ahli sarcasm

Monday, September 5, 2011

SOMETIMES IT'S BETTER TO BE ALONE. NO ONE CAN HURT YOU THAT WAY.

Mungkin semua orang pernah merasakan apa sebenarnya itu cinta.. dan mungkin juga segelintir daripada anda pernah rasa betapa 'sakitnya' cinta. 
tapi bagi yang mungkin tak pernah rasakan betapa 'bahagia' nya hidup berseorangan, mungkin anda patut cuba=P

BEING SINGLE DOESN'T MEAN YOU'RE WEAK; IT MEANS YOU'RE STRONG ENOUGH TO WAIT FOR WHAT YOU REALLY DESERVE, amirite?

Erk. ape yang mr right merepek di atas? haha
kemain tajuk omputeh kann. sudah lama rasanya mr right nak buat tajuk neh. dah berhabuk dalam draft tapi cuma tade mood je nak hapdet.
agak-agak sekarang dah ada 'mood' la nak hapdet kan. hee

Zaman sekarang ni jangan kata remaja je yang sedang giat dalam usaha untuk mengenali apa itu erti cinta, budak-budak sekolah even sekolah menengah pun sibuk je nak bercinta ~
oke, mr right terfikir balik kenapa bebudak ni nak sangat bercinta. 'rasa'nye sedap macam cheese cake atau cake terbaru dari BR ker? kalau sedap cenggitu, eden pon mau !
mr right sendiri akui yang perasaan cinta itu sebenarnye subjektif. payah sebenarnya untuk ditafsirkan.
tapi adakah semua orang tahu bahawa 'sakit'-nya putus cinta itu bukanlah 'sesedap' semasa sedang hangat bercinta?
mase tu, mula lah nak buat status facebook yang boleh buat semua orang annoying. 
semata-mata untuk mendapatkan perhatian semua orang dan beritahu semua orang yang die sudah putus cinta=="
tapi mr right pasti, ade jugak yang bukan jenis yang sebegini. mungkin dia hanya simpan tanpa memberitahu orang keliling yang die sudah putus cinta><'





Bukan satu kesalahan kalau kite masih single. dan bukan bermaksud yang kite tak laku hanya semata-mata kite masih berstatus single. 
ape gunanya kalau kite bercinta tetapi pasangan kite tu hanya ingin menyakitkan hati kita sahaja. jadi single lebih baik kalau cenggitu kann. 
sering kite dengar tentang , "Penantian sesungguhnya menyakitkan" .. yup, mr right tak nafikan perkara tuh. tapi rasanya lebih molek dan bermakna kalau masa yang lama itu ditunggu untuk menantikan seorang yang betul-betul jodoh kita. dak gitu??

Ade juge jenis insan yang tergugat dan membuat seperti dirinya begitu 'terdesak' dengan melihat kawan-kawan die sudah mempunyai pasangan masing-masing. dan untuk tidak menunjukkan yang die sememangnya tidak keseorangan, die pun kapel jugak.
oke, for this type of person, WTF nak buat terdesak cenggitu? dan lepas tu canang satu kampung yang die sudah kapel. lepas sioxx kapel, mulalah tragedi yang sangat perit di mana die sanggup meninggalkan semua kawan-kawan die yang sering bersama-sama die waktu senang dan susah. cakap dan tindak-tanduk 'makwe' die tu semuanya betol. apa yang dicakap oleh kawan-kawan die, semuanya salah. dan bila dah putus, mula la terhegeh-hegeh untuk engat dan cari kawan-kawan die balik.
oke, sangat tak paham orang yang macamni
-______________________-"


JANGAN BERCINTA KALAU CINTA ITU MENGGANGGU ANDA


Jangan sesekali untuk 'terai' kalau merasakan yang diri anda sangat tak bersedia untuk bercinta.
ape gunanya anda bercinta hanya untuk menayangkan kepada semua orang anda bercinta sedangkan anda sendiri menggunakan duit parents anda untuk menanggung 'pembiayaan' sepanjang perkenalan anda berdua?
oke, ini juga sangat tak paham. kenapa perlu berkapel kalau merasakan diri tu tak cukup bersedia untuk menghadapi semua ini?-___________-"
tak payah la nak berkongsi segala benda as if anda berdua sudah sah antara satu sama lain. contoh; berkongsi akaun facebook. what if kalau anda break-up? (bukan mendoakan, cuma memberikan contoh sahaja) so, apa akan jadi dengan facebook anda itu? mesti la dibiarkan begitu sahaja dan buat facebook yang baru. takan nak guna lagi facebook tu kann. errkkk... tak ke susah macam tuh? susahkan diri sendiri dan orang laen ~
dan yang paling teruk ialah kalau sepasang kapel yang dahulunya seronok bercinta, dan sekarang sudah break-up dan dalam sekelip mata akhirnya 'menemui' pasangan baru setelah kecewa dalam 'kisah hati' mereka yang dahulu.
tindakan ini sangat menunjukkan anda berdua sangat lah tak matang dan player><




Maap kalau entry ni melukakan hati sesetengah pihak. mr right tulis ini cuma berdasarkan senario sekeliling.. dan yang pasti, bukannye atas pengalaman sendiri. haha. i'm still single. tunggu la habis degree dan kerja dulu baru pikir semua ni kann. belum masanye lagi.
ape gunanye/faedah kalau bercinta sedangkan ade lagi tanggungjawab laen yang perlu difikirkan.
bukannya mr right nak tunjuk baek atau ape.. cuma ingin memberikan pendapat.
kalau kite dah bekerja , mungkin itu adalah masa yang paling tepat untuk fikirkan tentang ini sebab masa tu kite sudah ada kerjaya, duit sendiri. jadi, tadela rasa serbasalah sangat kalau nak belanje 'makwe' awOk itu dengan duit awOk sendiri kan;)

"... Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendaki) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu."  [Surah Ath-Thalaq, 65: 3]

tapi kepada yang sedang bahagia, mr right doakan supaya kekal selama-lamanya ek ! jangan sentap plak dengan entry neh. hee








regards,
mr_right


50 25 SARCASM BERKATA-KATA:

K.Zhariff said...

betul2. kadang2 bnde2 mcm ni bole buat kita lalai.

aimie amalina said...

heeeee
x sentap aihh
senyum jek
bercintalah dengan bahagia!=]
wee
baru follow sini !

Hafni said...

sesungguhnya ajal maut,jodoh prtemuan d tenukan oleh Allah SWT...kta hanya bleh merancang..tp Allah SWT yg menentukan yg trbaik utk hambanya...fikir2kn lah... ^_^ niat kta tu yg pnting...

Pateh Adnan said...

ish! naseb baek ai tak sentap2 tau! sebab tak sahre fb. hehe
semoga ko cepat bertemu mrs right nanti. ;DD

Syafiqa said...

For me, ramai nak bercouple sebab pengaruh kawan2 tu betul. Dia nampak macam sweet sebab, there is someone yang betul2 care pasal diorg, kalau bercouple. Tu la yang diorg nampak. Tapi betul ckp mr right yang masa break, jadi x matang, tulis macam2 kat fb. So kesimpulannya, bile dah nak habis blaja ke, atau dah keje, haaa tu masa sesuai nak cari someone. Sbb insyaAllah masa tu dah matang , n leh fikir baik buruk kan. Ops panjang sudeh :D

salam aidilfitri!

myra abdullah said...

yup! myra sokong entry mr right 100%
fenomena capel-capel ni dah terbiase kt m'sia ni.even budak kecik pun dah pandai.Alahai apelah nak jadi.
anyway,
hopefully mr right akan jumpe mrs right.insyallaah.

mizmarmalade said...

Betoi tu Mr. Right... Saye setuju sgt, tak perlu dicanang yg kita suda berpunya/kapel cz kiter tataw lg ape kesudahan hubungan tu... nice entry, thumbs up! ^^

daim said...

same ah!! aritu dah taip pasal mende ni~ i mean, mende ni macam mengocak fokus je la~~ lain la bile hidup kite da stabil~ ini hidup pon parent tanggung, ade hati nk tanggung anak dara orang? err~~

yang sakit hati, ade plak yang kate aq gay bile aq x minat nak bermakwe~ =.=

♥Putri ilyanie♥ said...

single lagi okay mcm putri sekarang ni.. bercinta wat sakit ati je.. urm..

Dr. Fox said...

kalau rasa dah nak bercinta sangat buat solat isthikarah lah, tgk sape yg sbenar2nya utk kita yang dah ditetapkan Allah. hehe. sampai seru kawin laaa. :P

cart kartika said...

cinta pada tuhan dapat memberi seribu cinta yg lbih bermakna.. cintakan manusia,manusia kan mati..kasih illahi kekal abadi..^^

cx's said...

sometimes, we must learn to accept the reality of our life. be strong even still in the single status. u r still beautiful, u r still gorgeous and smart. don't feel down and trust ur self and say .. Allah already have a plan for my better and happy future life. sometimes single, sometimes couple, is more better than anything cuz for that time we feel nothing except the word of 'happy' :) -love

Nur Salsabilla said...

Setuju! Single itu lebih senang buat masa skrg. kalo kapel bagai nak rak kasut pun at last tak de ikatan i mean tak de jodoh..rasa cm sia-sia masa kita tu kn? tu masa..belum campur duit & dosa kalo dah kapel ni..

Sekadar pendapat. Peace ;)

Hana Foswana said...

nsb baik i single..so tak tersentap ngn entry ni..huu^^ best2! :)

.secretsilent. said...

selamat bercinta :)

mr_right said...

@K.Zhariff

huu.. yang awok tu, nanti bile da masuk uni, jangan kejutan budaya plak ek !! hhe

mr_right said...

@aimie amalina

hehe. nasib baik aimie ta sentap. betul-betul-betul !! bercintalah dengan bahagia ann;)

mr_right said...

@Hafni

thanks Hanif for the quote;) really nice..

betul la.. niat kite yang paling utama an(:

mr_right said...

@Pateh Adnan

hehe. naseb baek u ta sentap// kalau tak, mesti da unfolo ai kann.. hehe

mrs always right? amennn ~ nanti ai kawen, ai jemput ek !! hee

mr_right said...

@Syafiqa

hehe. tape Syafiqa.. mr right memang suke ade orang komen panjang-panjang. so at least we can share our opinion kann..

thanks for the opinion, really appreciate it !

salam aidilfitri juge yee..

mr_right said...

@myra abdullah

huu.. agakla kann.. adakah budak-budak sekarang semakin sunyi dan dahagakan kasih sayang?? tettt ~ itu mr right ta pasti. hee..

terime kaseh kerana sudi singgah dan komen ek(:

mr_right said...

@mizmarmalade

thanks mizmarmalade.. kalau da nak kawen, baru canang ann.. mase tu dah kompom-kompom die kite punye. hee

mr_right said...

@daim

kannn.. kalau guna duit pinjaman atau ape, lagi la .. tak ke rasa serbasalah?? erkk..

sapa kata u gay?? WTH?? sangat kolot la orang tuhhh ~

mr_right said...

@♥Putri ilyanie♥

hehe. pengalaman cinta kah Putri? lawak jek..

mr_right said...

@Dr. Fox

a'ah.. itu yang terbaik kann.. tapi kalau da nak kawen masa belajar lagi, itu sangat tak masuk akal. HAHA

mr_right said...

@cart kartika

yes! thats the most important .. cinta Illahi, cinta hakiki kann(:

mr_right said...

@cx's

yahh. dats right cx's. there's someone which is already suit to us. Allah has planned for us kann..

thanks for the quote(:

mr_right said...

@Nur Salsabilla

hehe. bagai rak kasut tu yang paling tale blah ann. hehe. a'ah. kalau remaja yang masih dalam tanggungan ibu bapa, buat ape nak kapel segala.. macam sangat tak patot. huu..

thanks for the opinion. mr right sangat suke orang yang suke bagi opinion. sharing is caring kann;)

Peace !

mr_right said...

@Hana Foswana

naseb baek Hana tak tersentap.. kalau tak, habislah mr right. hee..

thanks(:

mr_right said...

@.secretsilent.

selamat bercinta kepada yang sedang hangat bercinta kan. hee ;)

sempoi gile said...

ruginya kawin lambat... lambat kawin lambatla nak tgk anak tu besau..

mr_right said...

@sempoi gile

hehe. kamu bajet nak kawen bile??

haffizmohdnoor said...

just love this post thanks ye :D

Elmoluya WutWut said...

sekalipun bercinta, jangan terlalu heboh. belum lagi kahwen, sudah kecoh. :)

mr_right said...

@haffizmohdnoor

huu. thank you so much^^

mr_right said...

@Elmoluya WutWut

huu. betol tu Elmoluya(:

missdora said...

setuju, lebih baik single dari double.. :D

mr_right said...

@missdora

hehe. tapi macam mane plak kalau ade quote yang mengatakan "berdua lebih baik" yekk???

MissViVio said...

single doesnt mean alone. in a relationship doesnt mean together. sya break up pon xnah publish dlm fb n even kapel pon xnah gtau dlm fb. malu la. sbb ppuan. ppuan byk sgt bnda yg kna jga. :)

mr_right said...

@MissViVio

huu. betol tu .. kalau perempuan lagi la kena jaga kan^^

chemay said...

tak salah pon jadisinglee.
chemay cool je nie haaa
:)

btw nice entry mr.right
:)

mr_right said...

@chemay

hhehe. thanks chemay(:

eqbalzack said...

salam,
abg eq single, relaks je hafiz..hehe

ice lemon tea said...

salam singgah ^^
mr right jgn lupa join contest photoeditting EINRAZAK,, due date 15 hb sept..

Edy Fee said...

be;anja awek smp bila pon tak habis

mr_right said...

@eqbalzack

hehe. bagus abg Eq ! cenggitu la semangat yang kite nakk. hee

mr_right said...

@ice lemon tea

jangan risau ice lemon tea. mr right da buat draft. tunggu nak publish jekk. hee

mr_right said...

@Edy Fee

yes ! setuju;)
belanja diri sendiri lagi bagus kann.. haha

Muhammad Ferdaus Zulkifli said...

yeahhh..first betul latuh...buat apa berdua kalau menyakitkan hati dan lebih baik single kalau itu yang membahagiakan kita an..:)
second.yeahh member baik baem:))

mr_right said...

@Muhammad Ferdaus Zulkifli

hee. setuju ! buat masa sekarang, baik single ann..

yeke kawan baem. keciknye dunia ! hehe