ahli sarcasm

Monday, November 29, 2010

everyone got their own dream:)

rini aku ngan kengkawan aku g queensbay.
tengok wayang.. nak tau cite pe yang kitorang tengok?!
cite katon, rapunzel. ahahahhaah <ha! gelak kat aku!>
yela, da besa2, tgok cite katon ag an. rapunzel lak tuh. hehe
tapi de aku kesah korang nak cakap pe kat kau?! ahxx
tadi kitorang tengok ni gune 3D version.
de musical2 lagi! h0o~~
agak bes laa.. feeling gtuh!
n cite ni cam cite rapunzel yang lepas la, tapi grafik n jalan cite die lagi mantop doeh! <kantoi tgok rapunzel. heh>
cam bese la, cite ni kesah ttg sorang puteri raje yang de impian die sendiri; nak tgok dunia luar.
konklusinye, she's got a dream, n everyone got their own dream.. :)
nak tau lebih2, tengok la sendiri.. =P
so, ni la pic2 kitorang mase tgok movie tadi..
muke2 bahagie sebelom kena kerah wat keje. hee

haha.. poyo kan?? semangat gile nak g tengok movie.
yela, da lame kot ta g tengok movie selepas demam exm melanda.. hah
pas je tgok movie, tengok2 penang suda ujan~~ <bese la penang an>
yang tale blah nye, odw nak balik desa, suasane cam cameron highland gtuh!
sangat tale blah!
ni r photo2 nye..






USM>Cameron Highland







bes gile cuace mase ni..
kitorang pe lagi an, posing abeh r.. hah
ala2 winter sonata gtuh! wah!!
ujan yg turun d'ebaratkan cam salji la..
=P


ftnote: 4.5* out of 5 for rapunzel. hahaha

Sunday, November 28, 2010

hari yang sangat panjang~~~

rini aku balik USM. <smangat je balik awal2 an>
orang nga siox2 cuti, aku balik USM an. 
huu,bukannye pe, aku balik de keje laaa.
ekotkan ati, nak je aku stay cuti kat uma.
banyak tol peristiwa sepanjang perjalanan aku balik kat USM tadi.
ta penah2 pon jadi cani.
ok, aku bangun awal la gak pgi tadi<awal ker??>
so, da siap2 sume barang nak alik usm, ayah aku anto la g stesen bas.
dalam pukul 9.30 pagi gak laa.
ngan harapan dapat bas pukul 10 pagi.
selalunye aku beli tiket awal. tah nape kali ni gatai tanak beli awai. heh
so, aku pon g la tanye kat kaunter tu, "kak, bas pukul 10 de lagi tak?"
akak tu jawab ngan muke 'slenge' die tuh, "tade, pukul 11 de la".
mak~~ aku customer ko, so layan la aku elok2.
nak je aku cakap camtuh kat die an, tapi dsebabkan aku ni maseh mnitikberatkan tatatusila melayu yang sebenar, so aku pon wat ta tau jek. <well~~>
nye la lame aku nak kena tunggu.
korang cube imagine, aku sampai pukul 9.30 n i have to wait until 11 am..
mmg buhsan bin buhsin la aku kat situ.
then, da pukul 11 pagi, so aku pon naek r bas tuh.
sepanjang perjalanan nak sampai butterworth, aku le tido. nye la ngantok aku mase tuh. haha
ni muke buhsan aku mase kat atas feri tuh.


i'm bored enough!

sampai je, aku pon lari2 nak kejar feri, takut kena tinggal.
dengan beg yang aku cam nak dok satu sem kat sini lagi aku bawak mai.
mmg thinjut2 gak la kaki aku tadi.huu
so, naek la aku kat feri.. kat ats feri tu, aku pon makan la karipap yang mak aku suh bawa. <feeling kot makan atas feri. hoh>
pas sampai seberang, aku tunggu bas 302 nak g USM.
nye la lame aku nak tunggu drebar bas tuh. padahal bas tu da 'tcongok' kat situ. aish!
agak panas d situ..
aku pon sabar r tunggu..
tunggu nye tunggu, aku pon akhir nye dapat naek bas tuh.
spanjang perjalanan nak balik USM tuh, nye la sesak bandar penang.
dengan jalan nye kecik, keta blonggok2.
bese la, ri sabtu..
so, sampai la aku kat USM <alhamdulillah~~>
engat nak je aku panjat bukit tu, tapi pak cik bas de.. so, aku da bayar, naek la an <tengs pak cik bas :)
sampai la aku kat restu..
jadi nye, aku pon g la bilik aku. de la kawan aku ni..
petang tu aku n kgkawan aku ni g McD.
agak jauh gak la <kalo jalan kaki. hee>
pas abeh borak2 kat McD, aku pon balik r bilik.
malam tu plak g makan kat area Nazery.
teman kgkawan aku yang ta makan ag.
pas abeh makan tu, bmulalah sesi 'meeting' yang ta tau arah tujuan. haah
gelak je memanjang. sampai pale2 aku da saket. hah
ni angkare diorang laa. ta abeh2 wat lawak. aish..
agak lame gak la "meeting" kitorang tuh.
sampai da ta larat nak gelak sangat, kitorang pon balik r bilik masing2..
n sampai2 bilik, aku pon trus tulis blog ni :p
haha.. tu la cite aku sepanjang hari ni.
penat!

ftnote: perjalanan aku tadi mengambil mase lebih kurang 3jam :)

Friday, November 26, 2010

protokol lagi! hurm..

Aku ase la an, aku ni ngan bidang protokol mmg de soul laa <cam kekaseh plak>. Yela, ta abeh2 aku dapat tugasan yang melibatkan bidang protokol ni.Kekadang tu, nak la gak aku try bidang laen. eg; penajaan, kebudayaan, teknikal n fizikal n bla bla bla... Ok la, aku nak cite kat korang cane aku le "terjebak" ngan mende alah ni. Hurm, aku terlibat secare serius ngan bidang protokol ni mase aku mule2 masok usm ni. Mase orientasi tu la akak2 n abang2 senior dok cite sal Convex. Ha! korang tu tau ke pe mende alah Convex tu?
hurm.. meh sini nak gtau. Convex ni stand for Convocation Expo <tah betol ke edak>. So, aku pon cam excited je bile denga an. Bese la, dak baru nak tau khidopan u ni cane. So, aku pon g la interbiu ngan kengkawan aku untuk program alah tuh. Aku pon dengan bangganye pilih portfolio protokol sbb aku ase cam portfolio ni bes <"macam" bes yek>. Jadi aku pon g jela.. Pas g interbiu tu, aku dapat mesej yang kate aku dapat masok Convex. Mase tu kat dalam lecture. aku engat lagi mase tu time calculus; Prof Rosy. Dari ngantok, elang suda ngantok aku mase tuh. ahxx. Start dari situ la aku tau protokol ni cane. Bukan senang doe. Nak sangat an?! Amik kau!! Mase ni la aku ase cane nak deal ngan orang2 besa. Pas Convex, aku join MPDR (Majlis Penghuni Desasiswa Restu). Sume nye bermula mase aku datang perjumpaan untuk Majlis Berbuka Puasa untuk ostel aku. Mase tu aku jadi mc. Aku cume datang sebagai mc jek. Nak dijadikan cite, aku pon kenai ngan orang2 dalam bilik mesyuarat tuh. So, aku masok la jadi exco INTERFARE (International and Welfare).
<cam da lari tajuk jek. k2, kembali ke pangkal jalan>
Mase Majlis Berbuka Puase tu, aku jadi mc ngan kawan aku, Lisa Surihani <nama sebenar. hee> . Saje nak try sbb da lame aku ta jadi mc ni <padahal suare bukan sedap mane pon! hah>. Pas abeh majlis tu, aku dapat lagi panggilan untuk jadi mc bagi Majlis Berbuka Puase Sains Fizik plak (protokol). so, aku trime jela, kali ni aku sorang jek. solo~~~
Alhamdulillah, sume nye berjalan dengan lancar. Aku da biase sangat kalo orang nga makan n aku dok mrepek sorang2 kat depan. haha.<tah2, diorang pon da meluat denga aku beleter sorang2 kat depan tuh>. Then, datang lak tawaran untuk jadi mc bagi Seminar Keusahawanan (protokol oh protokol). Kat DTSP <gile kau! nak mampus!>. Mase dapat tawaran tu, aku cuak gile. Yela, aku baru 3 bulan camtu kat situ, nak jadi mc untuk majlis besar camtuh. Agak panik gak laa. Padahal, aku mmg de simpan hasrat nak jadi mc kat dewan besa tuh<muwahaha>. But still dalam portfolio protokol~~. Pas dari tu, kawan aku minta tolong dari aku jadi krew untuk pentas bagi Majlis Raya 1 Malaysia USM. Kawan aku tu name dia Tiz Zaqyah <name sebenar gak. ha! korang jangan maen2. ahxx>. Kali ni menteri de, Menteri Pendidikan. So, aku pon n kengkawan aku dok la belakang pentas. Arrange penari2 n sume la! <dalam protokol lagi. sob3>. n sekarang, aku dapat tugasan untuk jadi ketua protokol bagi Karnival Wanita anjuran MPDR. Ha! Korang mesti dok ngate aku sekarang an. Mesti korang cakap, "Da name pon Karnival 'Wanita', asal lak kau yang laki nak nyebok lak?!". Derr~~~ Da orang suh aku jadi, aku jadi la. Aish! Agak gerun gak bile aku dapat tanggungjawab tuh. Ni sekarang nga cuti sem n tadi aku dapat panggilan untuk balik USM. huwaa~~ Aku nak cuti la! Diorang cakap de keje kena selesaikan mase cuti neh. Nak tanak, aku kena balik USM gak laa. Keje2 ni mmg penting <kate diorang>, so aku rela korbankan cuti sem aku <bajet gile!>. Sampai 5hb dis neh. Cepat abeh keje, cepat la balik. Huu..
Kadang2, aku pon berangan la gak nak mengacare cam Awal Ashaari, Aznil Hj Nawawi, Aly Iskandar... Tapi cane diorang le jadi camtu huh?! And kadang2 gak, aku suke berangan nak jadi pembaca berita cam Ashwaad Ismail kat Astro Awani tuh. <aku memang kuat berangan. haha>
Tapi kan, bukan sume tu maseh melibatkan bahagian protokol ker?
huwaa~~ kenape protokol maseh pilih aku jadi kekasih nye????!!!
tolong jawab sat!

mood: ta tentu arah!

gelabah sungguh!

hah..
lawak kot rini. 
<sambil layan lagu raye pagi2 buta ni. buang tebiat ka?>
nye la gelabah aku rini.
de la sorang dak kecik neh.
die dok maen2 ngan "barang" kesayangan aku.
last2, aku tgk "barang" tu de sumting yang ta kene.
agak panik+geram gak la aku mase tuh.
ne tak geram nye, "barang" ni memang aku jage betol2.
kalo mende yang kite suke, sayang n de orang yang rosakkan, edak angin ke mase tuh? an?
huu
pas panik tu, aku pon soh r parents g kedai die.
bukan nye kat Taiping ni, kat Penang nuh!
jauh la gak an. plus minus 2jam gak la..
Penang da jadi cam aku nye 2nd home. 
da muak g Penang.
da la u aku pon kat Penang. haha
nye la kalot an.
so, dalam perjalanan aku nak g Penang tu, aku mmg moody gile.
geram2!
mmg sakit ati laa., 
so, pas 2jam tu, sampai la tmpat yang nak dituju.
aku pon jalan la ngan kaki t'hinjut2 <tol ta spelling ni?>
tah nape rini kaki aku ttbe sakit balik.
masalah urat kot pas eksiden rituh.
so, sampai la kedai nye..
aku pon bagi la "barang" tuh.
suh die cek pe yang ta kena an..
last2, cume masalah kecik jek.
just 1click, da selesai..
lawak r aku ni.
sbb tu la entri yang lepas aku cakap yang aku ni butait.
haha... ta sal2 dak kecik tu kena mara ngan aku an.
tapi aku maseh mempunyai ciri2 bapa yang penyayang.<penyayang ker?!>
so, nak tutup malu aku kat orang kedai tu, aku wat la tanye pe2 sal "barang" tuh.
aha.. tu la masalah aku sebenar nye..
agak kalut n cepat gelabah..
cane la nak ubat penyakit aku ni an?!
sangat lawak bile dpikirkan balik. huu
kla, cokop la entri tuk hari ni.
da pukul 2pagi ++ pon. 
sok pagi nak g ospital.
nak cucuk ag! huu.. cam bes lak.
k, dadaaa~~~

p/s: jangan cepat gelabah. cek dulu pe yang patot. huu

Thursday, November 25, 2010

hampagas kau!

ahah
asal la tetibe je aku t'engat kat kengkawan aku.
ritu nak balik sangat an.
amik kau!
sekarang da bosan gile dok uma..
da la terlupe nak amik pe2 movie dari kawan.
<bosan la cuti sem kau.. huu>
ritu de la aku amik movie dari kawan aku ni , Fahrin Ahmad  <bukan name sebenar. hee>
punye la bahagie sbb dapat amik movie yang aku suke.
engat le r lyan movie cuti neh.
last2, bile nak tgk kat lappy ni, 
tale buka! <hampeh!>
hancus atiku bile da tale buka movie.
da la uma aku kureng movie2 ni..
<sedih x?>
then, line internet pon cam hampeh..
mak~~
1click pon nak amik 1jam ker?! <daa~~>
bek aku g cc je camtuh.
tapi memandangkan aku sedar yang aku ni tade kaye bebeno,  <kua perak daa>
so, aku reda jela..
1click=1hour,
so, kalo 100 click=??? hours?? <pandai2 la kire. kalo ta reti, col Prof Rosy. hehe>
haha
bile cite sal movie, t'engat lak movie yang aku pinjam dari kawan aku.
die bagi aku pinjam pendrive die mase cuti mid sems ritu.
<bek gile ta  kawan aku tuh? tgk r sape kwan die. heh>
pas balik tu, aku pon cucuk la pendrive tu kat lappy.
dgan harapan nak la tgk cite korea tu sampai 15 episod <bajet gile>
last2, aku dapat tgk 1 episod jek.
sume nye gara2 virus!
urghh!!
hampagas kau virus!
sekali2 sume file kawan aku dalam pendrive tu kena virus.
da la de file2 penting dalam tuh.
agak panik gak la aku mase tuh. <cuak!! ggrrr~~>
aku da meroyan gile mase tuh. 
da la aku agak butait <buta i.t derr~~~>
last2, aku copy paste. sbb kalau sekali open, le just open 1file jek.
haha.. kelakar kot bunyi nye!
so, stiap ari, aku buka la 1 file.. ahxx
agak sedih d situ..
keje aku, copy>paste, copy>paste..  meng0ng!
so, cuti mid sems aku pon agak mbosankan  sbb tade pe2 nak wat.
n now, aku da cuti sems..
pkare yang same b'ulang kembali.
copy movie, tapi tale tgk..
huu.
sodeh gak la! 
kenape perkare ini selalu terjadi pada ku??!!! 
huwaaa~~


p/s: sape reti download movie kat sini? huu.. help me :(

Monday, November 22, 2010

malang ta berbau doh!

raye aji aku ton ni agak "parah" gak laa..
aku eksiden!
can u plis imagine dat??
aha
tapi tade la teruk sgt..cedera kat kaki jek..
tapi ni pglaman pertama aku eksiden.
agak nak pitam gak la pas kena tuh.
mase tu aku nak g uma kawan lame.
kawan mase skul dulu2 tuh.
ni kali pertama aku g uma die..
n kali pertama gak aku terlibat ngan eksiden.
tragis2!!
tapi bukan aku yg bawa moto.
<seb bek sbb aku pon tade lesen! hehe>
aku tumpang kawan aku jek..
seb bek kawan aku tu tade pe2.
aku ta kesah.
da mende nak jadi an..
nak wat cane.
bab orang tua2 kate, "malang ta berbau".
agak cuak gak la tgk muke kwan aku tuh.
tapi aku cakap kat die, tade pe2..
sian gak la..
hehe
tapi yang paling ku sakit ati,
"budak2" yg langgar kitorang tu, lari camtu jek.
nak je aku belasah.
bagi rase sikit cane aku rase an.
hurm,
untuk ubat sakit aku tuh,
malam tu aku ajak mak aku makan yong tau fu kat bomba.
kalo orang taiping, tau la pe mende "bomba" tuh.
mmg terbaek r yong tau fu die..
kurang sikit la sakit aku tuh..
heh 

yummy2!!

dari penuh pinggan tu,
sampai la lincin cani! hehe
peberet la katakan!
so skg da ok da kaki aku neh.
cuma tale b'lari je lagi!
ahah
alhamdulillah~~
agak fobia gak la skrg ni kalo aku nengok moto2 yg laju kat sebelah aku klat jalan raye
tapi mende2 tu, bese la an.
*)

Sunday, November 7, 2010

demam exam..

huu..
sekarang da masuk fasa yang n aku sendiri cuak.
haha
EXAM~~
ni first exam aku sebagai sorang dak ijazah d sebuah universiti.
hmm, mase ni la saat2 genting aku.
belajaq pa sume ta masuk <tapi de la masok sikit2. hee>
pala aku ni da penoh ngan sume mende sal physics n, calculus n geology..
tggu nak meletup je ni.. haha
tahla..
aku akan cube yang terbaek walopon aku dga kat usm ni, payah nak dapat 3..
aku tau aku boleh..
aku tau kawan2 aku juge boleh.
harap, sume usaha aku selama ni, diberkati olehNya..
insyaAllah...
bertemu lagi pas exam ya! 
salam.... =)