ahli sarcasm

Friday, July 15, 2011

DA CEK RESULT UPU? DAPAT MANE?

assalamualaikum semua(:
currently mr right kat KL sebab teman akak interview untuk JPA.
JPA panggil die. tu lah, sape suh amik scholarship JPA lagi==
(sesape yang scholarship JPA, jangan marah naa. lawak jak. hee)
ape-ape pon, hari ni result UPU keluar kan? so, korang dapat mane??
junior-junior, adek-adek tu jangan la nak segan-segan bagitau kat mr right. hee

ade bagi sesetengah orang, mungkin diorang ta dapat cos yang diorang nak.
tapi mane kite tahu kann. setiap yang berlaku ade hikmahnye.
so, mungkin rezeki korang kat cos tu kann. 
jangan cepat berputus asa, dan teruskan dengan usaha kat uni nanti okey !
kadang-kadang kengkawan rapat kite ta dapat sesame ngan kite.. tak pe, mr right paham tuh sebab mr right pernah mengalaminye. 
tapi percayalah nanti mesti korang akan dapat kawan baru.
bile da dapat kawan baru, suasana pon akan baru la kann.
in conclusion, otak kite dapat berkembang dan menjadikan kite lebih matang. err. ape yang mr right merapu neh><"
nak pesanan penaja? klik [ SINI ] . hee

sepertimana yang mr right tahu, seramai 41, 267 calon yang telah menempatkan diri kat uni seluruh Malaysia ni bagi Program Ijazah Pertama sesi 2011/2012..
ramai gak kan? 
and 3,018 calon cemerlang yang mempunyai Purata Nilai Gred Kumulatif (PNGK) 4.0, sudahpun ditempatkan di 20 IPTA, iaitu seramai 2,045 calon di 19 IPTA manakala bakinya di Universiti Sains Malaysia (USM) yang merupakan universiti APEX.
gile la ramai budak-budak yang cerdik sekarang ann. bile da ramai cerdik, maka persaingan pon ramai laa.
kalo korang rase mr right propa, korang boleh pergi kat [ SINI ]




kadang-kadang mr right tak paham kenape sume orang nak mempersoalkan tentang status @ ranking uni-uni yang ade kat Malaysia neh..
bak kata kawan mr right iaitu PATEH ADNAN , "  The ranking main factors are Size, Visibility, Research papers and scholars" ..
so korang sume ta payah la nak gado sal mende-mende yang remeh camni.
ta payah la nak cakap mende yang bukan-bukan tanpa usul periksa.
so, kalo korang nak bukti yang sah camne 'diorang' bahagikan ranking kite , pergi [ SINI ] tapi yang ni untuk 2009. but well, at least ade bukti untuk selesaikan masalah ni kan(:

banyak sangat link an entry kali ni? hee.. kalau da buka link tu, jangan lupe mai sini balik yek ! heh

btw, nak cek result ??

CARA 1 : laman web http:upu.mohe.gov.my, http://www.mohe.gov.my, http://ipt.uum.edu.my dan http://www.ipt.utm.my
CARA 2 : talian hotline 03-8883 5858, Helpline 03-8883 5848 
CARA 3 : menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS); 
UPU RESULT (no KP) dan SMS ke 15888. 

and tarikh tutup untuk e-rayuan 24 Julai ni yek !

ape-ape pon, mr right dengan bangganye nak ucapkan tahneah kepade adek-adek yang dapat peluang untuk melanjutkan pelajaran ke alam universiti.
jaga diri, hiasi peribadi yow !!

assalamualaikum(:

ftnote : mr right try cek UPU gune sms, tapi die cakap nama tade dalam senarai. haha. saje merugikan rm 0.20 sen ! hee



16 25 SARCASM BERKATA-KATA:

kunci locker said...

aku nk cek camne wey??tak de link utk aku pun...hahahah *senget aku ni...wakakkaa

aremieroul said...

hu3..btul3... :)

Rafidah Farhana said...

Aku dapat check dapat UM :)

sabella mohamad said...

fehhhh

yunZ said...

huu..xde rezki lagi.kawen ah ceni..haha

Pou Leen said...

very informative, thanks!

K.Zhariff said...

hehe, abg hafiz, sye dpt UUM. :D

halila Ibrahim said...

teringat time akak tahun 1999 cam tu la.. nak tel dengar operator cakap pun bedebar2.. bila dapt USM .. yea... best gila..

BTW ... salam kenal ye..

mr_right said...

@kunci locker ..
t tunggu untuk maktab nye ek ! hee

mr_right said...

@aremieroul..
belajar rajen-rajen !

mr_right said...

@Rafidah Farhana..
wah. tahneah. cos ape??

mr_right said...

@sabella mohamad..
kenape???

mr_right said...

@yunZ..
tade rezeki ta bermakna awak berhenti putus asa kan??

mr_right said...

@Pou Leen..
u r welkam(:

mr_right said...

@K.Zhariff..
wah ! baguslahh..
belajar rajen-rajen ek !!

mr_right said...

@halila ibrahim..
wah ! super senior neh..
hee. salam perkenalan jugak.
kat mane sekarang? dulu amik cos ape ye??