ahli sarcasm

Sunday, July 24, 2011

JANGAN JADI BLOGGER YANG MACAM NI BOLEH TAK?? #SANGAT TAK SUKA

hye peeps !
tak banyakk.. mr right nak cakap sikit jek.

CASE 1 :

tah la dari mane die datang n dari planet mane die mari tetibe tulis kat shout mix mr right ;

"follow"

tapi bile tengok kat follower mr right, tade pon insan neh.
he/she is doing the same thing to others also.
kalo nak follow tu, follow le secare iKHLAS yep;)

mr right bukan la nak emo tak tentu pasal.
bukan gian sangat nak dapat followers. mr right cuma nak semua followers mr right ikhlas follow mr right.
bukan kerane TERPAKSA ke ape..
silekan follow mr right kalo korang rase blog mr right ni kena dengan CITARASA korang.
sekali lagi, tiada paksaan di sini ye(:

CASE 2 :

entahla. mr right kadang-kadang ta paham kenape ade sesetengah orang nak SENTAP bile orang laen cakap sesuatu padahal bukan pasal die.
finee.. kalo die nak cakap yang tu blog die, it's up to you derr ~
tapi kalo nak bagi contoh sekalipon, ta payah la nak tunjuk kat semua orang yang kau tu obviously SENTAP segala.
SENTAP HATI MAK NAKK ~~
wtf??!

tak ke kalo orang laen baca entry tu, akan timbul syak wasangka n tanggapan negatif?
tolong be profesional kalo nak jadi blogger.
ni sifat blogger yang mr right sangat TAK SUKA.
ta payah la nak tulis seolah-olah anda tu begitu SENTAP ye .
jadilah blogger yang bertamadun !!

"susahla hidup kalau asyik nak sentap.cakap orang lain,orang lain nak kondem lebih.chill sudah" - ayat kawan><

o0ps ! mr right tulis entry ni bukan bermakna mr right sentap okeyy..
mr right pon ta sempurna tapi sebagai seorang blogger, kawan, bff, adik, abang, etc.... mr right saje nak bagi peringatan semua yang gejala-gejala sebegini dalam kehidupan seharian kite sememangnya tidak elok.
bole buat orang bertambah menci kat kite wo0 ~

okey lah, choww ! peace yow><

SALAM 1 MALAYSIA* (tetibe)



20 25 SARCASM BERKATA-KATA:

mate saya bulat said...

ngee. betol tuh. tp selalu MSB buat tataw jek. biar lah depa :D

kaizen said...

nice bro!!!

*pernah 1 kes ni ade blogger tersentap telah mengantoikn diri kat entry aku... habes sumer org kutuk dia... dr aku x mention sesape dia dgn yakinnyer meng-kantoi-kn diri sendiri...

waeda alias said...

hehe. ignore shje annoying person ok! chill >__<

taliff said...

Entahlah, malas nak peduli manusia mcm nie. Memang pernah berlaku dekat talif pun, tapi tak ambil kisah. Yang penting kalau ada rakan jenguk blog, balas balik dan hadiah komen :P(nak kata baik, wakakaka),.Nice reminder.

Tengku Puteri said...

yg kes 1st tuh pu3 slalu kena...rasa mcm nk mkn org je...xleh ke x tpu...huhuhuhu

cik kumbang said...

yg case first tu ada penyakit 'gila follower' kot...oppsss~

Doktor Love said...

jgan mare2 apiz. lantak la yg sentapp tu. bgi penampo sengap la die.

mr_right said...

@MSB..
agak laa.. kadang2 nak biarkan jek tapi bile da melampau, ta bole jadi gak kan(:

mr_right said...

@kaizen..
haha. tanx bro..
itu la orang cakap hukum KARMA kan(:

mr_right said...

@waeda alias..
huu. tanx(:

mr_right said...

@taliff..
hehe. betol3. asalkam kite bahagia ngan ape yang kite tulis kan. tanx(:

mr_right said...

@Tengku Puteri..
huu. betol2. kalo nak folo betol2, folo la kan...
tapi Pu3 memang femes pon. hee

mr_right said...

@CK..
wahaha ~ o0ps ! amik kan CK ~ HEE

mr_right said...

@Doktor Love..
jom kite bagi penampar sesame ! hahaha

ciknanard said...

follow :) tak tipu punye !!! :)

sAmPaH said...

dunia...dunia2...tp aku minat blog ko..bleh muhasabah dri..hehe

mr_right said...

@sAmPaH..
hee. yeke. terime kaseh(:
ade jugak orang yang sudi minat blog yang ta seberape nii. huu

mr_right said...

@ciknanard..
hee.. terime kaseh kerane sudi(:

anis said...

interesting...blogger cmtuh biar la dgn crenye...bia kite jew jd dri sndri..jgn hipo..=D

mr_right said...

@anis..
terime kaseh. hmm, kalo nak bersuara pon, ade hadnye kann(:
terime kaseh kerana sudi mai sini yep(: