ahli sarcasm

Wednesday, August 17, 2011

PLEASE PROUD TO BE A BLOGGER;)

Assalamualaikum semua(:
alhamdulillah dalam entry yang lepas berkaitan dengan Cik Anon sangat mendapat sambutan.
ramai yang singgah dan komen serta memberi pendapat. ramai juge yang tak ketinggalan berkongsi cerita tentang blog diorang kena serang dengan cik anon neh.
kadang-kadang bile baca komen Cik Anon dari entry blogger laen, memang agak menyeramkan tapi bukan semua Cik Anon ni jahat kann. ade jugak yang beri kite sokongan dan dorongan.
so chill yah ! bukan semua perkara yang kita tulis dapat memberi kepuasan kepada semua orang kan.

THE OTHER KHAIRUL TU SEBENARNYA PENDIAM KAT LUAR. BETUL KER?

Okey, ini ape yang mr right pernah dengar. da lame rasanya mr right dengar tentang hal neh.
mr right dengar yang The Other Khairul ni sebenarnye pendiam di luar. tah. correct me if im wrong.
tapi kalau secara realitinya, memang agak logik. kadang-kadang orang yang bijak berkata-kata tak semestinya bijak dalam berkarya. dan kadang-kadang orang yang bijak berkarya tak semestinya bijak dalam berkata-kata.
kalau lebih beruntung, pandai berkata-kata dan berkarya kan.
eh, paham tak ayat mr right neh?
agak berbelit-belit di situ.
ala, korang kan pandai. mesti bole paham punye lah ! hee

Korang pernah tengok cerita Impian Illyana dulu? yang Lydia Ibtisam berlakon tuhh. da lame dah Lydia ni tak berlakon.
yang setiap hari rasenye ceritenye tapi tak lama pon, just 10 minit camtuh.
haa... cerite tu la. mase tu mr right masih dalam alam persekolahan lagi. (wah. bunyi macam lame je kan. hee)
Illyana ni gune blog dalam cerite tuh. tapi mase tu mr right tak terpikir pun yang die asyik menaip tu ialah blog.
sebab mase tu masih kuno. ta tau ape yang berlaku di luar sana. hah

gambar ni blurr sikit. amik dari mak senah google><


seronok cerite neh sebab kat part-part hujung tu ade soalan. so, ianya membuatkan kite berpikir. 
dalam cerita ni ade Wardina Safiyyah dan Tiz Zaqyah jugak.

Mesti korang tertanya-tanya ape kaitan antara cerita The Other Khairul dan Impian Illyana ni kan?
sebenarnye tade kaitan pon. haha. sebab mr right tetibe t'engat cerita Impian Illyana ni haa..
dah lame tade. heh. jangan marah nahh..
tapi yang The Other Khairul tu ade kaitan;)

BLOGGING NI BUKAN DAPAT DUIT MACAM BINTANG YOUTUBE PUN. KALAU NUFFNANG TU, BERKURUN LA GAMAKNYE YOB !

Tak dinafikan yang 'bintang' blog bukannye senang macam bintang youtube tuh.
buat vlog sikit, sudah femes. buat cover lagu orang sikit, sudah dapat job. tetttt ~ 
tapi korang kena tahu satu perkara. bukan senang nak jadi senang.
korang cuba tanye blogger-blogger otai camne diorang susah dulu. i mean, camne diorang mula-mula untuk berjinak-jinak dalam dunia blogging ni dulu sampai la diorang capai ape yang diorang harapkan selama neh.
which is not easy bro..

Tapi korang semua tak rasa cool ke kalau ade blog? 
ade page sendiri yang terpulang kepada kita untuk melalut sebanyak mana yang boleh.
kalau dulu kite guna diari untuk tulis, tapi sekarang da ade blog.
yahh.. itu lah yang specialnye blogging neh. tak kesah la kau guna blogspot ker, wordpress ker.. 
asalkan masih dalam satu bidang yang sama. so, ta perlu rasanya timbul persoalan yang mane blogging ni hanya membuang masa dan sebagainya..
MySpace


Mr right selalu 'dihujani' dengan persoalan-persoalan macam ; "kau ni tade kerja ek? asyik blogging je 24/7" . tak pon , 
" ehmm, dah addicted la tu dengan blog die" . atau mungkin kalau lepas pergi mana-mana , " hmm, kejap lagi update blog la tuh" ..

mr right da lali dengan semua pertanyaan-pertanyaan macam tuh. kadang-kadang mr right jawab, dan kadang-kadang mr right buat tak tahu jek.
oke, satu je tips. korang tak perlu risau dengan pertanyaan-pertanyaan seperti tu kalau korang rasa yang blogging ni satu gaya hidup yang sehat. sehat? kenapa mr right cakap macam tu sedangkan bukannya kita jogging ker , pergi gym ker.. kan?
maksud mr right kat sini ialah kalau korang bw, takan korang bw sesaje je kan?
mesti korang baca. yah ! at least korang akan baca.
orang selalu cakap yang membaca itu jambatan ilmu. jadi secara tidak langsung korang akan tambah ilmu korang dan serta merta korang akan dapat tahu banyak perkara. mr right selalu jugak bw, dan mr right dapat banyak benda dari situ. ade blog yang suka bagi tips, ade blog yang suka bagi tutorial...
plus at least kalau korang mengahadap blog 24/7 sekalipun, at least korang tak buang masa dengan melepak, merempit sana sini kann.
so , kepada yang cakap blogging ni satu perkara yang buang masa, ianya memang salah sama sekali;)

: SPEND MORE TIME ON WHAT MAKES YOU HAPPYMySpace

Nasihat daripada blogger yang setahun jagung ni; korang jangan cepat down kalau ade orang especially kenalan rapat yang cakap anda sedemikian.
diorang cakap macam tu sebab diorang tak tahu yang betapa feelnye blogging ni kann. kalau diorang ade blog sendiri, mesti diorang pon akan merasa benda yang sama.
no worries lah ! hee
ape-ape pon, face book sekarang makin membosankan. disebabkan mr right ni buta IT sikit, so tak berapa nak reti maen twitter lah. last-last dengan blog jugak la jadi peneman. hee

Anyway, mr right nak ucapkan Salam Nuzul Quran kepada semua ye. semoga amalan kita dalam bulan Ramadhan ni diterime olehNya(:

saje nak share neh;

sumber : [ SINI ]

bye !

48 25 SARCASM BERKATA-KATA:

princeofgemini said...

cik anon da ad..abg non ble lak?? haha!

Namee Roslan said...

saya sebenarnya tidak talkative dan bukan outspoken. tp bila menulis, saya terperanjat orang kata saya outspoken. weird tho sedangkan kalau ada presentation ke apa, saya lah org yg xnk ckp.

Mila Ahmad said...

setuju bukan mudah utk senang...lagi satu bw bukn sesuatu yg sia2 byk knowledge yg kita bole dpt dari bw...bnyk giler infO bila kita buat blog sebb xbyk cite yg ade dlm stu2 buku tp bila kita de blog suma cite kita bole dpt! :)

cik kumbang said...

nice!! :D

rayne rawt rawt said...

eh same la . dulu rawt rawt pon suke tengok cerita impian illyana.. balik sekolah pkul 2.30 then 2.45 tengok cerita ni kalau tak silap . tak pun 3.45 jhahaha

myra abdullah said...

BETUL-BETUL *bak kate upin-ipin.hihihi

imah said...

mengambil ilmu dari pengalaman org lain sangat best ^^

abyan khairi said...

abyan selalu kena bebel ngan mak.. haha.. sbb asyik melekat depan lappy ni.. asyik ngdap blog je.. hehe

btw, salam nuzul Quran jugak^^

A retarded kitty said...

aku introvert. Noktah.

mr_right said...

@princeofgemini

abg anon? cer g seru die ! hehe

mr_right said...

@Namee Roslan

huu. itu lah realitinye. macam mr right cakap, ta semua orang pandai berkarya dan tak semua pandai berkata-kata kan.. btw, suke blog anda. it's an honour for me cik Namee datang blog mr right dan komen. hee(:

mr_right said...

@Mila Ahmad

yup. betul tuh. banyak mende yang kite boleh dapat dari bw kann.. ta payah pergi beli buku pon. hee

mr_right said...

@cik kumbang

thanks CK><"

mr_right said...

@myra abdullah

hee. comel macam upin ipin(:

mr_right said...

@imah

pengalaman sape tu imah? yep. betul tuhh.. kite pon boleh belajar kan(:

mr_right said...

@abyan khairi

hii. same je ngan mr right. 24/7 ngadap lappy pon tape. hee

mr_right said...

@rayne rawt rawt

maap rawt rawt terlepas pandang pulak. huu.. a'ah. mr right pon suka tengok . lepas balik sekolah je mest tengok tapi da lame dahh.. heh

mr_right said...

@A retarded kitty

pengakuan yang berani kitty. i LIKE !
(:

Rosalia said...

saya setuju:)
asalkn kte happy dh la kan:)

mr_right said...

@Rosalia

yap ! betul tu Rosalia. happy ape yang kite tulis kann(:

Apih El Nino said...

Sekarang ni kalau ada orang tanya sape awek aku, cepat aku jawab apihelnino.blogspot.com. Sebab aku jatuh cinta dengan blog aku sendiri. Kalau blog aku tu manusia aku dah ajak couple dah. Hahaha.

Pateh Adnan said...

wah2. siap masuk mr.k lagik. nway, mbe kawan aku cakap mr.k memang hensem weh. huhu

yeahh! i am proeud to be a blogger sebab tempat kite release tension n tau berita yang takde dalam paper or tv. kann??

mr_right said...

@Pateh Adnan

hha. betol2 ! haruslah masukkan bf kedua ko kan.. tettt~ eheh

mr_right said...

@Apih El Nino

wahhh. aku pon nak sayang blog aku cam ko la wehh. cool gila ! haha

Noraien said...

pnjg nyer entry tp best !

setujuu ngan ape mr.right ckap..xsemesti nyer yg pandai berkata2 dalam berkarya nie,luaran nyer pown pndai berkata2..


blog the other khairul,i'n ur fan !hehe :D

keep blogging yea..anggap je teguran semasa jadi blogger nie sebagai penyuntik semangat untuk terus berblogging ~

salam nuzul al-quran ! >_<

mr_right said...

@Noraien

panjang ye? maap la.. kadang2 jari ni taip ta hengat dunia. hehe. terime kaseh atas sokongan. salam nuzul quran jugak yep;)

aremieroul said...

wah..retis sungguh ye mr.right..he3.. btw, nice entry.. :D

mr_right said...

@aremieroul

wahh. itu macam memerli jek. hee. meerul la retis ! akim kann. haha
thanks;)

Kyra said...

it was simple but seriously nice.
through blogging kita dapat new experience.
experience is a good teacher that can teach us lot of new things.
so chillax! :D

eqbalzack said...

Salam,
Terima kasih singgah blog abg eq. Kad raya 'cyber' kat blog abg eq tu abg eq alu2kan untuk letak kat blog hafiz ok...
Selamat berpuasa dan menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba...

Wan Zaleha Zain said...

hidup blogger !! hahaha :) peace !

cik pulau said...

cik pulau ni banyak cakap ke tak eh???
terpikir pulak.. hehehe..
suka jugak tengok citer ni dulu..


bintang youtube? tetttt.. hahahha

Ayuni said...

I do agree with you, anyway, your blog is so cool, the header, superb!

mr_right said...

@Kyra

thanks Kyra(:

mr_right said...

@eqbalzack

oh, thanks banyak-banyak abg Eq. terharu sangat. hee

mr_right said...

@Wan Zaleha Zain

yeahh.. semangat itu yang kite nak ! hee

mr_right said...

@cik pulau

jap nak terjah blog cik pulau. tapi kenapa cik pulau ek?? heh

mr_right said...

@Ayuni

thanks Ayuni. the header was created by Cik Kumbang(:

sergeant keroro said...

*thumbs up*

sergeant keroro ni pemalu T_____T

mr_right said...

@sergeant keroro

thanks keroro sebab sudi datang. bangga blogger otai datang neh ! hehe

ice lemon tea said...

tak kenal maka tak cinta
tak belog maka tak de entry ^^

*merepek di waktu ptg*

mr_right said...

@ice lemon tea

hehe. tape-tape. merepek je sini yep ! hehhe

fqh.m said...

hehe..sayang betoi hg dgn blogspot..keep writing.i will always support u:)

mr_right said...

@fqh.m

thanks wehh. sumanya start dari hang laa.. hii

Amni said...

kadang2 patah hati dengan blog ni lari ke twitter kejap sebab cik anon ni la.. ckap merapu meraban.. orang ckp len, dia paham len.. susah... asyik nak menang jer dia... jarang ada anon yang baik dtg blog.... yg banyak nak membunuh tu ada la..


btw, memang betul la tu kot biasanya orang banyak ckp kat blog ni biasanya oendiam kat luar..., macam saya.. eh? =p

happy blogging... saya tak celik IT.. tapai kalau merajuk ngan blogspot, sy lari ke twitter... fb memang tak lah.. skang lari ke google+ pulak... hee...

Lilynn Sazlin said...

haluuu sory baru perasan ko letak aku dlm blog review ko.. sbb aku mmg klu weekdays kt ofis tak blh tgk shoutbox aku. sedih gila woo .. ni kt cc. barulah blh tgk.

tengs again ya ~ ;)

mr_right said...

@Amni

hhe. mr right ta pandai nak maen twitter. ta paham eh ! heh

a'ah kann. mr right pon ase yang blogger ni pendiam. tah. hee

tq(:

mr_right said...

@Lilynn Sazlin

ouh. tape la Lilyn. sokey..
u r welkam(: