ahli sarcasm

Wednesday, July 27, 2011

MENCABUL HAK ASASI MANUSIA !

assalamualaikum.
selamat petang semua. buat ape tuh?
mr right kat rumah bosan tengok astro yang asyik ulang siaran yang ta tau ape motifnye=="
setakat ni , baru tige contestant yang join [ CONTEST ] mr right.
tape2. kire okey la tu kann. mr right pon baru buat contest selama tige hari.
tige hari = tige contestants . wah ! sangat canteq ! hee.
terime kaseh kepade yang sudi join ye(:
korang yang tak join lagi tu, join la yep. hee

tapi tu bukan tajuk utama mr right. tajuk mr right cam korang sume bole tengok kat atas tuh.
yup.. berkaitan dengan HACKERS ~~
mr right engat lagi mase tengah2 fresh dengan fb ni, budaya hack sangat la berleluasa dalam kalangan kengkawan mr right.
well,  hanya untuk suka-suki.
tapi bagi yang 'sporting' , i don't think there is any prob.
tapi untuk yang sukakan privacy, tak ke hangin budak tuh??
and for me, mr right sangat ta suke orang usik fb n blog mr right sesuke hati sebab tu privacy mr right kann.
kadang-kadang mr right ade terpikir ape motif diorang nak hack hak orang laen.
itu boleh dikategorikan sebagai mencabul hak asasi manusia kann.. cewah><

mungkin kerane iri hati sebab tu hacker ni hack privacy orang laen.
mungkin kerane sunyi jugak. atau mungkin perlukan perhatian?
but for me, diorang tu mungkin kurang kasih sayang kott. o0ps ! puaka plak mulut mr right neh. sory. hee

mr right ade kawan yang ade pengalaman tentang hack-menghack neh.
sampai beliau kena buat fb baru. 
see ~ korang bole tengok bertapa besar akibatnye.
kesian kat beliau. ta pasal-pasal kena buat akaun baru kann.
kalo mende tu sampai jadi kepade mr right, mungkin mr right akan saman orang tuh =P

dan yang terbaru, kawan merangkap adik blogger mr right ade masalah dengan blog beliau.
and the hacker buat macam-macam dekat blog beliau.
tulis macam-macam. mule-mule mr right macam ta sedar sebab ape yang keluar kat dashboard, bukan nickname blog beliau.
tapi bile beliau sendiri yang mengadu dekat mr right , and mr right sendiri bace entry si hacker buat, memang agak sedeh.
sume entry yang si hacker buat semuanye melibatkan maruah beliau.
sedeh bile mr right bace. beliau pon da tale nak buat ape-ape. 
cume tunggu keputusan je sekarang neh.
hmm.. 

and now, can u see the consequences ?
buruk padahnye bile gejala ni semakin berleluasa.
jadi kepade follower and blogger yang disayangi sekalian, janganla terjebak dengan mende2 ni yep.
manusia bukan semuanye same. 
bukan semuanye sporting dengan mende-mende camni.
ade yang sensitif sebab perkara ni bukannye mende yang remeh-temeh untuk diambil mudah kan(:

"doa seorang yang dikhianati , akan dimakbulkan"

assalamualaikum(:

ftnote : japg kalo sempat nak update WW #4 ><

14 25 SARCASM BERKATA-KATA:

ainaa said...

setuju lah. tak baik kacau privacy org :)

emeera asnary said...

grrrr ~ kecian kat adek mr. right tu kn ?? (sejak bile mr. right mengadek tiri kn aku ? aku kan adek dye !) okeoke, siyez nyh ! hacker tu mang hack-tiuhhh ! grrr ~ kn kn mr. right ! (nape EMO sgt nyh ? kah3)

puteraduyong said...

hackers...ada yang baik...ada yang tak baik... ;)

Finaz Jaafar said...

ntah ape2 ntah hackers ni

honeys said...

betol tu.. cian owg xpasal2 kne wt acc baru.. huhu

nadira shahid said...

kalau smpai melibat kan maruah orang lain, memang tak patut.. kalau boleh saman, saman ;)

mr_right said...

@ainaa..
betol2. kadang-kadang kite perlukan privacy. betol tak? heh

mr_right said...

@emeera ..
err. jangan emo2 kat sini, tamo2 !! heheh.
jangan lupe join contest ek !

mr_right said...

@puteraduyong..
maksud kamu? hacker yang baek camne??

mr_right said...

@Finaz Jaafar..
hee. diorang tade keje kott.. hee

mr_right said...

@honeys..
itu la pasal. dan itu la akibatnye kalo ade gejala2 camneh. heh

mr_right said...

@nadira shahid..
kalo melibatkan maruah diri, memang cari nahas la kan(:

asy faro said...

tngok tajuk mencabul je buat aku nak baca seterusnye..pasal hack rupenye..haha..setakat nie aku blom lg kena bnda2 mcm nie, tp tau la gak perasaan org2 yg kena tu, kwn2 pn ada yg kena..yg melibatkan maruah diri tu memang tak patut, susah org yg kena tu nak cover suma balik kn..

mr_right said...

@asy faro..
huu. bab2 maruah diri memang sensitip. kalo nak hack sekalipon, jangan la melibatkan mende2 camtu kann. kesian budak tuh. huu. btw, thanks datang blog mr right(: