ahli sarcasm

Friday, September 9, 2011

PERLU KE SEMUA INI? TAK SEMENA-MENA PREPAID TOP UP NAIK 6%.

Mungkin perkara ni semua orang dah maklum. tapi ade jugak yang sudi post kat wall page mr right suruh hapdet tentang ni. 
syukur kerana masih ada yang sudi post dan bagi cadangan(:
walaupun ta tengok berita, semalam news feed kat facebook ramai yang sudah naek hangin dengan berita ini. tak semena-mena tetibe top up naik harga. kalau kaya tape.. tapi kalau student yang miskin macam mr right ni, apedehal???

tak nampak? sila tekan kiri kuat-kuat^^


Ade lah sebab kenapa hal macam ni naik cukainye. itu mr right tak pasti tapi cuba bayangkan kalau top-up rm10 , dah kena tambah rm 0.60 .. 
kalau top up rm100, dah kena tambah rm 6.00 .
sangat besar jumlah perbezaan tu oke..

Peliknye, kenapa bab rokok ni pulak diorang tak mau pulak naek. lantak lah naek sampai berhinggit pun. so that perokok-perokok ni le pikir due kali ke, tiga kali mahupun empat kali untuk membeli seputung rokok kann.. tapi rasanya kalau naek harga rokok sekalipun, orang akan still beli atau tak ek??

Btw, no wonder lately ni mr right pandang sebelah mata je kat handphone mr right. 
lantak la kat mane letak pun dah tak kesah.. rupa-rupanye harga top up da nak naek ~ naseb baek tak beli handphone baru ke ape. kalau tak, rugi w0o !
mungkin lepas ni semua orang akan giat mengumpul duit syiling dan kembali seperti dahulu menggunakan public phone sampai kena beratur panjang-_________________-"

Apa-apa pun, nanti mr right dah nak masuk semester baru so akan jarang update la kann. jangan lah korang nak rindu-rindu plak keh ! *bluerrrkkk
mungkin kalau tension atau bosan sangat tu, jari ni akan terus berkarya. ecewaahh !






bye.

regards,
mr right.


LIKE KALAU SUKA ENTRY INI EK !




10 25 SARCASM BERKATA-KATA:

ruby star said...

dijemput ziarah.. bace entry saya pasak cukai plak.. leave comment..

Irma A.Wahid said...

lepas ni topap rm5 jelah~~~~bru 30sen tmbh

*rainyscream* said...

T-T. sedih tul. rakyat dipermainkan je. huuu

i am S!L4H.. said...

byk betul naik. rabak la sorang2

mr_right said...

@ruby star

done ruby^^

mr_right said...

@Irma A.Wahid

hahah. lagi senang kalau ta pakai fon langsung kan Irma. hehe

mr_right said...

@*rainyscream*

ohoh. agak laa.. tapi ape bole buat. kita hanya rakyat.. nak merungut pon takkan ubah ape2 ann ~

mr_right said...

@i am S!L4H..

diorang engat kite semua ni kaya kott S!L4H . haha.. kaya la sangattttt ~

Nur Salsabilla said...

Pakai BB jom! kah kah. malas jugak. err

Semua nak kene tax. ciscis. taxi betullah!

mr_right said...

@Nur Salsabilla

hakhak.. BB mahal sangatt. tak mampu. so, kite gune public phone je ! hahahaha