ahli sarcasm

Saturday, April 23, 2011

5 tips for finding Mr Right(:

holla people !
nampak ape tajuk kat atas tu? faham? haha
err. mesti korang cakap mr right ni annoying an?
sabar2 ~
mai ceq nak bagitau perkara yang sebenaqnyaa..
tips2 ni bukan untuk memikat hati mr right yang INI..
tapi mr right anda2 sekalian di luar sana.
n entry ni khas untuk perempuan sahaja okey.
kalo laki nak tengok pon, bole~
tapi kalo nak apply, i dun know what to say=.='


here we go..


1) Get a Life . Mende ni maybe agak general tapi logik jugak kan. the most important things is to be Ms Right youself. anda-anda sekalian harus percaye dan yakin dengan kemampuan diri sendiri. Mencari Mr Right anda bukanlah mengkehendaki anda untuk berubah dari segale sudut tapi lebih kepade menjadi diri sendiri. Learn how to be interesting, kind, caring and unselfish. The most important thing is complete ur studies for those who are still studying. seorang wanita akan nampak 'Power Girl' nye bile beliau mempunyai education yang mantap. learn to be happy with yourself. you will only happy in your new relationship if you are happy inside first(:


2) Expect a human being, not someone perfect. No one is going to be everything what you have ever dreamed of. Sebagai manusia biasa, kita semua ta sempurna kan? so, we as what we are. Jangan menjadi terlalu memilih. Bukan semua ape yang kita nak, akan kite dapat kan(:






3) Be patient. To achieve something, you need patient. You may make a few friends, and even break a heart or two. You may get hurt.Tapi semua ni cabaran dan dugaan bagi MRS ALWAYS RIGHT to find her MR RIGHT(:


4) Talk to your family and friends about the kind of man you want. Ask them for tips and they probably know you better(:


5) Last but not least, know what you are looking for in a man. Ask yourself, what do I want this relationship? Do I need it? Semua orang tak sempurna n I think, there's no man as perfect as MR RIGHT. keupayaan dalam maap-memaapkan dalam perhubungan merupakan satu kualiti yang amat diperlukan dalam perhubungan yang sehat(:






haha. okey tak tips2 kat atas?
kalo tak okey, mnx maap la ye.
so, tunggu ape lagi gadis2 malaya?
cer keluar n cari jejaka malaya anda di luar sana ! hee
engat, tade sesape kat dunia ni yang sempurna.
so, just terime pasangan anda seadanya.
mungkin dia yang terbaek untuk anda.
jangan melukakan hati orang. mungkin nanti kite akan rasanye kembali.
rupa tak penting, tapi hati penting untuk memulakan sesuatu perhubungan.
o0ps ! terlebih jiwang plak.
k lah !
bubye guys. nak bace physics neh.
have a nice day ;)
assalamualaikum..

p/s: mr right nak pesan algi sekali. entry ni bukan untuk finding mr right yang INI, tetapi untuk finding mr right di luar sane(: terase cam Dr Love sebentar=.='



10 25 SARCASM BERKATA-KATA:

pemalas gurlz......nak rajin!!!!!!!!!!! said...

masyuk...

mr_right said...

@pemalaz..
masyuk??

coretan cerita hati said...

but now susah nk carik mr right....
adeh....!
ta nak carik..biar dia datang sendiri...lalalalal~

a i n u said...

nice entry.. =)

nazalya said...

tangs 4 da tip.. useful.. hehe..

mr_right said...

@coretan cerita hati..
haha. cuba bayagkan cam dalam fairytale.
mesti jumpe !
hee

mr_right said...

@ainu..
hehe. terime kaseh(:

mr_right said...

@nazalya..
huu. tanx ye.
selamat mencari mr right anda !
=P

ain.johari said...

oh my gajah!!!!
over okay....aku tetap ngan A.M okay...

mr_right said...

@ain..
sapakah itu??
o0ps !