ahli sarcasm

Thursday, February 3, 2011

da nama pon kehidupan:(





atoyai~~
mmg masalah bile pikir sal masalah kite ngan orang laen.
ni sal kawan lame mr right.
semalam ade la mr right post kat wall fb beliau.
banyak gak la yang dsembangkan..
n ta tau nape, tetibe hari ni bile mr right tgk balik kat wall beliau, post mr right tu da tade.
beliau suda delete kah? 
tu mr right ta tau laa..
just assume:)
banyak kali jadi gini.
kalo nak chat pon, mr right yang mulekan dulu.
kalo tak, jangan nak harap beliau nak tegor dulu.
ade gak mr right nunggu die tegur dulu. 
tapi, yang hado!:P
bukan mr right nak mengungkit, tapi...
ape salah mr right?
mr right pon confused.
da lame ta jumpe..
setahun lebih jugak laa..
n setahun yang lepas, mr right ase sumenye ok.
tade masalah..
tah kenape.
takan mr right nak tanye.
segan lak kalo tetibe je tade pape an.
t beliau pikir laen plak an.
dulu beliau ok je ngan mr right.
adehh~~
apakah semua ini??
bingung3~~


btw, beliau pon manusia an.
mr right pon hanye manusia bease.
manusia kan unpredictable~~
susah nak tafsir an.
perangai sentiase berubah2.
manusia pon wat kesalahan.
manusia kan ta sempurna.
dan tu la name nye kehidupan.
penuh dengan cabaran dan dugaan.
kadang2 bile kite ta sanggup nak hadapi sesuatu tu, 
sebenar nye kite boleh hadapi.
Allah takan uji umatNya kalo umatNya ta boleh hadapi an.
pegang pada kata2 ni; 
"Biar orang buat jahat kat kita, tapi jangan kita buat jahat kat  orang"
Allah tu Maha Adil.
kalau Dia nak tunjuk, Dia akan tunjuk gak kan.
tol tak readers?? hee
ape2 pon, same2 lah kite tabah menghadapi segale liku2 kehidupan keh!
pengalaman mengajar kite erti kehidupan.
n pengalaman juge mematangkan kite..
ok lah! 
bye:)


ftnote: semoga pergolakan di dunia Mesir kembali reda dalam mase yang terdekat. amen~~



6 25 SARCASM BERKATA-KATA:

topimagine said...

biasa la mr right.. perangai manusia ni kadang2 memang sush nk fhm... :)

seliparjepung said...

baru sthun..
ambe ni nk msuk spuluh thun..
xdok bnda pom...manusia kan...
biase la tu.. lumrah2..hehe.. isbir ok..
senyung skmo..:)

naulofah said...

hmmm pernah gak kene camnih..puas pikir..apekah salah kita..tapi manusia..tak cam ape yang kta pikir..biar jela manusia camnih..

mr_right said...

@topimagine..
betol..
perangai manusia selalu berubah mengikot keadaan an.
termasuklah kite:)

mr_right said...

@seliparjepung..
wow! lame nye sampai 10 tahun.
mesti ase cam sumtg ta kena an sbb kite tak tau pon ape masalah kite kan..
ok2. mr right senyum:)

mr_right said...

@naulofah..
pernah gak?
mesti ase cane mr right ase an..
tol2..
biarkan jek.
yang penting, kite tau kite ta salah an:)