ahli sarcasm

Saturday, January 8, 2011

sadis!

ohh!
sadis nye hari aku hari ni!!
ok, cite bmule dengan bangun subuh...


pagi tadi aku kena bangun awal2 pagi sebab terpakse pergi kelas bi pukul8..
nak tau, dalam seminggu, de la dalam 3 ari aku kena bangun kena bangun awal..
semate2 sebab kelas start pukul 8 pagi.
aishh! 
kalo kat matrix, tade la rase sangat sbb sume orang pon start kelas pukul 8 pagi.
kalo sem lepas kengkawan jeles ngan cz aku still 'megheluh' awal2 pagi sbb kelas diorang pukul 8,
tapi sekarang aku pulak yang jeles nengok diorang 'megheluh'!! rasekan lorh!
tape2.. demi nak belajar an. heh
so, pas bangun n seap tu, aku g la kelas.
dengan mata yang ta bermaye nye! 
sampai de kawan aku cakap yang aku nantok. aishh
tah nape tetibe mate aku ase pedih.
adakah sama ada aku maseh diulik mimpi or ape...?
act, pagi tu mmg da ase laen macam. 
ase cam nak demam jek.
malam sebelom tu as gosok gg <mesti la an>, tengok de darah bile da buang kumuh tuh.
ase pedih kat 'tengkok' ni..
aishh! riso pon ade. cadang nak g jumpe doc laa.
so, abeh la kelas pukul 10 pagi camtuh. lega~~ hah
next kelas pukul 11 pagi.. 
so aku ngan kengkawan aku pon lepak la kat kafe siswa..
makan ape yang patot.
da abeh merapu, kitorang pon gerak la g kelas.
punye la jauh kelas. 
terpakse la kitorang jalan kaki an. heh
pas abeh tu, kitorang g la masjid.
nak semayang jumaat an..
pas semayang jumaat tu tah nape tetibe tekak kau ni nak makan soto ayam.
nyum3!!
so, jalan la g kafe desasiswa bakti permai.
harapan dan impian aku hancur apabila melihat kedai yang jual soto ayam tu, tutup arini.
argghhh!!!
mmg frust menonggeng mengalahkan orang yang baru putus cinte la mase tuh.
dengan penoh ase kecewa nye, kitorang pon jalan la g anjung semarak.
kawan kitorang cakap spaghetti kat situ murah.
so, pergila order.
memang peberet aku pon :P
rupe2 nye, rm5.50! gilos!
mmg la agak standard, tapi kawan kitorang lagi sorang tu cakap spaghetti kat situ rm3.50..
mmg agak terkejut la mase kawan aku gtau ritu.
dats y nak try..
tapi nak wat cane. kitorang pon makan la an.
punye la sikit n ta kenyang langsung kot!
last2, kitorang g kedai roti, makan roti.
melayang rm8 lebih untuk lunch camtu je.. huu
pastu kitorang engat nak g klinik.
sampai2 je da nampak dari lua orang nga beratur panjang.
adehh!
ta larat aku nak nunggu cz kelas aku kuy4.
n mase tu kuy3. hhu
pastu, kitorang g la jalan2 ke lib baru.
mmg santek r! da lame tingin nak masok :P
kitorang ngan gatai nye, g la masok lib tuh.
seap snap2 pic lagi.. huhu
lepas puas, baru kua. hahahah.
da sampai lec hall, kitorang tunggu la kat lua sebab senior ta kua ag.
masok2 je, memang sejuk tahap nak beku.
aku da la nak demam mase tu.
nak pinjam sweater orang, diorang pon nak gune an..
so, terpakse la aku bertahan selame sejam tuh.
huu..
da abeh, kitorang sume kena gerak g lec hall yang jauh tu balik.
semate2 nak masok kelas hubungan etnik yang de lebih kurang 700 orang plus2 dalam lec hall tuh.
aihh! bising gile!
da la mase tu kepale aku pon nga b'denyut2 an.
hmm...
pas abeh kelas tu, aku engat nak g klinik tu balik.
da sampai klinik, aku cari kad matrx aku kad dalam beg.
oh no!!!!
TADE!
siyes, TADE weh!
n memang panik gile la aku mase tuh.
termasok ni, ni kali ke-3 aku elang kad matrix.
careless!
n naseb baek yang lepas2 aku jumpe balik.
kali ni, opuli, jumpe la gak an.. hmm
doakan aku gak keh!
sambung balik.....
mase tu instinct aku mmg mgatakan yang kad matrx aku ttinggal kat lib tuh..
cer tgk ni....




.
.

ha! apekah???
adakah memang benar aku tertinggal kad matrix aku kat lib tuh??
ohhh~~~
then, aku col kawan aku tadi.
so, aku ngan kawan aku tu g lib yang lame.
tanye kot2 le buka ke lib baru tu an.
last2, dapat jawapan yang menghampakan!
oh noo!!!!
lib baru tu buka opis hour jek.
lagi sakit bile die cakap just boleh amik kad matrix aku ri senin nanti which means next week!
atoyai~~
pe la naseb aku rini an.
malang ta berbau~
pas tu, kitorang g klinik.
act, taya pon kad matrix tuh. i/c pon bole.
aku je yang wat kalot.
hahah.. tapi kalo aku ta wat kalot, aku takan tau kad matrix aku elang an..
hmm...
careless la aku ni!
da jumpe doc, doc cakap tade pape.
die cakap yang berdarah tu maybe sbb aku batuk kuat sangat kot.
ade la tige jenis ubat yang beliau bagi untuk aku telan...

mampuih nak telan sume ni..

da abeh wat check-up, kitorang pon balik laa..
ade la dalam pukul 7 malam camtu baru bas sampai.
penat kot ari ni..
ni first time kelas ri jumaat paling full!
tapi nak wat cane an..
terima ja laa...
huhu

<<begini lah naseb diriku yang malang, oh tuhan~~>>

6 25 SARCASM BERKATA-KATA:

aqish basir said...

3 jenis ubt awk telan?
bia betul?

poohorange10 said...

g la hosp pun....ezza xkn telang ubat ..hahhahha...byk ke ...sket ke..mmg xkn mkn ubat..hahahhahha..p hafiz kne la mkn...cpat sembuh yea...:)

..tapi bukan aku.. said...

@aqish..
a'ah. tapi tade la telan sekali gus.
telan satu2 jek.
cam makan ubat bease:)
hee

..tapi bukan aku.. said...

@ezza..
hosp? tade mase rr...
gpon, sape nak bawakkan.
np ta nak telan ubat tuh?
skg pon nga saket2 pale ni..
aishh.
nwy, tenkiu:)

... said...

as salamm..

oo..entri personal :D

ubat tu..benocide ke? waa..hang de kena kanser otak ke?
wow

..tapi bukan aku.. said...

wsalam..
hehe. a'ah. aku slalu wat entri personal.
opuli orang ta bosan laa. heh
benocide? apakah?
aku dak physics.
ta bape arif bab2 ubat ni..
tapi tade la sampai de kanser otak.
hehehhe