ahli sarcasm

Thursday, June 30, 2011

serius rindu USM + Penang=="

Selamat tengah malam buta><
tak tau kenape tetibe malam ni mr right ase rindu plak kat USM terchenta tuh ! 
rindu nak belajaq balik tapi aku still nak cuti lagii..
memang dasar nak kena pelempang kan ~ HAHA

mr right cuti empat bulan. 
so mr right rase aku duduk rumah je kot. mr right nak isolate-kan diri.
and azam mr right untuk next sem, mr right tamo nak busy2 dah. 
mr right nak tumpukan pada belajaq jek. 
maybe untuk school physics je sebab mr right da dilantik jadi Setiausaha Agung.
camna mr right bole dilantik pon, mr right pon tak tau laa..
padahal serius mr right ta tau mende pon sal 'Setiausaha Agung' neh.
tapi take it slowly ~ hope senior2 mr right dapat membantu mr right la kan. heh
hope mr right jugak akan buat yang terbaek untuk school><

mr right nak jadi budak biase sebab mr right nak rase ade mase untuk diri sendiri.
kadang-kadang sibuk sangat pon ta best kan ~ 
cam orang cakap : Tade life ~
mr right penah rase camne keje di-reject berkali2 mase aku tengah 'sibuk' dulu.
mr right penah rase buat keje sampai pukul 3 pagi and last2 TERpakse ponteng kelas mandarin mr right keesokan harinye sebab kelas tersangat awal pagi dan tersangat jauh. sedeh !
tapi mr right ase ape yang mr right ase ni ta sehebat korang-korang sume kan?? 
mungkin korang lebih hebat(:

so, next sem mr right berharap mr right dapat jadi cam orang bease.
i mean, ade mase untuk lepak2 ngan kengkawan, tengok movie, pergi QB , bla bla bla..
sebab mr right ade kengkawan yang awesome ! yang bole dimerengkan sekali . 
macam cik iqamak enonain , daim, aman, hafiz^2, qifa, nazerah dan yang laen2 laa..

USM ni kecik jek. sebab tu mase mr right pergi u laen seperti UTM ritu, mr right agak terkejut jugak sebab uni diorang sangat la besar.
tapi USM ade pemandangan yang chantek !
kalo naek komuter nak balik bilik tu, mesti nampak laut sebab USM betol2 tepi laut.
haaa.... ko hado?! tado kan?? heh
disebabkan USM ni tade la berape besar sangat, so kitorang le jalan kaki je kalo tade komuter sangat.
tapi mr right lebih rela tunggu komuter la dari jalan kaki. hahaha

dan bagi mr right, Penang sangat best !
kalo korang nak pergi mane-mane pon senang sebab ade Rapid Penang yang sangat murah.
bape hinggit je tambangnye.. 
kalo nak over night, korang bole sewa kereta. senang je nak dapatnye. and murah plak tuh. pandai-pandai la korang kawwtimmm ngan kengkawan korang an. heh
makanan kat Penang pon sedap2. and senang nak cari..
korang keluar je gate USM, korang da jumpe pizza hut, kfc, McD, Tesco..
so, tak yah susah2 nak cari makanan an..
and dats y mr right semakin gemok bile dok kat Penang neh !
ouch !

ade jugak kengkawan mr right cakap tamo masok USM.
fine ~ mr right ta kesah sangat la kalo 'die' tamo masok n tamo apply ponn..
mr right ta rugi ape-ape.. 
tapi bile 'die' cakap USM langsung tade dalam kamus hidup 'die', memang mr right agak hangin laa.
kenape 'die' nak cakap u mr right camtu plak an.
kalo tamo apply, lantak la. and ramai lagi yang nak apply.
USM pon tak perlukan orang macam ko pon ==" (emo terlebih plak)

ape-ape pon mr right nak pesan kepade sesape yang da tekan 'Terima' untuk tawaran USM tu, harap-harap mental anda kuat la kalo nak masok sini ye dik.
sebab mase first sem; first year dulu pon mr right agak DOWN sebab kadang-kadang tale nak catch up ape yang da belajar even though mende tu senang-________________-"

and kepade sesape yang mementingkan pointer yang hebat-hebat dan tinggi-tinggi dan tak sanggup dikecewakan jatuh tersungkur, hope ta payah la nak apply ye.
except kalo korang betol-betol genius macam dak2 chinese course mr right. heh
kat sane especially course physics memang ramai yang gerun n seperti selalu, dak-dak yang betol target memang budak chinese walhal kite da buat semua yang terdaya tapi ta bole nak lawan diorang.
mungkin ade cara kite yang salah kot. heh

ape yang mr right sudah merapu nii=.="
okey la, bye !

kengkawan kos geophysics(:


11 25 SARCASM BERKATA-KATA:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

mental kau kuat tak nih? hehehe.. samalah beb, aku mula2 pun agak lembab nak catch up, Semua U sama kot, lecturer aku pun express kot..sgt laju..aku pn rasa nak lempang laju-laju.. yelah..laju-laju mana nak paham..haha :P

cik faiqah said...

weeeeeeeeeeeee..rindu nak ronggeng dengan korang..tp tak rindu belaja pun.hehehe

khadijah said...

tu la perasaannye, bile cuti lame bosan kan, tapi bile kene belajar rase malas pulak..hehe seronoknye dah lame tak pergi penang..:)

mr_right said...

@hafeezah..
mental aku tak kuat. sebab tu aku bagi nasehat kat adik2 tuh. ahahaha

mr_right said...

@cik faiqah..
agak la. bosan plak cuti lelame weh !! huu

mr_right said...

@khadijah..
haha. tu la sal. terase cam lame plak nak tunggu bulan9 t. hehe. btw, tq krane sudi datang ke blog mr right ye(:

missa said...

adek ni terasa.. =P
tak gitaw awal2... dh accept pown utk usm.. gerun laa plak. huhu

mr_right said...

@missa..
eh, jangan salah paham. tape, one day u'll b proud to b usm student(:

~sy@zwAni(",) said...

asl ak xrndu pon. kalu igt usm mesti ak igt sal kne blaja jer,tension uhh.. huhu

mr_right said...

@syazwani..
hee. kan aku ade letak 'yang laen2 jugak'..
tu la sal.. nak balik usm, tapi tamo belajaq><
HAHA

Lin Kamila said...

serius. aku pong rindu bebeno kat penang.