ahli sarcasm

Sunday, September 11, 2011

TUTORIAL :: MOBILE VIEW

Kalau zaman dahulu, mana ade orang guna handphone untuk meng-onlinekan diri kann.
tapi zaman sekarang semuanye ade. lagi bagus applikasinya, lagi mahal la herge handphone tu kann. hee.
mr right nye handphone cikai jekk. online pun gune lappy je pun^^
BLOG MOBILE VIEW

Mr right dah buat sedikit 'upgrade' untuk blog mr right neh. semuanya atas cadangan pembaca yang ade post kat blog mr right. ni print screen nye :

 haruslah diconteng sebegitu rupa untuk mengambil langkah awal 
kalau sesuatu yang tak baek berlaku kann^^


Jadi dengan bantuan  cik kumbang , mr right telah dapat upgrade untuk readers yang online gune handphone sahaja. so kepada yang online just guna handphone dan bukan lappy pasni, le la baca jugak entry-entry mr right through your phone kann. haa? nak tutorial? bole sahaja ;)
 

TUTORIAL 





1) Korang buka dashboard masing-masing lepas tu klik 'Settings' .





2) Setting > klik pada 'Email & Mobile'

3) Email & Mobile > tick kat 'Yes. Show mobile template on mobile devices'

4) Choose mobile template . yang ni korang le pilih ekot korang suka.. mr right pilih yang hitam. hee. lepas dah decide pilih yang mana, Preview it first. kalau dah rasa-rasa sesuai, klik SAVE.

5) Suruh rakan anda yang menggunakan handphone untuk online bagi memastikan ianya berjaya. 

Ha ! senang kan?? tak susah mane sangat ponn. mula-mula mr right pun tak tahu tapi naseb baek la ade readers yang tegur dan bagi suggestion kann.
so kepada sesiapa yang online guna handphone lepas ni, still bole baca entry-entry mr right oke.








till then, bye !

regards ,
mr right.



ftnote : ini entry autopost dan sekarang mr right sudah ada di uni setelah cuti sem empat bulan. lepas ni akan jarang update ><




JEMPUT 'LIKE' KALAU SUKA ENTRY INI(:

10 25 SARCASM BERKATA-KATA:

kaizen said...

tahniah sbb da memudahkn reader blog...

*xde reader nk tgk pkai hp lg takat ni hehehe

the-girl-shall-not-be-named said...

sape asilah tu wey?hehehe

Add Remove Block said...

terlupa nak buat .. maklumlah blog baru ... rasanya ada keperluan buat begitu sebab dalam stat blogger 3% pakai Nokia dan Android ... TQ info ni ...

cik kumbang said...

wah gud2 buat tutorial :D
pasni CK linkkan ke cni trus
[sbb mls nak buat tutorial] hik3~

imah said...

take care kat usm ^^

mr_right said...

@kaizen

hehe. terime kaseh. sekadar berkongsi^^

mr_right said...

@the-girl-shall-not-be-named

entah.. nak kenal ker?? hehe

mr_right said...

@Add Remove Block

yep ! betul3 ! mr right pon baru perasan^^

mr_right said...

@cik kumbang

thanks to CK juga.. boleh saje kalau nak link-kan ke entry ini..

mr_right said...

@imah

thanks imah(: