ahli sarcasm

Thursday, March 17, 2011

mr right akan merindui mereka sampai bile-bile.. (part 1)





lai2 !!
mali2 ke blog mr right !
rini mr right tetibe emo terlebih .
ta tau nape..
maybe sbb t'engatkan kengkawan lame mr right kot.
tu la orang selalu cakap...


"Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything"

emo tak??
okey guys.. control keh ! haha
okey..
kite start ye !!
mr right saje je nak watkan entri khas untuk kengkawan lame mr right nii..
r u ready???
....

insan yang pertama ialah Sukri a.k.a Suk:)


he is the best friend ever !
dulu kitorang rumet mase kat matriks.
sem 2 jek.. nape sem 2??
usah dtanye !! haha
sekarang beliau nga belajar kat UTM.
amik dgree salam chemical engineering.
yaa.. beliau memang suke chemistry but i'm not !
haha.. sangat rindu kenangan dulu2.
kalo ade masalah ker.. o ta puas ati ngan sesape, kat beliau la mr right cite. memang banyakk ~~ haha
so, makne nye, beliau menyimpan banyak rahsia mr right la kan.. hee
so, suk.. just simpan keh !! 
jangan cite kat sesape !:P

p/s: serius aku rindu gile ngan ko !! bile nak jumpe lagi ni?? ade banyak cite nak aku cite ngan ko ni sebab aku ta puas ati ngan ramai orang.. adehh. sunyi gile kat usm ni bile tade ko ! ko pon mnx usm an, tapi tade rezeki. nak buat cane. kalo ko dapat usm pon, mesti ta same kampus cz ko pon mnx chemical engineering kat sini an. huh.. btw, t kawen bia aku jadi pengapit ko tau !! tak pon, makan semeja ngan ko.. heee.. really miss u, suk !!! (':

....

insan kedua ialah Firdaus a.k.a Daus:)


daus ni sangat baek !!
he's my best friend mase kat matriks dulu..
mase sem1 sama kelas..
tapi sem2 da berpecah. 
tapi kitorang still rapat.
mr right suke sakat beliau ! haha
Daus ta marah kan?? hee
beliau tersangat la 'polite'..
maybe sebab beliau anak pertama kan..
sape2 nak kenal ngan beliau, bole mnx num dari mr right keh !! haha
beliau sekarang nga further ngan dgree in applied geology kat UM..
act, beliau ekot mr right mase nak isi upu..
(ye ke huh??)
tup2, mr right dapat usm, beliau dapat um.
selalu gak contact ngan beliau kat fb.
tapi contact kat fb ta same cam cakap depan2 an??
sangat rindu beliau meh !!
tape2.. t kite keje 1 syarikat yang same ek.
hee...

p/s: Daus !! bile nak mai penang?? aku da banyak kali g kl. sedeh w0k ! hee,, tadela. lawak jek. aku tau penang ni jauh dari kl. kalo aku pon, takan mai. hee.. btw, tanx sebab sudi dengar segale masalah aku dulu2. aku tau aku ta baek, sebab tu suke cari gado ngan hang ! sian hang kan~~ HAHA. hang pon same ! kawen cepat2 tau ! jangan biarkan aku yang kawen dulu ek !!! hehehehe.. miss gile2 !!!!!

....

insan yang ketiga ialah Sheeqal a.k.a Ceqal @ Cikalun:)




ceqal !! u over sangat ! hha
ceqal ni seorang yang sangat cool..
beliau ta penah n memang susah kalo bab2 nak mara orang.
'selalu pergi masjid mase kat matriks dulu' -_______-"
baek la jugak sebab rumet die pon baek ! haha
beliau pon nga wat degree kat UM tapi amik pure geology.
mr right ta tau nape, beliau ngan si daus tadi memang tale nak berenggang ! asyik same je dari dulu..
wat derrr ..... ????
kalo nak tau, si sukri, daus n sheeqal ni satu sekolah dulu.
sampai la ke matriks n akhirnye berpecah bile masok u.
tapi ngan suk jela.. huu
nak tengok gambar tige 'beradik' ni????
nah !




haa.. kan mr right da habaq ! hee
okey. sambung sal cite cikalun ni tadi..
beliau agak rajen n suke sangat bab2 sport ni.
tah ape la yang beliau suke sangat kan~ haha
pe2 pon, sheeqal, u memang HOT !!!
(kenyataan propa ! ahxx)


p/s: bile nak mai penang? ritu aku g KL ta sempat nak jumpe kan.. gpon, mase tu pon ko n daus ade kelas an. takan semata2 ponteng sebab aku. tapi kalo betol2 nak ponteng sebab aku, memang aku terharu laju-laju la. haha.. btw, aku dengar2 ko da semakin tuff ?? w0w ! tau la belajar sal batu tapi jangan  la nak obses sangat. aku pon amik geology pee.. hee. jumpe nanti keh !!!!


....


insan keempat ialah Khairul Anuar a.k.a Krul:)




ni besfren mr right mase sem2 kat matriks dulu..
beliau seorang yang sangat memahami.
senang cite, he is a good listener.
beliau selalu dipaksa oleh mr right untuk berjumpe ngan lecturer dulu..
dah tu, beliau dengan rela hati nye terpaksa la ekot mr right. 
ade juge kadang2 mr right tahan beliau balik bilik semata2 nak suh teman mr right. lalalalala~~
jahat kan mr right?? hee
sebab tu la mr right cakap die seorang yang memahami walopon terpaksa (terpaksa kah krul?? hee)
beliau ketua tutor mase mr right sem2 kat matriks.
so, segale nota baru beliau akan bagitau mr right dulu sebelom orang laen tau.. hee
tapi mr right bukan baek sebab ade makne ye !
mr right baek sebab beliau memang seorang kawan yang baek (:
beliau nga sambung degree dalam electronic engineering (kalo mr right ta silap) kat UNIMAP.
ta jauh pon dari penang ni tapi ta penah jumpe pon lagi sejak abeh matriks dulu. huu


p/s: krul ! rindu gile nak tunggu ko sebelom g kelas cam dulu. ko memang banyak berjasa kat aku mase kat matriks dulu. akan ku kenang sampai bile-bile (cewah !).. memang rindu r walopon aku suke cari gado ngan ko dulu. teringat yang ko ajar aku cane nak buat fb. haha.. so memalukan! haa.. jangan lupe aku tau ! kalo ade mase, mai jenguk aku.. ngee~


....


insan kelima ialah Faiz a.k.a bakal cikgu:)




Faiz memang seorang yang sangat mementingkan erti persahabatan. 
beliau sanggup buat ape saje kalo bab2 persahabatan nii..
teringat suke duka bersama beliau dulu.
beliau juge suke buat2 nota.
n JAMUAN !
suke sangat kan organize n bagi orang makan.. haha
n mr right memang suke makan2 ni ! hee
mase kat matriks dulu, beliau bawa pembakar roti -___-"
n beliau penah gak watkan sandwich. sedap sangat !
sampai sekarang maseh lagi bole teringat cane rase nye. huu
beliau sekarang nga amik pendidikan kat UPSI. 
memang dari dulu beliau cakap nak jadi cikgu..
moga2 tercakpai la hasrat beliau ye.
amen :)


p/s: Faez !!! kemana ko menghilang huh??!!
rindu gile nak study sesame before exam, makan maggi dalam 1mangkuk.
omaigod~~
sangat merindui saat2 itu doeh !!
bile kite nak jumpe lagi nii..
t ajarkan anak aku ek ! bagi die dapat num 1 keh ! hee
rindu gile kot !!aku jumep sorang cam ko kat USM ni:P


....


okey la guys,,
to be continued.......


(:

8 25 SARCASM BERKATA-KATA:

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! de 5 shbt baik.
leyh jdik hang 6 neyh! hehee >.<
best kn de bestfren. leh hrp time susah senang.

erkk, mana nama comel? xdek ke? heh! ;PP

mr_right said...

@FariehanIbrahim..
haha.. bukan 5 ni jek.
ade lagi. sebab tu mr right letak "to be continued"
nama comel??
nak gak ker??
hehe

Henry Zackery said...

biasalah.. setiap pertemuan ada perpisahan..sabar ye :)

mr_right said...

@Henry Zackery..
setuju !
huu.. lumrah kan kalo ade perpisahan dalam kehidupan kan (:

a i n u said...

nice la apis :)

mr_right said...

@a i n u..
tenkiu. huu

Henry Zackery said...

da komen da dulu sini..
nak ajak mr,right tengok nie :
Hadiah Untuk Pembaca Blog Bebas

Anonymous said...

mmng kau selalu pkse ak . .
tp bguz gak , kalu xak duk diam jer dlm bilik tu . .haha