ahli sarcasm

Saturday, August 20, 2011

JAUH PERJALANAN, LUAS PENGETAHUAN .

Hyepeeps ;)
korang pernah pergi ke luar negara? ke mana?
mr right ade la berpeluang sekali pergi tengok tempat orang. baru bulan 5 yang lepas.
itu pun sebab ade rountable discussion dengan uni sana. tu pon kejap jek. pastu jalan sakan lah. HAHA
kalau tak, memang mr right ta jejak la ke negara orang.
mr right pergi Vietnam. walaupun bukan London (o0ps ! isu sensitip) , Paris ke tapi mr right seronok pergi sana.
bukan macam kak Fatini Jaafar kite kan. merata-rata perginye. orang hebat la katekan.. hee

Dulu mr right ade buat entry pasal trip neh. yang ini;

ade banyak gambar-gambar kat sane dalam entry-entry neh.
entry-entry ni mostly mr right sendiri update kat sane walaupun broadband mr right tale nak guna, tapi mr right guna wifi hotel jek. boleh la nak hapdet kann.
seminggu jugak la mr right kat sane.
ade jugak mr right update kat Malaysia sebab ta sempat nak hapdet kat sane.
makin lame duduk sane, makin banyak la duit yang melabur kann. haha. kat Vietnam kitorang guna Dollar instead of using mata wang Dong. kalau guna Dong lagi pening.
seronok sebenarnye bile kite pergi negara orang. banyak yang dapat kite belajar.
budaya, adat resam, persekitaran, makanan etc..
betol la orang cakap;

JAUH PERJALANAN, LUAS PENGETAHUAN

Tapi kalau korang nak shopping kat Vietnam , korang kena hati-hati lah.
sebab peniaga-peniaga kat sana sangat agresif. diorang akan pujuk korang sampai lah korang beli mende tuh.
unless kalau korang reti nak barging. memandangkan bab-bab ni mr right agak lemah, so mr right ekot kengkawan yang laen jela.
sampai ade peniaga yang cakap kawan mr right , 'Mafia' semata-mata tak beli barang die. 
haiiyya ~ MySpace






Dan yang paling uniknye kat Vietnam ni, main transportation die adalah motosikal. memang payah la nak jumpe kereta kat sana sebab jalan memang sesak dengan motor.
tips dari tour guide kitorang; kalau nak lintas, slow-slow n dun panic ~ haha
so kepada yang ngidam nak ke Vietnam, sila la pakai rule ini ek. mr right ade try lintas jalan die, memang sangat menyeramkan ~



dah-dah tamau cerita panjang-panjang sebab cerita ni pon da basi. hee

Memang kalau dapat peluang, mr right nak sangat pergi negara orang lagi.
berhijrah ke negara orang dapat membuka mata kita tentang apa yang terjadi dan berlaku di luar sana.
bagaimana lifestyle diorangg..
walaupun mr right terlepas peluang nak sambung study kat kuar negara, tapi tape. study kat mane-mane pon same kann. yang penting kita belajar. at least study kat 'over the sea' pon syukur alhamdulillah. hee
insyaAllah kalau ade rezeki, mane la nak tahu ade rezeki kerja kat negara orang.
tettt ~ ayat lupa diri. HAHA
sape nak sponsor mr right??! =P

So korang, jom share ngan mr right kalau-kalau ade pengalaman dan mungkin negara mana yang korang nak sangat pergi kann.
just drop your comment oke;)
ok lah. have a nice day ! mr right da dapat baju melayu. sebelom puasa lagi-_________-"

bye !


SEGMEN REVIEW








17 25 SARCASM BERKATA-KATA:

FariehanIbrahim [LBC] said...

stkt nie xpnah lgi pgi bercuti luar pd malaysia..heh! (-___-")

daim said...

italy!!!! memang mimpi nk gi sane! <3

miss m said...

hohoho...xmo g vietnam....hehehe

nabila said...

Dulu ada cita-cita jgk nk bljr luaq ngara,tpi mak ayah x bgi keizinan pulak..so kena tunggu kawen bru boleh pegi luar ngra kot..

Farah :) said...

hihi . wahh . pegi negara org . farah pun teringin jugak . tp nk pegi korea . HAHA :DD

hana szied said...

wah wah , sama lah kite stdy kat obersea :)

may allah bless u , iAllah .. raya ni tak blek msia. tp jalan2 paris. ehehe :D

mr_right said...

@FariehanIbrahim [LBC]

tape LBC. nanti bile ade rezeki, boleh la pergi ye;)

mr_right said...

@daim

oke, D belanje ! yeahhh !!!

mr_right said...

@miss m

FYI, mule2 mr right pon tamo pergi sebenarnye.. tapi bile da pergi, viet satu negara yang unik;)

mr_right said...

@nabila

tape2. nanti kalau ade rezeki, boleh la pergi. bile da kawen?? tettt ~

mr_right said...

@Farah :)

wah ! korea??! mr right pon teringin jugakkk. hee

mr_right said...

@hana szied

hana, saye study dekat USM jek. tapi teringin nak study oversea. huu..
thanks. may Allah bless you too;)

jalan paris?! JELES ~~~

nufa rosli said...

perna . ke usa . tapi tenga demam , jadi x berapa aktif kat sana !

mr_right said...

@nufa rosli

lahh. kesiannye demam. bile pergi tuh??

anamizu said...

cik ana pernah pegi crabby island je..kekeke~

mr_right said...

@anamizu

wahh. macam interesting jekk. best? bile pergi??

Nur Intan Syafinaz said...

i've been to Vietnam and it is FUN!!!Sy pun klu boleh nak travel all over the world..one of my wishlist..hehehe..Seeing and experience something different from our country and culture..It's just so nice..