ahli sarcasm

Thursday, September 8, 2011

PHOTO EDITING CONTEST BY EIEN RAZAK & DAYAH JELITA

Assalamualaikum semua.
dalam sakan dok buat persiapan nak masuk sem baru, mr right 'galak' nak masuk contest neh. tape-tape. mr right pun sangat tertarik nak join sebab mr right sangat berminat nak join. thanks kepada ice lemon tea sebab sudi tag mr right^^



First korang kena letak banner contest neh :

klik banner untuk syarat selanjutnya(:


So, dengan rendah dirinye, mr right pertaruhkan gambar-gambar neh. ade due gambar tau. da tanye dah kepada penganjur berapa gambar yang boleh diletak. hee
mr right bukan pandai beno nak edit-edit pon. kalau guna photoshop, memang tenganga la jawabnye. jadi mr right guna photoscape jek. maap la kalau tak canteq ek ! 

**********

GAMBAR PERTAMA


SEBELUM


SELEPAS


Mr right sangat fanatik dengan sawah padi tapi semenjak study kat Penang, belum sempat lagi mr right nak jejak kaki kat sawah padi area utagha neh. bagi mr right sawah padi sangat canteq ! mule-mule tengok dan menarik perhatian bila mr right tengok cerita Nur Kasih. sawah padi dalam cerite tu sangat cantek kan? at first mr right engat cerite tu shoot kat Kedah ker, tapi kat Kuala Kangsar Perak. tak sangka pulak Perak ade sawah padi yang canteqq macam tuh. ke mr right yang ta pernah explore negeri kelahiran neh?? tettt ~

GAMBAR KEDUA


SEBELUM


SELEPAS


Gambar ni mr right snap mase pergi Melaka hari tuh. oke, nampak sangat edit kann. btw, itulah teknologi ! haha. setelah berkurun jugak mr right tak pergi dan akhirnya berpeluang jugak pergi. struktur bangunan A'Famosa sangat cantek. sesuai untuk photoshoot. vintage kah? tak kott~ tengok la dinding bata tuh. semart kan?? sampai sekarang masih kukuh. bila mr right belajar sejarah kat sekolah dulu, tak sangka struktur bangunan ni tahan lagi sampai sekarang. last mr right pergi lawat A'Famosa mase mr right tadika kott. tahun 1997 dan sekarang? lame kan mr right da tak jejak Melaka? haa.. dan yang penting, Melaka sangat maju sekarang ! huu

**********

So, da habis kan?? penat mr right mengarang. act da lame entry ni dalam draft, saje buat cepat-cepat takut terlupa. hee. jadi mr right kena tag sorang. urmm. sape ek. ekotkan nak tag ramai-ramai tapi penganjur cakap sorang jek. 

so mr right tag ;

Tarikh tutup 15 sept jam 11.59 pm. 

DONE !! hhe
MySpace

Kepada penganjur, harap mr right le menang la antara 10 hadiah tu ye ! nak photoshoot ! hihi <<--- ayat tak tau malu !

bye ;)


ftnote : penganjur dan sesiapa yang terbaca entry ni pun dijemput untuk join contest mr right gak ek (:

















16 25 SARCASM BERKATA-KATA:

Nur Salsabilla said...

wahhhhhhhhh. nice editing. nampak ketara perbezaan antara 2 gambar tu. pape pn good luck Mr Right!

Dah dapat photoshoot tu meh ajak sy sekali.

kah kah

:)

cik kumbang said...

gud luck mr.right...wewwit~

imah said...

good luck ^^

cheqwa said...

cantik! ^_^
gudluck mr.right :D

amny said...

nak try nak try nak try nak try..:)))

btw goodluck..:)

Pateh Adnan said...

oit! dah ade photoshop taknak gune pulak! ceit! ni boley menang ni, cantek weh ko edit.

Noraien said...

wahhhh,nice editing :D

good luck mr.right..

mr_right said...

@Nur Salsabilla

hehe. terime kaseh Salsabilla^^

tah menang ke edak><

mr_right said...

@cik kumbang

thanks CK (:

mr_right said...

@imah

terime kaseh imah^^

mr_right said...

@cheqwa

hehe. thanks cheqwa. awak pon goodluck ! da join jugak kann.. heh

mr_right said...

@amny

hehe. tau. awak da join kann.. GL jugak ek amny ! heh

mr_right said...

@Pateh Adnan

haha. photoshop baru merangkak maa.. baru dwload semalam kann. hehe

canteq ker? ko nye lagi canteqq laa.. kompom aku kalah><

mr_right said...

@Noraien

ehehe. terime kaseh banyak-banyak-banyak aien(:

Anis izyan Abd Rahman said...

heeyy ~thanks tag , kenapa anis izyan
ahaa , insyaAllah k ~

mr_right said...

@Anis izyan Abd Rahman

ohoh. same-same(:
jangan lupe join yep!