ahli sarcasm

Saturday, August 13, 2011

STATUS MEMBERSHIP GLITTERATI NUFFNANG MR RIGHT DIGUGURKAN !

hye peeps (:
Taiping hujan sekarang.. so, mata pon agak layu. hee
ape-ape pon, mr right nak mintak maap kalau-kalau ade yang salah paham, terguris hati tentang entry mr right yang semalam..
macam-macam persepsi, pendapat yang mr right dapat dari readers, followers, comment untuk entry tuh.
mr right cuma meluahkan pendapat. 
itu yang kite lihat dunia sekarang.
semua mende yang canteq, yang kacak semuanya jadi pandangan orang kann.
tapi setiap orang ade kelebihan masing-masing. kalau ade rupa, itu memang bonus dan satu anugerah.
tape. mr right ta salahkan sesiapa. kite okey kan?? hee


enough for yesterday entry.
ni mr right nak cerite pasal status membership untuk nuffnang mr right. 
dari Glitterati da tukar kepade Ordianry (Non-exclusive) . ta caye tengok sini;

ta nampak? bole klik ye..

ni jawapan daripada pihak nuffnang lepas mr right tanye pihak nuffnang dari account nuffnang.
mula-mula mr right pon agak terkejut la jugak kenapa tetiba tukar kann..
lepas dapat reply email dari nuffnang, baru mr right tahu kesah sebenar. yang tak bole ada dua iklan pada satu masa yang mana kita kena pilih sama ada nak letak nuffnang atau advertlets.

jadi semalam mr right buat keputusan yang mana nak letak dalam blog.
pening jugak la nak buat keputusan. akhirnya mr right buat keputusan nak letak nuffnang.
tapi ade tempoh. mr right buat 'tempoh percubaan' selama 30 hari.
sebab selama ni mr right da lama buat nuffnang, tapi tak naik-naik jugak. 
menipu la kalau mr right cakap mr right tak kejar traffic nuffnang kann tapi  yela.. dalam masa yang sama, sambil menyelam minum air la kann(:

tapi kalau tak ade perubahan selama 30 hari tu , mr right serta-merta akan tukar kepada advertlets.
okey tak plan mr right?? hehe .. 

ape-ape pon, entry ni untuk korang jugak. mr right suka nak pesan jangan letak nuffnang n advertlets dalam blog ye.
kalau tak anda akan senasib dengan mr right. hee

alang-alang tu mr right tahu ramai yang gila K-Pop, Harry Potter kann.
kepada yang gila K-Pop tu, boleh ke blog kawan mr right neh.
memang penuh dengan Super Junior nye lah. bukan K-Pop je, ade review daripada cerita-cerita yang menarik jugak.
nak ape? CSI? HP? sume ade ! hehe..
kalau berminat, boleh ke sini ye [ Pateh Adnan ]

ok, bubye korang. selamat berpuasa ! jangan puasa yang-yok ek.

ftnote : ade tips nak naekkan nuffnang? buntu><



15 25 SARCASM BERKATA-KATA:

Pateh Adnan said...

uhuk! uhuk! ade name aku lahh. hehe, segann. btw thanks! jop kite sesame promote. hehe

meaw said...

dont be sad bak kata heliza helmi, takpe try da best okay :D

Miszyuyu said...

hye mr.right : sy pernah jugak digugurkan status gliteratti ni.. sebab salah sendiri.. sy ada 2 blog.. dua2 sy pasang nuffnang ni.. sekali sy privatekan blog yg satu ni.. tak lama lepas tu dia jadi Ordinary.. da tanya helpdesk dia kata, iklan kt blog yg diprivate tu org xdpt tgk n kiranya tak leh dipromotkan.. so lpas je on semula blog tu dah dpt kembali status gliteratti =)..

mr_right said...

@Pateh Adnan

hah. kitemenyokong antara satu sama laen;)

mr_right said...

@meaw

thanks sangat-sangat meaw(:

mr_right said...

@Miszyuyu

ohh. begitu.. jadi saya kena tunggu la ni ek??
btw, thanks bagitau ye(:

Diana @ bilakukatacinta said...

mm..tulah..nak dekat 2 bulan guna nuffnang..baru dpt 25 sen...mm...tak tahu cmne nak up lagi trafik kasik mantap...

Nway..slam ramadhan

ct N honey said...

samalah cam saya dulu,terus buang iklan advertlets.bila dah buang tu tunggulah dlm seminggu status glitterati akan dpt balik,saya rasa senang nak dpt duit dgn nuffnang,cuma kita kena kekalkan minimum uv kita mesti 200 keatas, itu aje.terpulang pihak nuffnang nak letak iklan apa kat blog kita,pas tu tunggu ajelah duit masuk,walaupun sikit,lama2 byk juga...

Miszyuyu said...

sy senior awk , konvo thn lpas =) Arts &Design je haha.. =)

mr_right said...

@Diana @ bilakukatacinta

huhu.. ape yang mr right tahu, kena selau ping, update survey dalam nuffnang tu. awak cube try ye !
(:

mr_right said...

@ct N honey

ohh.. macam tu ker. terime kaseh atas tips yang diberikan ek. sangat menghargai(:

mr_right said...

@Miszyuyu

ohh. yeke. ala, ta kesah la cos ape pon. asalkan senior usm jugak. hehe

Nyamuk Terbang said...

adverlets senang dpt income tak??sbb cm nuff nie dia lmbt ckit kn

mr_right said...

@Nyamuk Terbang

huhu. ta tau laa.. nuff mr right pon ta naek2 jugak. sebab tu nak buat tempoh percubaan. hee

ice lemon tea said...

pening2 bila cter psal nuffnag..hehe.. ^^