ahli sarcasm

Saturday, April 30, 2011

ganjaran kepada diri sendiri tu penting ye kawan-kawan(:

assalamualaikum sume(:
korang nga wat ape tuh?
mr right baru balik dari pasar malam.
sepanjang mr right dok kat usm ni selama satu sidang, tadi baru kali kedua mr right g pasar malam kat sini. hee
sedeh an?? bukannye tamo g, cume tade mase jek. 
tadi g pasar malam beli cendol tanpa cendol yang wane ejau tuh(=.='') , nasi kerabu, coconut shake , kerpok lekor yang dibelanje oleh kawan mr right. 
wahah ! act, tadi mr right g tengok wayang.
saje bosan2 dok bilik kan..
ni kena tunggu abeh exam next week.
tadi mr right tengok cerite Thor
bes cite die ! mr right tengok 3D.. sangat awesome okey !




kalo korang budak2 sains especially fizik cam mr right, korang WAJIB tengok cerite neh ! hee
and then pas tengok movie, kawan2 mr right nak balik.
kalo ekotkan hati, mase tu mr right pon nak balik gak,
tapi cam rugi plak an.
so, mr right g meroyan sorang2 kat qb tuh.
shopping time ! haha
sedeh an shopping sorang2?? heh
yela. nak buat cana. 
da suma kawan-kawan balik kampung dah. heh
mr right saje je balik lambat sebab mr right tau nanti bile cuti 4 bulan, mesti mr right kat usm nii.
so, selagi ade kat sini, meroyan la puas-puas an. hhe
dalam dok meroyan sorang2 tu, 
mr right ade la kaut 3 baju=.=''
o0ps ! bukan ape.. da murah.
mane nak cari tige t-shirt yang cantek dalam rm50??
huu. memang mr right beli la kan ~
act, mr right payah sikit nak beli guna duit sendiri.
even untuk diri sendiri.
tapi demi untuk memuaskan diri sendiri setelah berpenat lelah untuk final, so mr right beli la jugak. .
<gambar ta bole dipaparkan atas sebab-sebab tertentu. poyo !>


pas abeh shopping, mr right g secret recipe.
mr right beli a slice of chocolate indulgence cake.
perghh !
memang sedap n terbaek la kan..
antara lapisan kek tu ade aiskrim. hmm ~
sekarang nga makan lagi nii. ta abeh lagi.
tapi aiskrim nye da cair laa. sebab da lame sangat an. huu


hurm.. sume tu mr right buat untuk kepuasan diri sendiri.
mende ni sume bukan nafsu or etc..
ni sume sebagai ganjaran. bagi mr right laa.. huu
kadang-kadang kite kena appreciate diri kite sendiri.
kite kena bagi ganjaran jugak pade diri sendiri.
kalo tak, badan kite pon bole merajuk.
ha ~ korang jangan tak tahu, badan pon bole merajuk tau !
example: demam, sakit .....
badan kite pon perlukan rehat. 
takkan lah 24/7 nak bekerja je kan.
hmm, ape yang mr right buat kat atas tu, tu cara mr right cane nak hargai diri sendiri.
mungkin bagi orang laen dengan menonton movie kan.
mr right bukan kaki movie.. i mean, movie yang korang tengok kat lappy masing-masing.
bukan yang kat pawagam tuh. heh
kalo kat pawagam, ade feel sikit kan sebab korang bayar ! hee.. 
so, cara korang nak appreciate diri korang, ngan ape plak ye?? ape jenis ganjaran yang korang bagi kat diri sendiri?
cer cite ! cer cite !
selalunye kite bagi kat orang laen hadiah je kan..
kadang-kadang kena gak bagi hadiah kat diri sendiri>.<''


okey la..
nak sambung makan kek n fb-king or movie after dis.
assalamualaikum(:


ftnote: kebelakangan ni minat mr right untuk tangkap gambar semakin berkurangan. maybe sebab baru habis final kot. da habis ker??? hee=.=''





6 25 SARCASM BERKATA-KATA:

~~nunu comey~~ said...

hahaha...
suka3...makan secret recipe x ajak kn :P

btw, pasar malam dah jd port wajib mr right dah
keh2

Anonymous said...

aku nk like tp cm xblh

mr_right said...

@nunu..
hee. agak la.
sedap kek nii.

mr_right said...

@anonymous..
sapa ini??
hee

Mr iZzo (^^,) said...

thor best! terbaik!


saLam kenaLan...dr segmen Ben! huhu.. nice blog!(^_^)

sudi2 lah lawat kiter plak ye


http://themrizzo.blogspot.com

mr_right said...

@Mr iZzo..
thor sangat bes ! hee

terime kaseh kerane sudi melawat(: