ahli sarcasm

Wednesday, May 11, 2011

bersuka ria di Vietnam : DAY 1 (:

assalamualaikum semua.
tengah buat ape?
mesti nga bosan-bosan layan movie kat lappy tu kan.
al maklumlah, kate da cuti sem la katekan ~ hee
tapi mr right ta officially cuti lagi maa.
mr right kat Vietnam sekarang.
ade lawatan akdemik and presentation kat National University of Vietnam (NUV).
alhamdulillah, da sampai pon mr right kat sini kan.
kalo tak.. haha
mr right kat sini mulai hari ni (10 hb) sampai 14 hb nanti.
tapi asenye sampai Malaysia (USM) dalam 15 hb gak la.
malam sebelum mr right bertolak je vietnam, mr right ta tido langsung.
punye la semangat an. haha
tade la. bukan ta tido sangat. tido-tido ayam jek. ta lena pon. huu
mr right naek Malaysia Airlines dari Penang-Kuala Lumpur-Ho Chi Minh, Vietnam.
dapat makan nasi lemak w0ok ! haha. jakun=P
memang ta larat gile la. mata sangat mengantok dalam flight tapi gagahkan jugak tamo tido. haha
poyo gila an? okey. sile lempang saye laju-laju. haha
kitorang bertolak dari Penang ke KL dalam pukul 7.10 pagi and then KL ke Viet dalam 9.10 pagi camtuh.
perjalanan ke Viet mengambil mase ade la lebih kurang 2 jam dari KL.
agak lenguh jugak la dok dalam tu an.
sampai-sampai je Viet, terus tour guide bawak g jejalan.
haha. malas nak cerite panjang, korang tengok la sendiri gambar-gambar yang mr right sendiri tangakp gune enset 3310 neh. nak beli dslr ta mampu ~ huu

 
gambar sekadar hiasan






makanan tengah hari yang halal yang sangat marvelous !
 
isi ikan disaluti dengan serai>.<''

isi ayam dengan pandan>.<''

ikan masam manis >.<''

tomyam sup kot tapi rasenye ta pedas pon. ade lala ~ huu
 
 desert yang sedap ! 4 ketul = 1 dolar.


then, pas makan, kitorang g jejalan. tah ke mana tah. mr right ekot jek. g The Palace, Museum, bla bla bla.....
 
 









yang paling mr right agak kagum kat Viet ni, pengangkutan utama diorang ialah motosikal.
omg ~ sangat terkejut bile mr right tengok diorang berpusu-pusu cam satu pesta ! haha
check dis out !






awesome kan?? haha
and, kat Viet belambak gila KFC okey.
tapi ta tau halal ke tak. huu



puas semua? tu baru hari pertama meroyan kat Viet neh. sabar3 ~
insyaAllah t mr right update teap2 hari kat sini ek.
kalo berkesempatan la ye. ta brani nak janji. huu
sok mr right ade discussion n presentation ngan wakil pelajar NUV.
mata da layu.. mau tido .
wish me luck yah !!
>.<''
bye !

5 25 SARCASM BERKATA-KATA:

Syafiqa said...

Assalam, wa, bestnye :) btw all the best utk presentation :0

fierapirot said...

bestnye..gudluck..=)..take care..=)

mr_right said...

@Syafiqa..
wsalam.. tanx syafiqa(:

mr_right said...

@fierapirot..
huu. terime kaseh(:

Syazwani Jalal said...

Wah2, syok nye jejln kt vietnamm

ble la nk p neyh

salam knl!