ahli sarcasm

Tuesday, July 19, 2011

VISIT MALACCA AFTER 14 YEARS :)

hye sume ! 
akhirnye mr right dapat gak nak update blog ni kann..
tadi da update, tapi pasal [ RANKING UNIVERSITI DI MALAYSIA 2011 ] agak serius sikit la kan. heh
sekarang mr right nak update pasal trip TAK SENGAJA mr right ke Melaka bersama mak n kakak mr right yang lepas.
petang-petang cenggini kena relax-relax sikit kann. hee
kenape mr right cakap ta sengaja? yup2. sebenarnye mr right n diorang pergi KL sebab kakak ade interview JPA. alaa.. interview ape tah. sebab die scholarship JPA kan, dats y WAJIB pergi. heh
pas je kakak mr right habis interview, terus je pergi Melaka. tanpa dirancang><


last mr right n keluarga pergi Melaka mase 1997.
so, mase tu mr right umur 6 tahun > tadika + hingusan. haha
cer korang tengok gambaq-gambaq nii. 
mr right pon ta sanggup nak tengok. kelakar gile fesyen mase tuh. seluar kuning, baju belang-belang=="
mak mr right cakap seluar sume baju-baju dulu beli kat Kiki Lala-_________-"
gambaq-gambaq ni mr right dapat dari rumah kawan rapat parents mr right. tapi mase ni ayah mr right ta ekot sebab kerja.
kitorang pergi rumah diorang kat Merlimau , Melaka. memang sangat rapat laa.
lame gila la tak pergii. ta sangka diorang maseh simpan gambaq-gambaq ni mase 14 tahun yang lalu.
gile memori lah ! kalo diorang ta simpan, memang mr right tade la koleksi gambaq-gambaq mase kecik. heh.
cer cari mane mr right ! hahahaha






sudah-sudah ! malu eden . letak tige gambaq sudahhh. kahkah
segan gila laaa.. mase mr right n kakak tengok gambaq-gambaq ni, memang ketawa sakan laa.
cam ta percaya je secomot ini. dan fesyen dulu-dulu camni. ahahha

and ni gambar-gambar selepas 14 tahun. 
gambaq-gambaq mase da nak balik poonn. hee
sume anak-anak kawan ayah mr right tu sumenye da kawen. da ade anak ponn.
comel anak die. bape bulan tahh. heh







engatkan nak balik Perak terus tapi tetibe pergi ke A'Famosa plak. 
naseb baek la ade GPS , kalo tak memang ta sampai la sampai ke sudah. heh
so, mase ni mr right lepaskan gian untuk menangkap gambar ; Photosho0t ~
walopon tade DSLR. hee





ni pulak koleksi Photosho0t mr right yang 'serius' =="
err, serius kerrr....
bantai jak ! hahahahha. kalo sesape nak bagi pelempang ke, nak muntah ke, silakan laah. sebab mr right sendiri pon nak muntah tengok gambaq-gambaq niii. 
bajet model retissss-___________________-"












*ade orang cakap mr right semakin berisi*

okey ker? kalo okey, ade job untuk mr right tak?? hahhaa
lepas je bergaya sakan kat Bandar Hilir tu, kitorang terus otw balik Perak..
tapi engat balik terus, rupe-rupenye tukang driver stop kat Nilai 3 . cari barang hantaran untuk Lisa Surihani =P
ta dapat nak tangkap gambaq pon sebab bz shopping.
besaqq gila lah ! ta larat nak jalan.

sampai tu jela cerita trip mr right ke Melaka.
best dapat pergi Melaka. banyak sangat perubahan dari dulu.
chaiy0k2 Melaka !!

ok lah, bye !!
*jaga diri, hiasi peribadi(:

ftnote : kadang-kadang sesuatu yang tidak dirancang tu yang akan terjadi annn.



19 25 SARCASM BERKATA-KATA:

FaKArePa!n said...

baju kiki lala la stylo bro.. heheh

cik kumbang said...

afgannnn!!!!! :P

cira nd said...

melaka pemandangan nye memang cantik :)
sesuai utk photoshoot....
btw nice sgt

zulayha aziz said...

mgu depan kita lak nak terjah melaka...:)

emeera asnary said...

melaka > aFamosa > nilai 3 > perak

sobsob.. xsuka.. xsukaaaaaaaa !

nabila said...

lama dah x sampai melaka..
dulu dgn skrg mmg byk perubahan..
model pun pndai jgk posing..

aremieroul said...

kiki lala...lalala..ha2..

cik n0miey said...

waduh2..jln sakan ye..bestnye
btw,sy pon g jln2 melaka gk ngn family aritu^_^

Miss Y and Her World said...

dah muak dengan Melaka sebab belajar kat sana 5 tahun. Btw Melaka memang dah maju sekarang. cuma satu je tak berubah, cuaca panas nya.

Hoodie Dress Is So Gorgeous !
Oh, Lelakimu Istimewa

Miss Y and Her World said...

dah muak dengan Melaka sebab belajar kat sana 5 tahun. Btw Melaka memang dah maju sekarang. cuma satu je tak berubah, cuaca panas nya.

Hoodie Dress Is So Gorgeous !
Oh, Lelakimu Istimewa

mr_right said...

@FaKArePain..
haha. style ek? ta tau la mase kecik-kecik dulu . KAHKAH

mr_right said...

@CK ..
kamu perli nehh. huu

mr_right said...

@cira nd..
huu. betol3. melaka canteq !
naseb mr right tade DSLR jekk. hee
tanx(:

mr_right said...

@zulayha aziz..
wah3 ! seronok !!
nak ekott ~

mr_right said...

@emeera ..
ape yang ta suke nye? heh

mr_right said...

@emeera ..
ape yang ta suke nye? heh

mr_right said...

@aremieroul..
nak kena kamu neh ! hee

mr_right said...

@cik nomiey..
huu. yeke. best kan? hee

mr_right said...

@Miss Y and Her World..
betol3 ! panas n sangat maju. huu
da tgk blog awak. nice(: