ahli sarcasm

Wednesday, September 7, 2011

MY FIRST BUFFERED EARNING(s) FROM NUFFNANG

Hye. terlampau banyak sebenarnya mr right nak cerita dalam entry kali neh.
apa-apa pun, mr right sangat gembira sebab hasil tulisan yang 'diperam' mr right untuk entry [ SOMETIMES IT'S BETTER TO BE ALONE. NO ONE CAN HURT YOU THAT WAY. ] diterime ramai. i mean, mendapat respon yang baik dan positif dari readers. iyelahh.. mr right pun bukannye pandai benaudalam bab-bab menulis kan. alhamdulillah untuk itu^^

Saja nak buat konklusi sikit tentang entry tuh . 

Menjadi single bukannya perkara yang 'kolot' dan ada kapel bukannya sesuatu yang boleh 'diambil ringan' .. maksud mr right di sini, kalau anda dah betul-betul bersedia untuk berkapel dan masa itu betul-betul sudah tiba, please take care of it.  bukan senang nak jaga anak dara orang cik abang sekalian di luar sana yep;) tanggungjawab yang agak besar tuh ! oke, tu je konklusinye. haha

MY FIRST BUFFERED EARNING(s)

Setiap kali on9, website yang mr right akan bukak ialah facebook, blog dan for sure Nuffnang. LOSER
dah lama mr right tunggu saat untuk terima buffered earning dari Nuff. dan akhirnya semalam bila mr right bukak, mr right dah dapat 3 buffered earnings sekali gus dari Nuff. wee ~



oke, penaja yang sudi 'taja' blog mr right ialah :

Asustek Computer Malaysia
 

Darlie


Blog mr right pun bukannya hebat dan famous mana pun tapi kira bersyukur la jugak cik Nuff nak pandang.
selalu jugak mr right blogwalking untuk cari tips untuk dapatkan BE ni.. dan special credit to teynteyn sebab sudi buatkan tutorial sal BE khas untuk mr right dalam entry [ INI ]

Nak tips lain?? boleh klik [ SINI ] , [ SINI ]  dan [ SINI ]

Menurut blog yang mr right bw, ade la jumpe bahan-bahan ni. tape, sharing is caring kannn...


kedua-dua printscreen di atas dikreditkan kepada blog afra yuri


So ape lagi tunggu?? jom korang pergiatkan lagi usaha untuk dapat BE dari cik Nuff;)
senang je. korang kena lah merajenkan diri untuk update bio anda dalam Nuff tu dan selalu la hantar 'tiket wayang' kat die ekk. hee.

Apa-apa pun, kite kena jugak betulkan niat kita dalam blogging ni kann. tapi dalam dok suka-suki tu, ape salahnye kite dapatkan sedikit 'bayaran' atas hasil kerja kite. tak gitu? 
dalam entry [ STATUS MEMBERSHIP GLITTERATI NUFFNANG MR RIGHT DIGUGURKAN ! ] yang ni, mr right ade la sikit merajuk dengan Nuff sebab tetibe sahaja status Glitterati mr right digugurkan.
tapi selepas diselidik balik, memang salah mr right pun. dulu 'gian' sangat nak letak banyak iklan dalam blog. betul la kan orang cakap yang orang tamak selalu rugi=P

Jadi dalam tempoh sebulan dari 13 ogos 2011 - 13 sept 2011 , mr right ade buat tempoh percubaan dengan meletakkan iklan Nuff dalam blog ni. 
kalau dalam tempoh sebulan tu ada perubahan, mr right akan stay dengan Nuff tapi kalau tade perubahan, mr right akan berpaling arah ke advertlets
but now, semua nye telah terjawab. dalam masa sebulan tu, alhamdulillah current earning mr right pun bertambah dan dapat BE . sangat teruja ! nak pergi beli IPad la cenggini=P 
tempoh sebulan tu pon dah nak tamat dan mungkin mr right akan terus stay dengan cik Nuff. 
(please la terharu dan bagi lagi banyak duit raya kat mr right cik Nuff !! hee )


Oke, da paham macam mane nak bermanja dengan cik Nuff? so , ape lagi.. pergi lah update ape yang patut ! at least seminggu sekali kena tegur dengan cik Nuff.
dan kalau nak hantar 'tiket wayang' kat die, jangan lupe sertakan link blog anda sekali ek. so that cik Nuff tahu la kewujudan blog anda dalam dunia blogger neh .
dan kepada bloggers yang tade lagi akaun Nuff, sila pergi buat sekarang. bukan kena bayar pon. instead kalau blog anda oke, anda sendiri yang akan 'dibayar' . hee


Di kesempatan ini mr right pun nak ucapkan terime kaseh banyak-banyak kepada readers yang sudi baca blog mr right yang tak hebat mane nii. kalau tade anda, siapalah mr right kann. ecewah ! ucapan macam menang grammy awards je kann=P









regards,
mr_right


28 25 SARCASM BERKATA-KATA:

eszyamin said...

bila ntah nk dpt..status gliter dh lama kena gugoq dek kerana tamak loba..tp mmg x hrp pon..letak ads buat amal jariah untuk cik nuff jer..free of charge!!

nabila said...

tiap-tiap minggu sy mengorat Nuff,Alhamdulillah berhasil jgk.. HEHE..

coklatberapi said...

wahhh bagus...thanks for sharing;))

teynteyn the doll said...

tahniah!!! dapat 3 skali plak tu.. thanks for credit hehe

myra abdullah said...

bestnyer mr right..
bile lar myra bernasib baik mcm mr right.huhu.

Syafiqa said...

tahniah2, btw thx hafiz, guess what, mase kamu tunjuk gambar BE, tu terus check kat nuffnang, ade dua dah, x perasan, haha cam lawak je :D

Cik Eka said...

mmg kena rajin..hehehe

dulu eka nak dpt satu be pun susah..tapi sebenarnya kita kena aktif..aktif di nuffnang..barulah dia sedar kita alert dgn mereka..

lepastu rajin dpt undangan event nuffnang..sonok sngt dpt jumpa blogger2 lain..hehehe

Si DauN CeRi said...

hehe tahniah dapat BE. durian runtuh tu 3 sekaligus.



sy ni tak paham sgt pon psl nuffnang. ha3 harapkan ade akaun je, takpelah, tunggu sy da abes blaja ke baru nak aktif betul2 kot..

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! 3BE trus dpt tuu..
naisss!
pasnie leh r share ngn dak comel sket..ngehee =P

reza al-razi said...

ohhh... rupa2 nye cik nuff nie dahagakan belaian & ksih syg kita.. hoho.. ;-)

al_hakim said...

ok den jeles

♥ Dea ♥ said...

thniah!!..sy xpenah agi dpt.. huhu

mr_right said...

@eszyamin

tape. same2 kite berusha lagi oke ! hee.. betul ! bukan kena bayar pon kann.. FOC jek ! hee

mr_right said...

@nabila

wahhh.. mesti banyak duit tabung nabila ni kannn.. hehe

mr_right said...

@coklatberapi

u r welkam coklatberapi^^

mr_right said...

@teynteyn the doll

terime kaseh.. tu pun atas tunjuk ajar teynteyn jugak. hee

mr_right said...

@myra abdullah

hehe. moh le kite same-same bodek cik Nuff ek !! hehe

mr_right said...

@Syafiqa

tq.. rasanye Nuff perasan blog kite lepas masuk segmen ritu kot kan Syafiqa. hehe. tahneah juga^^

mr_right said...

@Cik Eka

huu. itulah Cik Eka. ni rajen pun sebab tengah cuti sem. kalau tak, memang ta rajen nak hapdet sangattt. hehe

p/s : mesti banyak duit nuff cik Eka kannn.. nak sikit bole?? =P

mr_right said...

@Si DauN CeRi

terime kaseh..
same la kite. mr right tetibe rajen ni pon sebab tengah cuti sem. kalau tak, memang tak la kannn.. hahahah

mr_right said...

@FariehanIbrahim [LBC]

hehe. bole! bole! comel nak IPad gak ker? huu

mr_right said...

@reza al-razi

a'ah.. kena rajen update bio tuhh.. dan hantar tiket wayang. heheh. buat tau !!

mr_right said...

@al_hakim

huu. jangan jeles. tape.. same-same kite berusaha lagi ek !

mr_right said...

@♥ Dea ♥

thanks. mr right dulu pon payah. kena rajen update dan sentiasa ekot segmen anjuran Nuff. insyaAllah bole(:

Muhammad Ferdaus Zulkifli said...

aku pown baru dapat 1st BE arituh..rezeki raya la katakan..haha

mr_right said...

@Muhammad Ferdaus Zulkifli

yeke?? tahniah jugak bro;)

sha my heart said...

tahniah.. wah, dapat BE. Bestnya =)

mr_right said...

@sha my heart

hehe. terime kaseh sha^^