kalo dak CS n senior da cakap camtu,
aku ni silap aribulan,
ta sal2 kena pancung pala gara2 C++ programming ni.
hahah..
then, da tanak amik tu, aku cadang nak amik 3rd language.
banyak language yang dtawarkan.
de arabic, chinese, japanese,
german, korean, french, russian, spanish, tamil n thai..
at 1st mase nak dcide, aku de bbrape option.
antare japanese or korean or french or spanish..
arabic aku da penah blaja dulu.
tapi sikit jela. mase tu kat plkn..
nak abeh plkn pon mase tuh..
aku suh kawan aku ajarkan.
da blaja sikit pon, aku da pening.. haha
jadi, ngan option yang ade tu, aku short list kan..
so, aku cadang nak amik korean o spanish..
sbb due2 tu de kengkawan aku. de gang la gak.
nak dijadikan cite, ttbe lak kawan aku ag sorang ni cakap,
 tale amik ko-k n 3rd language sekali.
apakah>>???
cz aku da daftar ko-k sbelom sem break rituh.
semangat je g daftar an.
konklusi nye skg, atas pale aku da de burung2 yang nga wat bulatan.
<<blurr+pening>>
payah tol la sistem u ni..
baru aku tau betape "bes" nye jadi dak u an.
bile kire2 balik,
 termasok core subject, english,
 SHE (Hubungan Etnik), third language, ko-k,
mmg aku da cukop 18 unit.
kire ok la kalo nak dbandingkan ngan last sem.
de 19 unit kot sume nye..
mmg sem2 utk dak2 geophysics 1st year kali ni agak lengang.
dats y la kitorang nga buntu cane nak isi mase 'terluang' tuh.
hahahah.
tahla. aku da email penasihat akademik aku, 
so, tunggu je la respon daripada beliau.
beliau lebih arif~~
lalalalalal~

mood: sewel sebentar..
~_____~


0 25 SARCASM BERKATA-KATA: