ahli sarcasm

Tuesday, July 5, 2011

PERIHAL CERITA MELAYU DEWASA INI (:

hye people . 
buat apakah anda-anda sekalian? mr right baru balik tengok movie.
btw, korang engat lagi entry [ NI ] ?? 
kalo tak, cer korang tekan untuk bukak new tab.
haa.. yes ! dis is it ! dan hari ni mr right pergi tengok Sekali Lagi.
and mr right juge telah tengok Nur Kasih The Movie.
and due-due movie tu m right tengok sorang-sorang. o0ps ! tape2. mr right mmg selalu kuar sorang-sorang.
bosan kan? eh.. tade lah. best je kua sorang-sorang . hee

akhirnye mr right dapat jugak berdating dengan Lisa Surihani.
semua laki-laki dalam dunia ni sume nak mengaku yang Lisa ni makwe diorang. 
oh, plis laa.. she's mine okey ! hee
and pade pendapat mr right, Lisa LANGSUNG tak sesuai dengan Yusry KRU tu okey.
Yusry tu duda. so, pergi la cari taraf yang seangkatan dengan beliau. t'emo plak kan. haha





sume pelakon dalam cerite ni berjaya membawakkan watak masing-masing dengan jayanye.
terutama Lisa , Sam n adik Mia. Mia sangat comel dalam tuh. and Lisa sangat natural lakonan die.
mungkin ade certain part dalam movie ni yang tak masuk akal seperti Mia jalan sorang-sorang kat tengah bandar Kuala Lumpur, tapi mr right rase mende tu tak mencacatkan kott.
ost die pon best. try jugak cari nak download, tapi tade pon lagi. heh

ade certain part dalam cerite ni yang kelakar. and kelakar memang kelakar.
and ade part sedeh.
romantik bile Arman (Sam) dan Shila (Lisa) kat air pancut tuh. 
wah !
and mase Shila t'engat balik kesah diorang dulu-dulu kat air pancut tuh.. *walaweh~

mr right rase ending die agak bole diterime laa.
ape-ape pon, Sekali Lagi buat mr right nak tengok Sekali Lagi. hah
lepas ni nak tengok Transformers plak. tapi ta tau bile lagi..


lepas aku tengok wayang tadi, mr right usha-usha kat kedai jual vcd.
and aku tengok, diorang da buat cd untuk cerite 3,2,1 Cinta=="
omaigod ~ bukan ker baru ditayangkan beberape minggu yang lepas. 
cepatnye buat cd. 
then, kat cinema maseh lagi ditayangkan cerite tuh.
kat astro first pon nak tayangkan cerite tuh.
macamne wayang-wayang kite nak laku kalo camni fesyennye? err-_____________-"

and kat tv sekarang asyik sebok tayang trailer filem "Tolong, awek aku pontianak".
dengar tajuk die pon mr right da tak lalu nak tengok.


trend orang kite buat movie sekarang ni yang mr right tengok sume nye bercirikan HANTU komedi. 
mungkin penangan dari filem Hantu Kak Limah kah?
tahla nak cakap ape. 
bile jualan tiket wayang tak laku, mule la salahkan saingan movie luar.
macam filem Rasuk. tak dapat sambutan yang hangat, then bising sebab ade saingan dari filem Transformers=="
padahal mr right rase cerite tu (Transformers) memang berbaloi kalo korang nak bayar rm10++ kat pawagam daripade cerite-cerite yang tak masuk akal tu kan. heh. mulut puaka*

ape-ape pon, ni pendapat mr right la. 
bukannye mr right nak salahkan filem kite tapi mr right rase, kalo filem melayu nak dapatkan jualan tiket macam Transformers yang da bape million dolars tuh, mungkin kena lebih bekerja keras lagii. cari idea yang menarik hati kitorang terutama nye yang remaja-remaja neh. cehh ~

okey lah. tamo cakap banyak-banyak. takot kena saman pulak gara-gara mulut puaka mr right neh. heh

bye !

ftnote : cuma meluahkan pendapat (:

11 25 SARCASM BERKATA-KATA:

kunci locker said...

wah...terbaek...ko tgok semua cte..aku tak tgok lg...hahahha

pelangi said...

memang ta minat cerita melayu

MSfaten said...

mr.right ni mat jiwang ye..hehe..
hmm..jln2 kat kdai cd , ade x cd nurkasih??
huwaaa..tak tngok lg..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

mulut puaka? kasar nya bahasa bro..haha..aku dah dwloand kot 3, 2, 1 cinta tuh mggu lepas kot..haha.. sekali lagi okay lah, aku tk teringin pun nk tgk lagi sekali..haha trnsformer gua udah tgk dong, cepat lah g tgk..jgn terlepas sik..hehe :D

Zuha said...

pelik tapi benar... :)

following ur blog already..come follow mine mr right... :)

http://mat-jungle.blogspot.com/

mr_right said...

@kunci locker..
haha. tade la semua weh. transformers ta tgk lagi. hee. g la tengok weh !

mr_right said...

@pelangi..
huu. tapi ade jugak cerite melayu yang tak mengecewakan an.. hee

mr_right said...

@Fee Hafeezah..
haha.. mulut puaka kan aku? ahhahaha.
nak g tengok transformers tapi ta tau bile lagii. transformers pon da kua cd tau !

mr_right said...

@Zuha...
ape yang pelik? ape yang benar? hee

mr_right said...

@MSfaten..
huu. mane ade jiwang..
try gak cari cd nur kasih. tade lagi laa.. huu

MSfaten said...

hehe.tadela.guwau.
neway kalao da terjumpe cd tuh, inform2 la ea..
;)