ahli sarcasm

Saturday, October 29, 2011

WHO DO YOU THINK YOU ARE?

Kalau orang yang tak pernah merasa, mungkin tak akan paham.
Kalau orang yang tak pernah alami, mungkin tak akan pernah peduli. Mulut senang untuk berkata-kata tapi hati ini siapa yang tahu. Aku akui aku bukan yang terbaik namun aku tetap akan berusaha untuk menjadi yang terbaik. Siapa yang akan menilai?
Hanya manusia yang punya hati dan bukan sekadar mata pinjaman Illahi.

Pedih dikecewakan bukan sekadar untuk dipulih. Bukannya hanya untuk pulih buat sementara. Hati yang punya perasaan yang merasa.Dunia sekarang hanya fikirkan benda yang 'sempurna' sahaja. Tapi adakah kita sendiri cukup sempurna untuk memiliki sesuatu yang sempurna? Sempurna itu datang dari peribadi, bukan hanya fizikal semata-mata.



 [ sumber ]



tipikal ; orang sekarang hanya pandang benda yang cantik, cun, hensem etc sahaja. Habis tu, kalau semua benda nak cantik, nak cun, nak hensem... yang tak cantik, tak cun dan tak hensem nak campak mane? Takkan nak dibiarkan terpinggir begitu sahaja? Kau ingat kau Prince William yang mahu memiliki segala-galanya?? Mereka juga punya hati dan perasaan. Bukan engkau sahaja. Cantik tak akan kekal lama. Hensem jugak tak akan kekal lama. Jangan terlalu pandang fizikal semata-mata. Mungkin cantik hati, hensem peribadi yang akan kekal cun sampai bila-bila..

Jangan pernah sakitkan hati orang, nanti orang akan sakitkan hati kite. Jangan pernah kecewakan orang, nanti kite pula yang akan dikecewakan. Tapi manusia selalu melakukan kesilapan. Manusia selalu tersalah langkah dalam mengatur setiap apa yang patut dilakukan dalam hidup. Aku terima semua itu dengan prinsip; Manusia insan yang lemah yang selalu melakukan kesalahan. Tapi jangan ganggu aku lagi setelah engkau sudah ada pengganti.

Begitu mudah masa sekarang orang bertukar-tukar pasangan. Macam beli baju kat bundle atau shawl dekat masjid India. Tak suka shawl ini, boleh beli shawl yang itu. Tak suka yang itu, boleh beli dekat tempat lain. Orang macam ini ada perasaan belas kasihan dan perikemanusiaan ke tak? Hanya mementingkan perasaan sendiri tanpa menghiraukan orang lain. Hanya mementingkan 'keperluan' sendiri tanpa memikirkan 'keperluan' orang lain. Inikah jenis orang yang kita perlukan? ohyeahhh, terlupa.. kita perlu berikan mereka peluang untuk terus hidup dan berubah(= #sigh

Susah sebenarnya nak predict hati orang lain. Semua orang bukan sama kan? Ada yang baik, dan ada jugak yang jahat. Well, tak semestinya yang baik tu 'memang' baik dan tak semestinya yang jahat tu memang tersangatlah jahat macam sya**** kan. Siapalah kita untuk menjudge orang. Kita bukan sesiapa dan juga bukan apa-apa.

Apa yang penting, aku bahagia dengan hidup aku sekarang. Jangan cari aku lagi jika kau jatuh tersungkur sekali lagi. Aku serik dan aku malas.

WHO DO YOU THINK YOU ARE?




regards,
mr right.


notakakikudidalammulutmu : tulis berdasarkan pengalaman kenalan terdekat^^


JEMPUT 'LIKE' DAN KOMEN(=

22 25 SARCASM BERKATA-KATA:

vshnu narav said...

huhu...inilah manusia...nk yg elok jek...kdg2 dorg ta nmpk gajah kt depan mate...tp kuman kt laut tue jelas lg terang dorg nmpk...tipikal...sbg mnusia kte kne sedar bkn semua yg kte nk itu akn jd kenyataan...klu btol lah smue yg kte impikn itu jd knyataan..tade org yg akn igt pd tuhan...so, seeloknya kte perbaiki dri dan jgn lah trlalu stereotaip sgt;p

#falsampahkuh;)

Fendy said...

sabar2...ragam manusia....dengar lagu christina perri ke?jar of hearts.....

iszieylyanziy said...

ingatkan lagu jars of heart,,,hmm,,memang xpaham dengan manusia sekarang,,couple atas dasar suka2 atau sebab betol2 nak kahwin,,entah laaa,,xsuka,,,tinggal cam tu je,,y pedihnya,,tggal cam tu je,,xcakap ape,,cinta pada Illahi jugak yang kekal

eRza farEeha said...

nice one!!...
idop ni mcm2 ad..ssh senang..so beringatlah sume pinjaman Allah..:)

misyamissyou said...

yep..dia ingt cm pancing ikan ape..xnak ikan tu buang lek dlm air..tak fikir ikan tu sakit menderita..

ester xanserveir said...

full of points!!!..nice shot =]

Lily_Omar said...

org kata bile dh sayang cantik xcantik bukan persoalan...btul k?

Pateh Adnan said...

demm! dah lame gile aku tak bw! huu, betol2!
kdanag-kadang kite tak sedar kann. tapi nak dok demand jugak. haihh, mentaliti masyarakat skang sudah dah nak ubah, dorang cepat sangat fixed kan otak diorang tu. huhuu

mr_right said...

@vshnu narav

nak jugak 'tipikal' ?? hehe. yup. dats rite. itulah manusia zaman sekarang kannn (=

mr_right said...

@Fendy

hehhe. dapat inspirasi dari lagu die lah^^

mr_right said...

@iszieylyanziy

lyrics tu je yang pinjam jadi tajuk. hehe. betul.. cinta pada illahi yang akan kekal kan is(:

mr_right said...

@eRza farEeha

thanks erza(:

mr_right said...

@misyamissyou

nice quotes girl^^

mr_right said...

@ester xanserveir

hamboy ! kemain ester ~ haha. thanks

mr_right said...

@Lily_Omar

mungkin hanya betul bagi orang yang tak pikirkan hanya paras rupa semata-mata(:

mr_right said...

@Pateh Adnan

hha. tape pateh. aku paham nape ko tak bw. huu. yup. mentaliti masyarakat kite masih low. huu

.ain. said...

sangat mendalam entry nieee.. heee :)

mr_right said...

@.ain.

thanks Ain:)

Razil Tahir said...

setuju sangat sangat !!

mr_right said...

@Razil Tahir

ho0.. thanks bro !

reenapple said...

normal la manusia...

just be yourself..keep smiling..=)

ain.johari said...

bukan stkat tu je...kalo boleh jgan cari lngsung or jgan tunjuk muke skali pon depn kite lgi....
pisang x kn bebuah dua kali so itu jgak la yg kite hrapkn....:)