ahli sarcasm

Saturday, August 6, 2011

WHY 'MR_RIGHT' ? NOT 'MR_LEFT'??

hye peeps ! mesti korang sume tengah melantak makan kann. haha
dari siang tadi, mr right sangat tade mood nak update blog, nak blogwalking, ber-fb.
dunno why. tapi jari ni macam bease laa.. 
still jugak nak menaip kan..
memang mr right tade keje mase cuti ni. update blog jek. hee

cuti mr right tinggal lagi lebih kurang sebulan camtu jek.
orang laen nga countdown nak rayer, mr right nga countdown nak masuk sem baru.
tapi bagi junior-junior tu, mungkin 'excited' sikit la kann. 
mr right paham sebab mr right pon pernah lalui setahun yang lalu. sampai tale nak tido malam=="
tapi jangan 'excited' sangat ye. hidup kat uni ni tak same macam matriks, sekolah etc semua..
so, memang kena ade kekuatan la kalo nak hadapi segala liku-liku cabaran nye yek.
heh. panjang pulak starting kannn. hee

ape-ape pon, mr right sudah janji dengan korang sume mase mr right tengah gigih menaip entry NAK JADI BLOGGER, KENA ADE IDENTITI SENDIRI(:
janji ape? kalo lupe, pergi tegok balik yekk..
kalau semua blogger sebok nak cerite pasal ramadhan, mr right nak cerite pasal neh. hee

dari tadi mr right dok belek-belek entry lame. sangat kelakar bile bace balik. 
dulu tulisan warna-warni dan sangat menyilaukan. 
dan sebab tu mr right ade pesan dalam contoh-contoh blog yang mr right kurang gemar ni. 
yahh. mr right bercerite dan memberi nasihat semuanye atas pengalaman dulu^^
layak ker mr right nak bagi nasehat?? =P

WHY 'MR_RIGHT'? NOT 'MR_LEFT'??
Emeera Asnary 

mr right start blogging pada 5 Oktober 2010. 
dan tak pernah terpikir pon nak buat blog. sebab sebelum ni, mr right ta amik port sangat tentang kewujudan blog nehh.. 
bile mr right bace blog kawan-kawan mr right, tetibe timbul perasan nak try something new. instead of just berfb-ing je kann..
pada mulanye memang mr right ta tau langsung kewujudan 'blogspot', 'wordpress' ...
kawan mr right sendiri yang tolong daftarkan untuk mr right. yahh. i really appreciate his effort.
mase tu masih dalam sem 1 kat uni. so, tade lagi la laptop nak on9 pon kann.
naseb baek ade roommate yang baek hati yang pinjamkan laptop die. hee
lepas daripada tu, tetibe mr right tahu kalau nak buat blog, kena ade nama.
ala-ala nama pena bagi sasterawan gituhh. pada masa tu, ade satu nama je yang terlintas di fikiran mr right iaitu "MR RIGHT" .
camne mr right dapat idea panggilan neh? semuanye berdasarkan pengalaman.
yes. pengalaman mengajar kite untuk menjadi lebih kuat dalam kehidupan(:

mase mr right mase sekolah menengah dulu, mr right ade kawan-kawan yang bercinta.
beasela remaja yang sedang dilamun cinta monyet -_____________________-"
kepade adik-adik yang masih kat sekolah tu, belajar la dulu ye. tok sah la nak bercinta-cinta neh. heh
dan ada juga mr right terdengar si polan tanye kepada si polan; "kau da jumpe ke mr right kau?"
mase tu mr right sendiri tak paham ape maknanye 'mr right' tuh.
tade la pulak mr right tanye kawan mr right ape makna 'mr right' tuh. so, mr right pendam dan cari maksud tu sendiri..
dan mr right pon tak tau nape yang otak mr right ni jenis yang boleh engat memori-memori lama.
tapi tade la engat betol-betol, bayang-bayangnye ade laa..
nak cakap genius, memang tak la kann..

start dari situ, mr right asyik terpikir ape maksud sebenar kepade 'mr right' itu sendiri.
dan nak dijadikan cerite, mase pintu hati mr right nak buat blog ni, tetibe plak mr right t'engat tentang panggilan 'mr right' ni kann. 
memang agak malu dan segan jugak pada mulanye nak letak nama ni, tapi bagi mr right pade mase tu, nak ta nak, mr right kena jugak terime panggilan tuh..
kenapa? sebab mr right nak lari daripada panggilan yang selalu orang panggil mr right dekat luar.
senang cerite mr right nak ade identiti sendiri la.. 
alhamdulillah, sikit demi sedikit, orang luar boleh terime dengan panggilan 'mr right' neh^^

camtu la ceritenye camne mr right le dapat nama 'mr right' untuk blog kesayangan neh.
mungkin agak catchy, tapi I LIKE ! haha

tentu korang rase agak bosan cerite mr right neh.
but yahh. bak kate orang melayu nye; sesuatu yang berlaku, ade sebab nye. 
mungkin korang sume pon ade cerite sendiri camne boleh terjebak dalam dunia blogger ni kan?
camne le dapat nama untuk blog kesayangan korang..
cer kongsi-kongsi dengan mr right dekat ruangan komen tuh. hee



jangan lupe kongsi-kongsi ngan mr right pengalaman anda juge ye.
a'kum;)

ftnote : menjadi hobi terbaru teap-teap malam bace Terfaktab ><


- CONTEST BERSAMA SI MANJA -

34 25 SARCASM BERKATA-KATA:

syAzAnA said...

hai mr.right, saya syaz! hehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

huuuiii! kemain berjele-jele karangan kau..haha

gatai noh kecik2 main cri2 mrs right bagai..haha :D

Kyra said...

I choose xiro's sempena nama teddy bear kesayangan. :D
boleh tak macam ni?

Popoi said...

nice writing!! hehe ^_^

fahmie firas said...

panjang entry mr. right, but well nice experience :)

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

ooo, gitu citernya.
pape nama pun mesti ada sebabnya kan. if orang lain tak tau at least diri sendiri tau kan. puas hati, hehe~

emeera asnary said...

waaaaa ~ so, klau i ade prob, 1st person i carik u yek, u bkn saja retiss+model, but u retiss+model+incik yg sentase benar ! hik3

i x ade name pena laaa, gune aku jee, thats my identity, LOL ;P

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

ardzlyn hawatul yuhanis ayob said...

tak nak panggil mr right..
panggil encik kanan lagi cool haha

Apih El Nino said...

Right right ni mesti asyik betul je kau kan? Tak pernah wrong. Haha.

teha said...

haha ! bestt ape pnggil mr.ringht ! :)

Bitter said...

hyep mr.right!wahh..ade cerita kot disebalik nama blog..hihi :)

Puteri Biru said...

wah panjang nya penerangan. hehe. harap dapat temukan identiti diri dalam berblogging. tak kisahla nama apapun.

err.err. tetiap malam baca terfaktab?.. timba ilmu cinta ke.. kehkeh

mr_right said...

@syAzAnA..
hye syaz ! thanks sebab sudi datang blog mr right(:

mr_right said...

@Fee Hafeezah..
hey. not me okey. hii

mr_right said...

@Kyra..
also can maaa.. kiut jugak !

mr_right said...

@Popoi..
thanks(:

mr_right said...

@fahmie firas..
hee. mule2 malas nak taip pas da taip, mule tale nak stop. hee

mr_right said...

@bila aku mula membebel..
hee. betol2 ! tapi ape pulak cerite di sebalik nama ni? panjang yee.. hee

mr_right said...

@emeera asnary..
boleh3 ! tapi kena bayar lahh. hee

mr_right said...

@fahmie firas..
hee. saye suda folo n komen. nice blog bro;)

mr_right said...

@ardzlyn hawatul yuhanis ayob ..
kalo awak nak tahu, ade jugak yang suh saye gune nama tuh mase baru buat-buat dulu.. tapi saye ta nak. hee

mr_right said...

@Apih El Nino..
hee. tak jugak bro=P

mr_right said...

@teha..
hee. best ek? thanks;)

mr_right said...

@Bitter..
ape cerite awak pulak?

mr_right said...

@Puteri Biru ..
panjang ye? mule-mule malas pastu terus tap panjang-panjang tanpa engat dunia.. hee

eheheheh. best bace terfaktab malam-malam=P

ape kisah awak pulak?

Azwa Ghazali said...

hai encik kanan...huhu comella panggil encik kanan...haha..boleh tak saya nak panggil macam tu..kalau free boleh la jenguk-jenguk kat sini..
zua92.blogspot.com...
saya budak baru belajar..hehe
nice blog encik kanan....=))

Azwa Ghazali said...

encik kanan, law free jenguk-jenguk la blog saya...
zua92.blogspot.com
anyway, comella law panggil inchek kanan kan?haha

ILA HonEyBuNNy said...

ohhh..ini la kisah di sebalik mr right ye..hehe

alamak..kalau nak cita sal nama blog kita..takoot terpnjg berjela2 lak komen neh..ehhehe

salam ziarah yer..

mr_right said...

@Azwa Ghazali ..
pon bolehh .. dulu ade jugak yang nak panggil mr right camtuh. hee

mr_right said...

@Azwa Ghazali ..
saye da jenguk. nice(:

mr_right said...

@ILA HonEyBuNNy ..
hhe. ini lah kisahnye. nanti kalo sudi, cite lah ekk

Azwa Ghazali said...

xpandai la nak buat blog cumel2...

mr_right said...

@Azwa Ghazali..
hehe. tape. cuba pelan2 ~