ahli sarcasm

Friday, August 12, 2011

RUPA PARAS BUKAN SEGALANYA(:

(perut berbunyi krek krek krek)

assalamualaikum semua. perut mr right dah berbunyi.
sekarang baru pukul 4 petang ++. 
ade lagi beberapa jam je lagi nak berbuka kann.
o0ps ! terlupa.. ta baek nak merungut kann. kang kurang pulak pahala posa an. heh
ape-ape pon, happy fasting people ! semoga kite mendapat kerahmatan dariNya (:

korang bace tajuk kat atas tu? yeahh..

BLOGGER KACAK DAN CANTEK JE BOLEH NAIK? YANG TAK CANTEK DAN TAK KACAK, CAMNE??

yep. da beberapa hari mr right terpikir sal tajuk neh.
nak update ke edak.. sebab bagi mr right, tajuk ni tajuk yang agak sensitip jugak kann.
tapi jangan risau. mr right bukan buat entry ni untuk mempersoalkan tentang paras rupa seseorang blogger.
ape-ape pon, mr right mule-mule nak mintak maap kalau-kalau ade tersilap bahasa, terguris hati kalau ade blogger yang terasa hati dengan entry mr right kali ni ye(:

okey, here we go..
sejak mr right blogging, mr right ade perasan yang 'trend' blog sekarang hanya atas dasar rupa paras semata-mata..
mostly blogger yang ada rupa, mesti ramai follower. 
tapi nak buat camne kann. itu semua anugerah yang telah diberikan kepada mereka semua..

bile mr right cakap yang kalau nak dapat follower yang ramai, jangan pulak korang semua pergi 'karat'-kan rambut korang macam Hanis Zalikha plak kann.
Hanis Zalikha berjaya pun dengan entry-entry die yang padat-padat kan..
dan jangan pulak pergi buat plastic surgery semata-mata nak dapatkan muka yang 'cute' macam Lee Min Hoo & Kim Huyn Joong ann..
(marah plak peminat-peminat korea plak kann. hehe)
ape-ape pon, bersyukurlah ape yang ade keh..


bukan semua blogger yang boleh berjaya hanya dengan berpandukan paras rupa semata-mata..
ade jugak yang tak pernah letak setempek muka die kat blog tapi yang menarik minat readers untuk baca blog die ialah gaya penulisan.
contoh yang terbaek ialah The Other Khairul. yup. 
mr right pasti sume blogger tahu siape The Other Khairul tu kann..
dats y ramai yang follow die. bukan kerana paras rupa, tetapi kerana gaya penulisan die.

entry yang bagus berdasarkan gaya penulisan dan jalan cerite yang nak digarapkan. (wah ! ayat baku gituh !)
mr right pon bukannye bagus sangat nak cerite pasal neh, tapi bagi pendapat mr right, itu yang terbaek.
buat entry dengan idea sendiri.. bukan dengan menjaja cerite orang laen dan buat entry tuh semata-mata untuk dapat traffic.
tu bukan jalan yang terbaek yee(:

biar kite tade rupa, tapi biar setiap isi dalam entry kite yang dapat membuka mata orang-orang kat luar sana yang rupa paras bukan segala-galanya..
kalau Allah nak tarik, sekejap je kann..
tapi kalau kite memang cantek & kacak sejak azali lagi, ianya memang satu anugerah;)

BIAR KAMU TIDAK CANTIK DI MATA PENDUDUK BUMI TETAPI NAMAMU MENJADI PERBUALAN PENDUDUK LANGIT.

okeylah. bubye !

ftnote : mungkin ini isu sensitip bagi sesetengah pihak.. mintak maap tapi mr right hanya meluahkan ape yang terbuku dalam hati mr right ni je yee. peace yow !


56 25 SARCASM BERKATA-KATA:

chu-A cardOza said...

betol3...

daim said...

sye terasa!! baru plan nk gi siam~~ menci taoo~~ unfollow la!!

eqbalzack said...

hehe...Sometimes you see beautiful/handsome people with no brains...

gadizgula said...

erm...baru igt nk buat entry pasal paras rupa jgk.. thanx giving me idea

Pateh Adnan said...

sobsob. macam aku ni tak cantek lah, follower tak ramai. ish! isu sensitip neh! hakhakhak

Puteri Biru said...

guwa dah tak tempek gambar sendiri dalam belog, bukan sebab tak cun okeyh. tapi mmg tanak point pasal rupa ni berbangkit. kehkeh

riben putih said...

yeah..baru misteri klu xletak muke.hehe

fiezra said...

hhaaa,,,btul laa 2 ape yg lu ckp beb :) papepon dont judge face before read the blog :)

~RizaL~ said...

ish2.. tp sebenar itu realiti..
manusia skrg lebih mementing kan paras rupa.. alahai.. dunia-- dunia--.. T_T

nick dot anis said...

setuju...folo kamuu:-)

mr_right said...

@chu-A cardOza

terime kaseh(:

mr_right said...

@daim

yes ! ala.. pergi je siam tuh. hahahahah

mr_right said...

@eqbalzack

mr right sangat setuju. LIKE it !

mr_right said...

@gadizgula

hehe. yeke. alhamdulillah. bagus lah(:

mr_right said...

@Pateh Adnan

aishh.. apa cakap camtuh. ko nye entry okey ape(:

mr_right said...

@Puteri Biru

hehe. maap kalau isu ni menyinggung perasaan awak><"

mr_right said...

@riben putih

macam DP awak neh?? hehehe

mr_right said...

@fiezra

hehe. betol3. kena baca blog dulu baru judge kann

mr_right said...

@~RizaL~

yahh.. itu memang realiti(:

mr_right said...

@nick dot anis

thanks anis(:

imah said...

kalo imah, i dont care either handsome or beautiful.. as long as their entry is good enough to think, i`m ok with that.. ^^

aremieroul said...

setuju sangat2..tapi saya naik bukan sebab kecomelan saya kan..? lalala..~

mr_right said...

@imah

sangat suka pendirian anda ! hehe

mr_right said...

@aremieroul

errr... ta dengar la meerul. ape? cakap mr right comel???? ehehhehe *blushing*

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

zaman sekarang mmg penting semua tu doe.. nak tlg menolong pn kira paras rupa, yg tak handsome taknak tlg, yg handsome terhegeh-hegeh tlg, baik semua si cantik dgn si handsome..

mane keadilan pada seorang yg agak kurang cantik dan kurang handsome? Hehe..pakar kaunseling dah aku nih..HAHA :P

mr_right said...

@Fee Hafeezah ketuk keyboard

haha. agak la. ade bakat nak jadi kaunselor neh !! hehe.. btw, itulah realiti dunia kann. tale nak buat ape dah(:

SyuE said...

80% setuju. ;)

mr_right said...

@SyuE

where's the other 20% ??
(:

Popoi said...

betullah tuh! hehehe ^_^ yg pentingnyer entry kite besh n ada kualiti,,, tu jerp,,
(mati2 ingat dah follow)=)

Umie Artoqiemie said...

sentap jap. hahaha..
aku rasa ramai kot blogger x tayang muka naik..

fiQ'Ra said...

sgt beruntung lah bg yg ada rupa paras menawan~ actually tu bukan prsoalannya.. kena pndai bwk diri la mksudnya.. kena rajin bw, rajin update blog.. maybe org lebih pndang pd entry diorg tu sndiri, kan... huhu, even ada rupa paras yg molek, tp dok cilok hasil keje org, tak best gak kan.. huhuuuu ~ mostly kena balance semua.. baru bole jadi mcm daim tuuu.. heheeee..suke tgk karya dia kat blog tuuu~

alamak, dah buat essay plak~ sory mr right :D heeee

Scarlett O'Hara said...

Tak pernah tayang muka kat blog.Tu yg tak popular tu.Hehehe!

i am S!L4H.. said...

mmg x dinafikan blog yg tuan nye cun2+gud2(bole?) selalunye akan naik mendadak.

tp sebenanye entri yg best tu bru bole kekal. bkn senang nk crik entri best. tp kalau paras rupe yg gud2, mmg berlambak.. oh kalau salah btolkan. ngeee

cik kumbang said...

setuju!!!

mr_right said...

@Popoi

yep3. kualitit tu yang penting. mr right nak cakap lebih pon, mr right bukannye hebat sangat kann(:

mr_right said...

@Umie Artoqiemie

hehe. jangan sentap. saye ta bermaksud ape2 ponn. huu..

mr_right said...

@fiQ'Ra

yapp. sangat bersetuju dengan anda. tapi kalau ade rupe dan entry yang bagus, lagi bagus kann(:

btw, Daim tu memang pandai mengarang2 neh.. pergi terjah blog die. heh

mr_right said...

@Scarlett O'Hara

huu. ta tayang asalkan entry bagus tape(:

mr_right said...

@i am S!L4H..

hehe. tape.. pendapat masing2(:

mr_right said...

@cik kumbang

mr right pon setuju dengan CK ! hehe

Miss Dolce and Gabbana said...

ya.aku rasa agak betul disitu.Sometimes people with a good looking faces has no brain.Bukan nak mengata tapi memang ramai yang bimbo skrg.Yang penting usaha kita tk memajukan diri itu ada.

ahmoi_chanteq said...

stuju weh... =]=]=]

Lala Adila said...

cntek xpnting , yg penting cre penulisan die ohsem . hehe . bout komen 2180 tuh .. yu edit kt blog post yer .. :D

Hana Foswana said...

wahhh~ best entry ni~ hm,hana letak gmbar profile je..malu nk letak bebanyak~ huu^^..but, mostly mmg macam tu la..pndang rupa semata-mata..tp sebenarnya yg menarik org utk terus ikuti blog kte adalah gaya penulisan kita kan..:)

syrupmasin said...

suem penting..kalu ade rupe tuh bonus kot :P

mr_right said...

@Miss Dolce and Gabbana

i like it.. usaha yang membezakan kite dengan yang laen kan(:

mr_right said...

@ahmoi_chanteq

hehe. thanks ahmoi chanteq;)

mr_right said...

@Lala Adila

betol3. tapi kalau ade rupa, ianya satu anugerah kan(:

mr_right said...

@Hana Foswana

hee. thanks hana. tape. kalau ade rupa dan setanding dengan ape yang kite tulis, ianya takan menimbulkan keraguan kepade readers untuk follow kite kann(:

mr_right said...

@syrupmasin

SUEM tu ape ye? heheh. betol2. kalau ade rupa, memang anugerah dan bonus untuk kite kan(:

nana89 said...

ssh lar kalo nak jadi retis rupa paras jd ukuran..huhu

mr_right said...

@nana89

hee. nana nak jadi retiss ker?

Azzah said...

letak gambar doodle jer kat belog..he..he

mr_right said...

@Azzah

doodle comel ! mr right suke. hee

ECAH~ said...

betol3..setuju sangat tu..tapi rupa paras tak mencerminkan ape2 selagi attitude tak selari ngan ajaran islam..

mr_right said...

@ECAH~

sangat setuju dengan Ecah(: