ahli sarcasm

Sunday, October 24, 2010

geology trip


haha..
setelah tunggu begitu lame, tibe gak ari yang kitorang (geophysics students) tggu2..
huu..
rini n smalam aku terpakse korbankan aku nye weekend utk bangkit awal. semate2 nak join aerobik (semalam) n geo trip (rini)
<kantoi>
penat~~ tapi sgt sronok!!
yang kelakar nye, kitorang bkn tangkap gambo batu,
tapi byk gambo kitorang!!
haha
kelakar sgt!
mm, de cite gak d sbalik 1st trip aku neh.
dulu mase akak aku amik geologi kat um,
aku ngutuk2, "ape la blaja batu2 ni.. tak bes langsung!"
tgk2 skg, aku lak yg kene.. hehe
tapi siyes, i lap geologi!!
aku blaja sal bumi.. hee
udah2, kembali ke pangkal jalan.. haha
kitoang bertolak dari usm ke tmpat yang pertama lbh kurang pkul 8.10 pagi camtuh.
sume muke nantok jek. kikh

< rekreasi sri perigi, kedah>
tmpat kajian pertama kitorang; rekreasi sri perigi..
kat sini kitorang kaji r segale batu yg de kat sni tapi yg jenis metamorphic rock rr.. <paham x? hee>
den pas abeh tu, kitorang g tanjung jaga <kalo ta silap aku laa>

< ngan man n "kak" ain. hahaha>

kelakar r mase ni..
kat sni pon same..
kitorang kaji pe yang de kat sini.. <da tu je keje korang! =p>
bes gak..
bak kate imran adli; "senada ombak laut" <haha>
klakar kot!
berpuisi lak an..
klo dak sc yg bpuisi, alamat nye mmg hancus lah! ahxx
last place kitorang g waterfall gak. tapi pe tah name die.. hehe
ha! kat tmpat arkeologi kat lmbah bujang...
santek kot tmpat die!!

< menikmati keindahan alam. hee>
  
haha.. excited gile!
nak je aku mandi!! kikh
aku g gak tgk candi2 kat situ..
excited gak laa..
dlu mse spm, blaja la mnde2 alah ni..
n now, dpat gak tgk an,.. hhe

< nak g ne ni?? > 

so pas g ni, kitorang g tapak arkeologi usm lak.. 
cam bes gak laa.. haha

< tapak arkeologi usm 
>
tah hape la diorang cari an..
tapi agak kagum gak laa..kikh
so pastu, kitorang pon blik r usm..
lbh kurang pkul 5ptg gak la..
it was a great experience for me,.. 
sgt bes!!
tak sangke aku akn further ngn mnde2 cani. 
alhamdulillah~~
n insyaAllah, aku akan mjdi seorang GEOPHYSICIST satu hari t..
hehe =P

Sunday, October 17, 2010

mmg tak penah pon...

mm..
rini satu ri yang sangat meletihkan.
meletihkan, tapi sgt enj0y!
aku g jungle trekking!!!
bes gle doe..
da lame tak masuk utan.
excited gak laa..
last aku masuk utan, mase plkn kot.. heeh
arini aku g Taman Negara Pulau Pinang.

<sunburn pas men laut!>

aku g situ cz Kem Kepimpinan MPDR.. 
kalo aku nak mai sendiri, jgn hrp nak sampai.. <hee>
d best thing of all, aku dapat men banana boat!!! s0nok!!!!!!
mmg aku idamkan nak men mnde alah tu..
puas gak la aku merungut kat kawan aku ," ne banana boat ni weh?! nak men!!"
<sian kawan aku tuh..>
at last, aku nmpak banana boat!!
haha
cam dak kecik pon dee..
tapi, de aku kesah?? hee

 <bersama kawan exco INTERFARE_baju kmpk tale blah an>

tapi yang pelik nye, kem ni tak pon cam kpimpinan..
cam rmbongan dak2 skul! hah
sume teserlah true kaler masing2.. hehe
tapi da lama gak la aku tak jungle trekking sume ni.. 
bpeluh2 aku dibuat nye!
kikh
pengalaman g sane takkan aku lupekan..
walopon at first kitorang nak g rumah api, 
tapi tah nape, sume tersangkut kat monkey beach..
sume nye gara2 terpengaruh ngan jet ski, banana boat n so on..
haha
so, pasni kalo sesape nak g Batu Feringgi lak, ajak r aku weh! 
haha =p

model harapan usm.. =)









Monday, October 11, 2010

kehidupan aku kini tak macam dulu

aku sekarang da len..
i mean, kehidupan aku..
mase kat u ni la.. 
aku rindu sangat saat2 kat matrix dlu <kmpk>
sume nye indah2 walopon aku de byak peristiwa yang berlaku..
dari sem1 sampai sem2..
huu
ni kengkawan aku

 ni rumet aku yang terchenta: sukri < kejuruteraan kimia, utm>
 ni kengkawan yang sangat gile2 < dari kiri; ceqal(sc geology,um), aku n daus(applied geology,um)>
 kengkawan suke dan duka < dari kiri: jannah@janet (upm), aku n ayu (upm)>
kawan aku yang paling rapat mase sem2; khairul anuar < electronic engineering, unimap>

act, ramai lagiyang aku rapat..
tapi ni antare kawan terbek yang aku pernah ade..
so, korang le tgk betape bahagie nye aku kat matrx dlu..<cam sengal je ayat neh! hehe>
setahun aku kat stu terase mase bjalan tersangat2 pantas..
bukan aku nak cakap yang kat usm ni tak bes, tapi....
maybe aku still nak belajar cane nak adapt environment baru.
kat u terase sangat perbezaan nye..
orang kate u ni besss...<orang kate laa.. hee>
tapi personally, aku tak la cakap yang suasane u ni totally tak bes..
tapi cam orang ckap an..
kene blajar cane edop bdikari.
tapi aku tau,
aku pilih geofizik sbg bidang aku bkn mnde yang salah.
aku yakin ngan pilihan aku..
aku suke pe yang aku belajar.
aku cintekan bumi!<semangat tahap *****>
nak tak nak, aku kna surive kat u neh...
yang aku akan pastikan, aku akan pegang ijazah 3ton lagi..<cam poy0 je. hee. insyaAllah~~>
huuuu

Wednesday, October 6, 2010

penat tapi berbaloi!!

rini aku gile2 penat doe..
dari pagi smpai petang de clus..
huu.. bile la nak abeh penat ni an..
kalo ekotkan aku, aku nak jadi sorang dak u..
tol2 sorang dak u..
de time utk diri sendiri..
tapi penat2 aku ni, aku suke wat mnde yang aku wat skg
mende2 ni la yang ngajo aku utk asah " soft skills" aku..
kadang2 de gak kawan2 aku yang merungut.
kate diorang nak wat sumtin..
maksud aku, "bz" cam aku laa..
kelakar gak aku deng0rnye..
nak je aku bagi keje2 aku ni kat diorang an.. hee




Tuesday, October 5, 2010

rini dalam sejarah

rini wat julung julung kali nye aku belajar nak wat blog sendiri.. 
tak pernah2 sebelum ni tpikir nak way blog.. haha
so, kalo de salah silap tu, mntak maap la yek.
firstly, aku nak la bagi WARNING awal2, aku ni bkn dak sastera,
so kalo ayat tu tunggang langgang, sori la yek!
hope dengan blog ni, dapat aku luahkan segale yang tersirat n tersurat dalam hati neh. 
<wah! ayat sangat tale blah~~>
jadi nye, kalo de pe2 cadangan o komen, jus gtau je yek! 
gracias!!
=p