ahli sarcasm

Sunday, July 31, 2011

REUNION ; MEROYAN SELEPAS SETAHUN LEBIH TAK JUMPE !

assalamualaikum semua(:
setelah beberape hari tak update blog, hari ni mr right update jugak. hee
last post untuk [ WW #4 ] . pasal Samsung Galaxy SII. 
oh men, i want it ! huu
mase mr right g jejalan ritu, ade nampak dak chinese dapat fon neh dari ibu die.
serius jeles ok><

tapi bukan itu yang mr right nak update malam neh.
mr right nak update pasal REUNION ! yup. reunion ex-tutor sem1 kat kmPk ..
serius rindu gila kat diorang suma.
tapi daripade 11 orang, just 5 orang je yang dapat joinn.. sob3
tapi tape.. asalkan ade yang join kann. and we had a great time together !

 1 yr ++ ago ; sume muke skema je><"

reunion kitorang sabtu (semalam).. and thank God, naseb baek ta puasa lagi
so, ni kire gathering before puase la kan=P

mr right bertolak dengan kawan mr right dari Perak jumaat malam. 
and amik tiket yang paling lambat. harap-harap ade la tiket pukul 12 am ke, 1 am kerr..
tapi tiket terakhir pukul 10.30 pm. nak tak nak, kitorang terpaksa la amik jugak kann.
sampai Pudu lebih kurang pukul 2.30 am cenggitu. 
engatkan Pudu open 24 hrs, tapi rupe-rupenye tutup. and orang-orang 'bergelimpangan' tido atas lantai.
OMG ~ ta sangka macam tuh. bole plak tido merata-rata cenggitu.
yahh. this is my first time. dats y nampak 'kekok' sikit. heh
so, mr right dengan kawan mr right pon jalan-jalan la sekitar tuh. 
tetibe....
pak polisi : ADIK nak kemana? 
kami : kitorang sesaje je jejalan. tak g memane ponn..
pak polisi : aish ! adik jangan buat maen-maen .. bahaya neh.
kami : okey3. terime kaseh=="
adik? err.. kitorang 20 tahun pak polisi ~
ape-ape pon, terime kaseh kepade pak polisi tersebut sebab tegur kami.
pastu baru kami perasan yang kitorang betol-betol kena cari tempat nak lepak sebelum pagii.
naseb baek ade McD. so, kitorang pon pergi la sane.
makan-makan, chat-chat ... tup2 da pukul 5 pagi. 
yeah ! kitorang tak tido pon-__________________-"
solat subuh kat Pudu n terus bertolak ke KL Sentral sebab nak tunggu kawan-kawan yang laen kat sane.

pudu di malam hari. yeahh. pudu da makin maju !
(okey, loser ! hha)

kitorang sampai agak awal. dalam 7 am lebih cenggitu.
al maklumlah, memandangkan mr right ngan kawan mr right tade pengalaman jalan-jalan kat KL neh, so kitorang amik cab jela.. kalo nak naek bas, agak complicated sangat kan.
mule-mule cam tade orang. 
pastu bile masuk dalam lagi, perghh ! time-time camni da sesak dengan orang yang macam nak ke pasar-__-"
so, here are my frens yang dapat join;)

SHAHRI ; UPSI (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Sains)

TIQA : UTM ( Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Pemasaran)

AGIS : UPM (Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Aeroangkasa)

yang ini sile abaikan ! haha

muke-muke bahagia tak tido><



terlalu penat sampai tertido-_______-"

lepas da jumpe sumenye, kitorang pon gerak la ke Sunway Piramid.
yes ! tade sape antara kitorang yang pernah sampai. 
so, ni bole dikira sebagai survival tour la jugak. ahah
naseb baek sampai and kitorang amik cab jugak sebab takot sesat=P
sampai-sampai je kitorang jadi blurr. and member sorang lagi ta datang lagi.

jadi kitorang pon jejalan laa.. engatkan nak maen bowling tapi bole pulak mase tu ade tournament. choy !
mase ni jugak la diorang nak buat tournament kann.. adoy ~


tapi ade hikmahnye jugak.
keluar-keluar je kitorang nampak tempat maen archery . wow ! 
ta pernah maen archery . so kitorang pon maen laa.
tak mahal ponn. pakej untuk 4 orang ; 38 panah just rm 60 bape tah. kire okey la sebab dapat maen mende yang ta pernah maen kann. hee



muke excited jak. heh


hey , mr right top scorer ! okey, tipo><



can u see the spot=P

hey ! got any prob??
*muke ta puas hati*


well, i snap this ! hahaha

thanks to Shahri sebab belanje. sedap sangatttt sebab dapat belanje=P

dapat tengok Sunway Lagoon dari tingkap je sebab ta rancang nak bawak baju lebih=="

lepas da penat maen archery tu, kitorang pon jejalan laa..
agak penat la maen mende alah tuh. kena ade kekuatan tangan yang betol-betol kuat.
well, since it was my first time, no wonder tangan mr right ketaq-ketaq kann. hahah

pastu kitorang try ice skating ! yahh ~
this is what we want. okey, nampak jakun di situ.
mase ni member lagi sorang da sampai. al kisahnye, cukup la kuota kann. hee
seronok maen ice skating ! tapi kaki sangat SAKIT ..
terase cam tinggi plak pakai kasut ice skating ni haa. and baru paham camne SAKITnye kaum hawa yang pakai high heels tuh. omaigod ~







A-T (kiri) amik Teknologi Makanan di UiTM Seremban(:


cukup kuota. YES !

see ! this is my 'heels' ~ haha

cam besar je kaki mr right=="


walopon ni first time mr right maen ice skating, tapi mr right jatuh sekali jek. minit-minit terakhir plak tuh. adoy ! spoil gila==
lepas penat maen ice skating tu, kitorang suruh la kakak-kakak yang ade dekat situ snap gambar kitorang.
gambar keempat atas ni haa..

akak-akak : korang ni umur berape? form berape??
kitorang : -____________-" kakak cube teka !
akak-akak : form 3 ? form 4 ?
kitorang : kitorang 20 tahun la kak. 
akak-akak : hah? ye2 je 20 tahun.. muke macam budak-budak jek.
kitorang : betol la kak. kitorang 20 tahun. da kat uni da sekarang pon.
akak-akak : ta nampak pon cam 20 tahun. tipu lah ! so, korang lepasan matriks la ni? matriks mane?
kitorang : a'ah. lepasan matriks. matriks perak.
akak-akak : oh yah ! junior la neh ~
kitorang : -_______________________-" oh yeke. kos ape dulu ? umur da berape? blablabla ~
(jejak kasih pon bermula ~)

jadi kepade sesiape yang lahir pada 1991, sile berbangga kerana anda awek muda !
buktinye dialog pak polisi dan akak-akak tersebut. KAHKAH

lepas kitorang keluar dari tempat ice skating tu, kitorang pon pergila makan.
memandangkan A-T tu master tempat ni, so die pon bawak la kitorang ke restoran korea.
ta dapat nak tangkap gambar sebab sedap sangat sampai terlupe
-____________-"
ape tah nama makanan tuh. tapi cuma satu je yang mr right engat; Kimchi ! haha

pas makan, kitorang pon naek rapid stop kat KL Sentral. diorang turun kat KL Sentral, tapi mr right ngan kawan mr right terus amik cab ke Pudu nak balik ke Perak.
saje bergedik tamo amik bas / cab terus ke Pudu. saje nak luangkan mase dengan geng-geng neh. eceh ~

naseb baek ade bas nak ke Perak. disebabkan ta bape nak biase dengan Pudu yang 'baru' , so agak terkial-kial jugak laa.. heh
bas nak ke Perak ade pukul 8 pm dan sampai Perak pukul dalam 12 am camtuh.
penat, gumbira, puas sume ade !! heh

seronok bile dapat jumpe-jumpe balik. at least, lepas jugak rindu kann. cewah ><
tah bile dapat jumpe balik sesame. mungkin lambat lagi la kott. huu

btw, i really had a great day with all my bff. thanks guys !

 gambar tade motiff-________-""

kepade sume muslimin & muslimat, selamat berpuase yep !
moga puasa kali ini dapat memberikan kite seribu satu makna(:
assalamualaikum;)

ftnote : kepade yang belom join contest mr right, sudi-sudi lah klik [ SINI ] . terime kaseh(:




4 25 SARCASM BERKATA-KATA:

aremieroul said...

bestnya dapat jumpa kawan2 kn.. hu3..

SuzaDin said...

owh dak matrik perak yer .... mmg best jumpe kengkawan lama waaaa

mr_right said...

@aremieroul..
sangat seronok. t'engat zaman dulu-dulu.. hee

mr_right said...

@SuzaDin..
ye2. mr right ex-kmPk..
kenape? kamu pon kmPk jugak ye??