ahli sarcasm

Tuesday, July 12, 2011

RESULT UPU ; 15 JULAI 2011. KORANG SUME DA READY KER??

Assalamualaikum semua(:
dah tengah malam pon kann. 
ta tido-tido pon lagi mr right neh. hee
malam ni mr right nak cerite pasal result UPU.
adek-adek yang tengah tunggu result UPU tu mesti tengah ketaq gila kan sekarang nehh.
tape2. chill sude ! hee

kalo mr right tak silap, result UPU akan keluar 15 hb nii. bersamaan dengan hari jumaat la kann.
so, sedar tak sedar, mr right da setahun jadi mahasiswa uni.. 
banyak cabaran, rintangan yang dilalui.
kadang-kadang teringat zaman matrikulasi yang indah-indah tuh..
tapi nak buat camne lagi kann. da ta dapat nak patah balik mase-mase tuhh.

mase mr right dulu, mr right ta dapat rase debaran camne nak cek n tahu result UPU neh..
sumenye sebab mr right da gatai-gatai accept tawaran dari USM an.
tape la. mungkin rezeki mr right kat situ.
result USM keluar lagi awal dari result UPU.
mr right engat lagi mase dapat mesej dari USM, mr right tengah tengok tv n mase tu tengah hari.
tetibe dapat mesej cenggini;


"pohon @ usm. Anda berjaya ditawarkan ke USM. Semak dan SAHKAN penerimaan sebelum 31 Mei jam 5.00 petang di ....... "

memang agak terkejut beruk la mr right mase tuh.
dan mase tu pulak mr right ta tau dapat cos ape an. so, dengan bergegas nye mr right pergi la cc yang berdekatan memandangkan mase tu kat rumah tade ternet lagi. hee
cek-cek terus tengok dapat GEOFIZIK. memang accept terus la sbb mr right nak sangat cos tuh.
mr right memang ade buat research sikit-sikit sebelom apply cos nii.
kalo mr right ta silap, mase tu cuma USM je yang tawarkan cos neh.
means, the only one course geophysics in Malaysia cuma kat USM la kan.
mase mr right pergi interview scholarship jugak, mr right ade gak tanye pasal cos ni kat peng-interview merangkap sebagai geologist. and die pon memang cakap camtuh.
sebab kat Malaysia orang tak pandang lagi geophysics tapi kalau kat luar negara, orang da pandang..
insyaAllah pada masa akan datang geophysics akan lebih diperlukan sebab mase mr right pergi Petroleum Geology Conference and Exhibition 2011 kat KLCC yang lepas, memang kebanyakan syarikat-syarikat minyak ni perlukan geophysicist. insyaAllah(:
tapi mr right ta sure la sekarang macam mane. tah-tah ade universiti yang da tawarkan cos ni an.
kalo geoscience tu, ade la kat UTP. heh
*merepek plak kann..


honestly, dulu mr right langsung tak pandang USM sebab at first, mr right nak masok UM.
nak ekot jejak langkah kakak mr right la amik Geology. 
tapi bile pikir balik, ape salahnye mr right amik Geophysics an. 
so, ade kelainan nye sikit. hee

mase semua kawan-kawan mr right tengah ketaq dok cek result UPU, mr right selambe je tengok tv. ahha
tapi mr right tak dok diam mase tuh. 
mr right nak jugak cuba naseb UPU.
kot-kot dapat gak U laen an.. hee
tapi malangnye, mr right still dapat result yang same. still USM. kiciwa !

so kepade adek-adek yang nak tau result UPU, jangan la ketaq sangat.
kat dalam Malaysia ni, belambak U yang ade...
insyaAllah akan tersangkut gak nama adek-adek kann. 
jangan risau sangat lah. makan macam bease noeh ! hee
btw, seronok dapat berborak dengan adek-adek yang tengah tunggu result UPU macam aremieroulemeera khairul dan huda (:

pesanan penaja :
alam universiti ni tak same ngan alam matrikulasi or alam stpm ker. laen la kepade yang amik diploma tu kann.. kat universiti korang kena berdikari. kena pandai jaga diri, uruskan diri..
tade sape yang akan engatkan korang. kalo kat matriks, kalo tak pergi kelas da kena an. kalo kat U, ekot korang laa.. pilih kawan yang membantu. bukan yang merosakkan kite. insyaAllah semuanye akan baek(:

bubye !

nak cek UPU nanti klik [ SINI ]




18 25 SARCASM BERKATA-KATA:

emeera asnary said...

same laaa kite nk sgtttt masok UM, tp mang tahu, x dpt laaa kn, hehe, x ape, insyaAllah, ade rzeki kami, ade lah.. *result upu 3 ary agy, bkn 8 yee, hehe xP

syahril.aril.era said...

bagus tol mr right ni . well bkn adq2 je . sbaye ngn kite pun ade . hee . wahh pasni jd senior yaw . huu . rase da tue *tiba2

aremieroul said...

huk3..terharu ni.. T____T tq abg hafiz..^^ insyaALLAH pesann penaja ni x akn dilupakan k..^^

Doktor Love said...

halamak...terlepas nk beli number pin. (nk apply degree plak)

K.Zhariff said...

Abg Hafiz! Waaah, x follow lg nama dh kuar. haha. Thnks ye abg. :D

sherotpetot said...

thnx for da info ^_^

aslann said...

Geophysic sekarang dah jadi demand course la. Jangan risaula, ko grad senang je dapat kerja, Sume member aku yg amek course geology-orientated takde sorang pun yang mengangur. :)

Rafidah Farhana said...

Uikss? Tapi kenapa saya cuak lagi ye.. Saya bekas pasum, tggu upu, nak sgt masuk usm, tak dapat :(
Takpelah, mungkin rezeki dekat U lain..

Pou Leen said...

Good luck to everyone this 15/7/2011!

mr_right said...

@emeera..
huu. kalo ade rezeki, tak kemane an(:

mr_right said...

@aril..
haha. ape yang bagusnyee. ta sabar kott nak jumpe junior ! ecececeh ~

mr_right said...

@aremieroul..
ha ! engat tau !! hee

mr_right said...

@K.Zhariff..
hee. tape2. jangan lupe ekot setiap cerite abg keh ! hee

mr_right said...

@Dr Love..
lambat lagi kann. hee

mr_right said...

@sherotpetot..
u r welkam(:

mr_right said...

@aslann..
huu. tanx dude ! lega dengaq komen ko nii. huu

mr_right said...

@Rafidah..
huu. tape2. mungkin kat U laen tuhh. jangan risau lah. hee

mr_right said...

@Pou Leen..
tanx(: