ahli sarcasm

Tuesday, August 23, 2011

SILA COUNTDOWN SEMESTER BARU INSTEAD OF COUNTDOWN UNTUK RAYER !

Hye people ;)
paham tajuk tuh? haa.. lepas raya ni mr right akan masuk semester baru. semester 3 kat USM. udah jadi senior second year dah pun. cepat ye masa berlalu.
oke, segala macam perasaan da ade sekarang. cuak, sedih, gembira, sayu etc.
itu lah. sapa suruh kementerian bagi cuti lama sangat. kan da liat nak start semester baru. huu

Excited nak beraya tu memang la ade tapi cuma 12 sept nanti dah kena daftar semester baru pulak.
adik-adik yang baru nak daftar, lagi la awal kena masuk kan. beraya kat uni la korang ! haha
naseb baek mr right tak mintak jadi fasi ke ape sebab kalau jadi, kena datang uni awal-awal kan.
ta mau lah ! nanti peningkan diri sendiri jek. orang sibuk bagi cuti, gediks nak buat kerja la , ape laa.. 
nanti bila da masuk semester, mula lah tergediks-gediks nak balik rumah la kan. ops ! lazer ~
tapi baguih jugak depa suma masuk jadi fasi. itu menandakan depa suma rajen untuk bantu junior-junior dan ta malas macam mr right ni kan. KAHKAH

ni ramai bersetuju ta sabar nak start sem ke atau ramai yang liat nak start sem? haha

Setelah satu semester tiade subjek yang ade empat unit, next semester mr right ade.
omaigod ! gabra paper Physics Mechanics, calculus masa semester satu hari tu pun ta habis lagi dan sekarang trauma 4 unit da datang kembali. untuk subjek Complex Analysis and Differential Equation.
hamboyy ! dengar title pun da buat mr right ketaqq lutut. heh
anyway, ni subjek-subjek mr right untuk semester depan :

1) Comples Analysis and Differential Eq (ZCT 210/4)
2) Vector Analysis (ZCT 211/2)
3) Meteorology I (ZGT 265/3)
4) Solid Earth Geophysics I (ZGT 266/3)
5) Exploration Geophysics I (ZGT 268/3)
6) Geophysics Practical  (ZGT 295/#)
7) Academic English (LSP 300/2)
MySpace


Untuk semester ni mr right da lari sikit dari physics and more to my major course ; Geophysics. 
memang lega sebab makin lama makin da tak ade physics. hee. kengkawan yang still amik physics, jangan marah nah ! heheh
tapi nak ta nak, memang kena harungi la kann. tape, insyaAllah mr right akan buat yang terbaik.

Niat di hati sebenarnye tak sabar nak internship dan terus habis belajar. tapi bak kata senior-senior; "enjoy your life first" ..
bile pikir-pikir balik, betol jugak kan. orang cakap kalau da habis belajar nanti, mula la teringat-teringat kisah-kisah silam masa belajar kan. pasal stress nak jawab kuiz, assignments , cinta monyet ~ HAHA

Bila da lebih kurang setahun menempuhi alam universiti, sekarang rasanya mr right dah boleh adapt life kat uni kott. tambah-tambah nanti bila dah ade junior kan. takan la mase tu nak tunjuk yang kite terkedek-kedek ta reti camne lifestyle uni kan. oke, bunyi nye sangat ego di situ. haha
kalau dulu masa first year, memang la agak tercari-cari macam mana sebenarnya lifestyle kat uni ni, tapi selepas dah dapat geng-geng yang boleh masuk, kire macam dah bole kawtimm=P

Sebenarnya mr right memang tak ade mood nak update tapi itu lah. macam mr right bagitahu dalam entry yang lepas, bila mood malas tu mari, mase tu la jari ni sebok jek nak menaip kan. haha

Untuk korang yang akan start semester baru jugak semester depan, good luck jugak ek !
jangan makan lemang ketupat banyak sangat, nanti bertambah-tambah liat nak start semester baru. hee


Nak tengok 'drama' bersiri versi doodle yang cool? klik [ SINI ]


bye !

SEGMEN REVIEW
: Tiada Kepalsuan
: Aku Tak Sakai










ftnote : azam next semester, nak jadi pelajar biasa yang hanya fokus kepada study jek><


- SAMBUT MERDEKA KE SAMBUT AIDILFITRI ?




27 25 SARCASM BERKATA-KATA:

nafizah md padzin said...
This comment has been removed by the author.
NURUL AINI NORAZMAN said...

uwaa!!! tak nak naik sem!!=(

^ intuition ^ said...

xabeh2 gam word mari ko tuh..

sea_lavender said...

gud luck new sem...ok la cuti lama jika tk sia2 kannya~~ usm ambik geophysics ek~~kenal tak faiqah mohamad~ btw, sye thu mmg rmai yg ambik...tpi gurl ni famous kot =)

daim said...

hmmm~~ nyesal bace~ tetibe xde mood memikirkan kene masuk kuliah~~~ :P

mr_right said...

@nafizah md padzin

wahh. rajen ye kamu jadi fasi. selamat berjaya ! hehe

mr_right said...

@NURUL AINI NORAZMAN

huhu. same la kite .. nak cuti lagi kann. heh

mr_right said...

@^ intuition ^

hey. biaq p la.. haha

mr_right said...

@sea_lavender

gud luck untuk kamu jugak. faiqah? kenal sangat .. haha. camne le kenal die?

mr_right said...

@daim

ahhh.. sudah kau. sudah tibanya masa untuk beramal semula. hehe

! ❤ PINKaholicx ❤ ! said...

malas nak balek u boleh ?? dah terbiase dok umah on9 24/7,,haha

Si DauN CeRi said...

ehhh?? ada segmen review larhhh.. muehehe thanks kat mr.right sbb tauk link saya kat situ.



haa dah jd senior jgn jd senior yg membuli.. sian adik2.. =P

sharifahsyakila said...

yeah. 6 sept ni bru nak msuk USM and actually bukan kira nak raya pon, dok excited kira brapa hari nak start study balik. haha. :)

azurie said...

4 bulan cuti sem bukan malas lagi dah nk masuk u..ni dah kes lemau tahap gaban..tggu la nnt dpt assgmt confirm dah mcm tak reti buat..selamat la teman ni final year sem depan haha..student life sngt best..tak sanggup nk tinggalakn..sama2 lah kita tempuh quiz, assgmt dan exam..gud luck :)

mr_right said...

@! ❤ PINKaholicx ❤ !

itu la pasal. kat uni jangan harap nak rase macam tu kann. hee

mr_right said...

@Si DauN CeRi

baru je lagi segmen ni. hee. tq. yep2. saye senior yang baek ! hha

mr_right said...

@sharifahsyakila

wahhh. ini memang semangat sangat ni sharifahsyakila. heheheh. bagusss !

mr_right said...

@azurie

itu la pasal. otak ni da tepu rasenye. hahahah. good luck untuk kamu juegk ye !
hee

^ intuition ^ said...

plg best duk ngdp soklan+nota+asgment gan muke blur+blank mind+xtaw nk start mcm ne...nk menulis tu grenti kekok gler..lme xpgg pen nyer sal..

mr_right said...

@^ intuition ^

eh. itu memang lumrah la weh ! hahhaha

Anis izyan Abd Rahman said...

tak suke ! tak mo countdown

mr_right said...

@Anis izyan Abd Rahman

huu. mr right pon ta suka Izyan. hee

sea_lavender said...

hmm thnkz2~~ kawan sekolah rendah darjah 1 n 2 ~~ bek jugak..then lps tu dh pindah ...baru brjumpa balik d fb n nk jd cite die blajar kt penang plak~~

mr_right said...

@sea_lavender

iye kerr.. memang kenal la nga faiqah. sebab batch kitorang ta bape ramai so rapat lah. hhe. usm jugak ker?

amny said...

wow...kiler2 sbjek mr right....hehehe

mr_right said...

@amny

uhu. agak la. nak buat camne. reda jek. hee

ice lemon tea said...

mcmner nie,, sedey kot nak tinggalkan family,,lama sgnt cuty jadi liat pulak..huwaaa...admit benda tuu T.T