ahli sarcasm

Wednesday, August 31, 2011

NUFFNANG : 6 BLOG YANG MENARIK PERHATIAN MR RIGHT !

Hye. niat di hati nak berehat dari blogging sempena rayer tapi bile pikir balik, macam rugi plak kan mr right tak join event dari Nuffnang neh. bukan senang ye edak? 
Nuffnang ade buat event pasal 6th Blog Day sempena meraikan Blog Day !
mr right nak cerita pasal blog-blog yang mr right suka. kalau cerita pasal Terfaktab, The Other Khairul, abg Eqbal Zack, etc.. confirm korang kenal kan;)

NUFFNANG : 6 BLOG YANG MENARIK PERHATIAN MR RIGHT !

Kemain tajuk nak vogue segala kann. apedehall.. haha. 
oke, serius. ni blog yang menarik hati mr right sejak blogging^^
turutan di bawah bukan membawa makna apa-apa oke. 

**********

1) Bernafas Dalam Ego >> http://apihelnino.blogspot.com/  
     :: Serius mr right sangat suka belog neh. mr right ade tulis pasal belog ni dulu.. sebab ape? hurrmmm. maybe tulisan beliau lebih kurang macam Terfaktab kott. mr right suke Terfaktab. tulisan beliau ala-ala novel gituww.. jenis blog ni bukan blog peribadi. lebih kepada 'cerpen' pendek^^ 

2) D ~ >> http://daimhar.blogspot.com/
     :: Seriously, mr right bukan minat blog beliau sebab beliau kawan mr right tapi cara tulisan beliau. dan his drawing.. walaupun nampak 'simple' (lalalalala~) tapi sangat paham. jalan ceritenye. ade orang puji beliau kat blog mr right dulu. kembang la kan?? haha. baru-baru ni beliau ade buat cerite tau ! ala-ala cerite bersambung dan korang le pilih ape jawapan seterusnya untuk setiap episod. cool kan?? pergi la tengok;)

3) Pateh Adnan >> http://patehadnan.blogspot.com/
    :: Pemilik belog ni sangat meminati Harry Potter. cerite Harry Potter memang minat die. tanye la ape saje mesti tahu. hee.. belog ni ade jugak segmen beliau yang tersendiri. beliau buat segmen review dan segmen download. kalau mr right ta silap lah. cool kan? dats what we call IDENTITY. create something by your own n not copy from others. i like it !












4) Fqh.m >> http://foreverandalwayspage.blogspot.com/
    :: Ini sifu mr right. oke, da banyak kali mr right cakap kat beliau camni. harap beliau tak rimas laa.. haha. but yahh. betol. mr right start nak buat blog sebab beliau lah. photoshoot? memang bagi kat beliau tapi beliau kata da tak buat dah photoshoot sekarang neh. da malas katanye. huu. blog beliau lebih kepada isu semasa. seronok bace. pasal puasa, sentap, n bla bla bla.. nak bace?? cube klik link tuh !

5) Makmal Hana Foswana >> http://hanafoswana.blogspot.com/
    :: Budak ni kawan USM mr right. baru je buat belog, da ramai followers. hebat ! mr right ade jugak tanye ape tipsnye, beliau cakap beliau buat blog pasal isu semasa. means, skop penceritaan blog beliau bukan dalam skop yang kecil lah. beliau cerita pasal isu hipokrit, merdekaraya dan banyak lagi. dan yang paling menarik beliau mesti buat 'hipotesis' dekat akhir setiap entry beliau. sangat sains kan kau ~ tau la dak biology. hahahha

6) Blog Budak Kuat Perasan >> http://aremieroul.blogspot.com/
    :: Ini le katakan junior mr right tapi bukan junior dalam blogging sebab beliau lagi hebat. followers berduyun-duyun. junior dari segi umur sahaja. belog beliau jenis pendapat. I mean, beliau cari satu tajuk dan buat satu entry dengan pendapat beliau which is I think sangat ade potensi kann. lately ni banyak buat entry pasal keagamaan. mungkin sebab ramadhan kott. tett ~ lawak jek=P

**********

Fuh ! penat mr right taip satu-satu untuk segmen Nuffnang malam rayer neh. 
kepada bloggers yang mr right ta sebut dalam entry ni, jangan la sedih oke. Nuffnang bagi limit sampai 6 blog jek. kalau tak, nak je mr right tulis semua. hehe.
tapee.. jangan risau. anda semua tetap menjadi blog pilihan hati mr right. ecececeh ~ ayat nak power je kann. bukan bodek ek ! hee

Ahli Nuffnang sekalian nak join? cepat ! jap lagi nak tutup dah><

Oke la guys. nak pi sambung makan rendang ! wee ~~
saje gedik nak letak gambar rayer=P


gambar semangat di pagi rayer. cer teka mane satu mr right??
mesti korang nak cakap yang tengah kann. KAHKAH
(gedik gila nak suh teka-teka. haha)


bye ! Happy Blog Day & SHRMZB !!




ftnote : alhamdulillah, dapat duit rayer dari Nuffnang. ta banyak pon tapi boleh lah><





14 25 SARCASM BERKATA-KATA:

daim said...

T~T

Syafiqa said...

I'm also doing the same entri, tapi utk the 6th blog, x jumpe lagi, haih, susah jugak rupenye ;(

Azri Fathurrahman said...

nice nice. :)

coklatberapi said...

apasal saya takde??ahaha gurau je..btw happy blogging;))

hanna.dotter said...

frust.aku nye takde lam list..kalu 6000th..baru termasuk kot.wakakakakakaka

mr_right said...

@daim

apsal kau?? hahahah

mr_right said...

@Syafiqa

hehe. da bace semalam syafiqa. semangat yek;)

mr_right said...

@Azri Fathurrahman

thanks Azri(:

mr_right said...

@coklatberapi

jangan merajuk. tapee. semua blog di hati mr right. hehe. thanks(:

mr_right said...

@hanna.dotter

tape hanna. kite tunggu segmen Nuffnang yang seterusnye oke^^

Apih El Nino said...

Thanks bro. Nak bagi duit raya kang kau dah besar. Haha. Selamat Hari Raya btw.

Pateh Adnan said...

wahhh. ade name aku disitew. dengan identity yag besar gedabak lagi. haha, mekaseh weh!! aku je tak sempat join. huhu

mr_right said...

@Apih El Nino

hahaha. bagi jela .. nak jugak duit rayer ! hee

mr_right said...

@Pateh Adnan

tolong la terharu wehh. hahah. tapee.. nanti nuff buat lagi ye !