ahli sarcasm

Saturday, April 30, 2011

ganjaran kepada diri sendiri tu penting ye kawan-kawan(:

assalamualaikum sume(:
korang nga wat ape tuh?
mr right baru balik dari pasar malam.
sepanjang mr right dok kat usm ni selama satu sidang, tadi baru kali kedua mr right g pasar malam kat sini. hee
sedeh an?? bukannye tamo g, cume tade mase jek. 
tadi g pasar malam beli cendol tanpa cendol yang wane ejau tuh(=.='') , nasi kerabu, coconut shake , kerpok lekor yang dibelanje oleh kawan mr right. 
wahah ! act, tadi mr right g tengok wayang.
saje bosan2 dok bilik kan..
ni kena tunggu abeh exam next week.
tadi mr right tengok cerite Thor
bes cite die ! mr right tengok 3D.. sangat awesome okey !




kalo korang budak2 sains especially fizik cam mr right, korang WAJIB tengok cerite neh ! hee
and then pas tengok movie, kawan2 mr right nak balik.
kalo ekotkan hati, mase tu mr right pon nak balik gak,
tapi cam rugi plak an.
so, mr right g meroyan sorang2 kat qb tuh.
shopping time ! haha
sedeh an shopping sorang2?? heh
yela. nak buat cana. 
da suma kawan-kawan balik kampung dah. heh
mr right saje je balik lambat sebab mr right tau nanti bile cuti 4 bulan, mesti mr right kat usm nii.
so, selagi ade kat sini, meroyan la puas-puas an. hhe
dalam dok meroyan sorang2 tu, 
mr right ade la kaut 3 baju=.=''
o0ps ! bukan ape.. da murah.
mane nak cari tige t-shirt yang cantek dalam rm50??
huu. memang mr right beli la kan ~
act, mr right payah sikit nak beli guna duit sendiri.
even untuk diri sendiri.
tapi demi untuk memuaskan diri sendiri setelah berpenat lelah untuk final, so mr right beli la jugak. .
<gambar ta bole dipaparkan atas sebab-sebab tertentu. poyo !>


pas abeh shopping, mr right g secret recipe.
mr right beli a slice of chocolate indulgence cake.
perghh !
memang sedap n terbaek la kan..
antara lapisan kek tu ade aiskrim. hmm ~
sekarang nga makan lagi nii. ta abeh lagi.
tapi aiskrim nye da cair laa. sebab da lame sangat an. huu


hurm.. sume tu mr right buat untuk kepuasan diri sendiri.
mende ni sume bukan nafsu or etc..
ni sume sebagai ganjaran. bagi mr right laa.. huu
kadang-kadang kite kena appreciate diri kite sendiri.
kite kena bagi ganjaran jugak pade diri sendiri.
kalo tak, badan kite pon bole merajuk.
ha ~ korang jangan tak tahu, badan pon bole merajuk tau !
example: demam, sakit .....
badan kite pon perlukan rehat. 
takkan lah 24/7 nak bekerja je kan.
hmm, ape yang mr right buat kat atas tu, tu cara mr right cane nak hargai diri sendiri.
mungkin bagi orang laen dengan menonton movie kan.
mr right bukan kaki movie.. i mean, movie yang korang tengok kat lappy masing-masing.
bukan yang kat pawagam tuh. heh
kalo kat pawagam, ade feel sikit kan sebab korang bayar ! hee.. 
so, cara korang nak appreciate diri korang, ngan ape plak ye?? ape jenis ganjaran yang korang bagi kat diri sendiri?
cer cite ! cer cite !
selalunye kite bagi kat orang laen hadiah je kan..
kadang-kadang kena gak bagi hadiah kat diri sendiri>.<''


okey la..
nak sambung makan kek n fb-king or movie after dis.
assalamualaikum(:


ftnote: kebelakangan ni minat mr right untuk tangkap gambar semakin berkurangan. maybe sebab baru habis final kot. da habis ker??? hee=.=''





Friday, April 29, 2011

korang sayang mr right an??? an? an?

salam jumaat petang sume (:
simple je entry petang neh..
ha ! nak tanye nii.
korang sume sayang mr right an?
mr right ade join satu contest nii.
contest dari blog *rawt rawt*
so, mr right pertaruhkan gambar NI(:


ape yang korang perlu buat, korang kena 'like' page Rawt Rawt ni dulu ye..
then, kalo korang sudi, korang 'like' la gambar mr right tuh.
korang sayang mr right an? 
kalo sayang, 'like' la ye. hee
btw, tade paksaan di sini ye.
terpulang kepade budi bicara followers sekalian.
ngee ~
terime kaseh sume(=

ftnote: alang-alang tu, nak gak promote PAGE MR RIGHT ni gak. kalo sudi, 'like' la juge ye. terime kaseh(:



sekarang mr right da half merdeka ! =.=''

selamat pagi semua (:
ade lagi ek yang ta tido lagi.. hee
mr right nak gitau semua followers ni ..
mr right boleh dikatakan separuh merdeka dari exam.
eerr.. perlu ke bagitau? tapi lantak la. ni blog mr right kan. hee
baru petang tadi habis paper core mr right kat usm nii.
paper geology ~
tah hape mr right karang tadi=P
n pagi tadi lagi lak jawab mandarin + ngantok + perut kosong ! hha
act, ade lagi satu paper.
paper hubungan etnik tapi tu next week.
n paper u jek ~ <berlagak gila !>
sume orang cakap camtuh. SHE letak tepi. hee
so, da buat yang terbaek an.
yang penting, usaha + doa =tawakal..
harap semua baek. amen ~
ta sabar nak jadi senior n jumpe junior next sem(:



pas abeh je exam petang tadi, mr right n kengkawan mr right pergi meroyan kat penang .
tade la pergi mane sangat.
kitorang g quensbay sebab nak tengok movie.
tapi tade movie yang best pon..
RED RIDING HOOD da tengok.
engat nak tengok cerite The Roommate, tapi mase nak tayang pon lambat.
so, kitorang gerak g Sunshine.
niat di hati nak maen bowling laa..
tapi apakan daya, orang sangat lah ramai ~
terpaksa booking plak=.='
pelik betol orang penang nii.
malam jumaat pon ramai yang maen bowling.
err, maybe ade tournament kot ~
jadi disebabkan list nak booking tu berjelar2, so kitorang gerak g Bukit Jambul.
tapi bile sampai BJ , kitorang sume da penat.
disebabkan nak puaskan hati masing2, so kitorang maen la bowling jugak.
nak baling bola pon da ta larat sebab terlalu penat. huu
n mr right menang !!
wekk2 ! jangan jeles ~ haha. gurau jek.
pas maen bowling, kitorang pon balik la usm.
sangat penat okey ~
odw nak balik bilik, jumpe plak due orang nii..
ikmal a.k.a YDP n lin a.k.a markonah ..
bab2 gosip memang bagi kat diorang ye ! haha
sile la jenguk blog diorang ye.
disebabkan mr right da terlalu penat sangat, so mr right balik bilik jek.
kalo tunggu n gosip ngan diorang, sampai bila2 ta habis !
anyway, mr right ade berite baek.
mr right dapat jawatan sebagai Bendahari untuk Expo Konvokesyen (Convex '11) next sidang.
dulu mr right jadi penyelaras jek.
n mr right pon bukannye pandai sangat nak pegang2 duit nii.
cane ye?? adehh-____________-"
n again, dapat portfolio Protokol dan Perasmian juge.
memang ade cop di dahi mr right ini=.='''''
k la guys !
papai>.<''


ftnote: followers mr right da nak mencecah 400. lagi 9 orang followers je. ape2 pon, korang jangan engat yang mr right blogging ni sebab nak cari follower semata-mata. ni semua sebab mr right minat. wahah ! sentap tak?? hee.. tanx sebab sudi jadi followers mr right. kalo ta suke, bole remove okey(:
bye !



Wednesday, April 27, 2011

diorang dah merdeka. mr right bile lagi???

assalamualaikum semua.
setelah mengharungi detik-detik yang mencemaskan, mr right kembali lagi. cewah ! haha
tadi mr right baru pas jawab paper 103.
paper physics wave + vibration + optics.
migrain jugak mr right jawabnye.
hee. betol ! saket pala mr right jawab paper tuh.
alhamdulillah, mr right bole la jawab gak. hee
lecturer mr right sangat baek.
walopon beliau foreigner, 
tapi beliau sangat suke tolong student die.
fine, memang pade mulanya mr right ase nak give up.
betol ~ seriously ~
sebab mule2 dulu, mr right langsung ta paham mende ape yang beliau ajar. buku pon complicated gila nak paham !
walopon fokus + tenung la sampai tembus dinding pintu pon.
then, lama-kelamaan, mr right bole terime.
syukur lagi sekali, paper final tadi ade soklan assignment, test yang beliau pernah bagi.
kalo tak, memang mr right ternganga la nak jawab pon an.
mr right tade la confident le jawab dan betol semua, tapi alhamdulillah at least mr right dapat gambaran cane nak jawabnye(:
pas jawab exam tadi, kepala mr right sakit gila dan asyik buat mende yang ta masok akal jek.
eg; jatuhkan air kat kedai makan-_____-"
emosi petang tadi memang ta stabil . hah
dan balik bilik pas solat isyak, mr right terus tidur jap sebab sangat sakit kepala. mengapkah?? urrmmm..
sudah habis subjek physics.
so, budak-budak physics selain cos mr right; geophysics telah merdeka dengan seronoknye. ceh !




n sekarang mr right terpaksa bertarung dengan due paper hari khamis neh.
paper mandarin n paper geology=.=''
mesti pelik kan kenape mr right amik mandarin?
ni semua sebab mr right tamo amik subjek c++ programming.
mr right bukan terer sangat nak amik subjek super killer 4 unit tuh.
cukup la 4 unit mase sem1 dulu. sangat trauma okey~ haha
dan masalahnye sekarang, mr right berbelah bahagi.
mandarin mr right agak lemah sikit.
n geology yang memang subjek core mr right ta abeh study lagi..
ta tau kenape kalo bab2 bahase, mesti mr right lemah.
sampai ade kawan mr right kate yang mr right memang tale amik bahasa langsung.
dan mr right terpakse la terime 'pujian' beliau itu dengan hati yang terbuka. hahahaha
memang betol pon.
even dalam kelas bm pon, asyik kena marah jek.
n sampai cikgu bm kate bm mr right ta ori-__________-"
hmm, sangat perlukan dorongan dan sokongan supaye bole jawab paper hari khamis neh.
subjek hubungan etnik, letak ketepi dulu. HAHAHA
bye !
nak study;)
assalamualaikum !


ftnote: readers doakan mr right okey;)



Monday, April 25, 2011

"aku pernah rasa dikeji.
aku pernah rasa dikutuk.
aku pernah rasa dihina.
aku pernah rasa ditinggalkan.
aku pernah rasa dipulaukan.
aku pernah rasa dikecewakan.
aku pernah rasa semuanya.
aku sudah rasa semuanya.
dari aku zaman persekolahan.
ramai yang tak puas hati dengan aku.
semata-mata sebab pelajaran n ape2 yang diorang ta puas hati.
cakap belakang dan heboh satu hostel tentang aku.
memandangkan aku tak duduk hostel, jadi kawan baik aku sendiri yang bagitahu.
depan aku baek, tapi belakang aku tikam aku.
aku sudah lali dengan semua ni.
aku sudah masak dengan perangai orang sekeliling.
memaafkan mungkin perkara yang terbaik.
tapi hati aku sudah hancur.
dipermainkan orang sekeliling.
semua orang mungkin tak tahu ape yang aku rasa.
semua orang mungkin tak tahu ape yang aku tahu.
semuanya bagai ade pisau yang menikam dada aku.
moga aku tabah menghadapi semuanya.
hanya Allah yang tahu ape yang aku rasa.
hanya aku yang tahu ape yang aku rasa.
aku yakin dan pasti, Allah bersama aku.
sekian"



Saturday, April 23, 2011

5 tips for finding Mr Right(:

holla people !
nampak ape tajuk kat atas tu? faham? haha
err. mesti korang cakap mr right ni annoying an?
sabar2 ~
mai ceq nak bagitau perkara yang sebenaqnyaa..
tips2 ni bukan untuk memikat hati mr right yang INI..
tapi mr right anda2 sekalian di luar sana.
n entry ni khas untuk perempuan sahaja okey.
kalo laki nak tengok pon, bole~
tapi kalo nak apply, i dun know what to say=.='


here we go..


1) Get a Life . Mende ni maybe agak general tapi logik jugak kan. the most important things is to be Ms Right youself. anda-anda sekalian harus percaye dan yakin dengan kemampuan diri sendiri. Mencari Mr Right anda bukanlah mengkehendaki anda untuk berubah dari segale sudut tapi lebih kepade menjadi diri sendiri. Learn how to be interesting, kind, caring and unselfish. The most important thing is complete ur studies for those who are still studying. seorang wanita akan nampak 'Power Girl' nye bile beliau mempunyai education yang mantap. learn to be happy with yourself. you will only happy in your new relationship if you are happy inside first(:


2) Expect a human being, not someone perfect. No one is going to be everything what you have ever dreamed of. Sebagai manusia biasa, kita semua ta sempurna kan? so, we as what we are. Jangan menjadi terlalu memilih. Bukan semua ape yang kita nak, akan kite dapat kan(:






3) Be patient. To achieve something, you need patient. You may make a few friends, and even break a heart or two. You may get hurt.Tapi semua ni cabaran dan dugaan bagi MRS ALWAYS RIGHT to find her MR RIGHT(:


4) Talk to your family and friends about the kind of man you want. Ask them for tips and they probably know you better(:


5) Last but not least, know what you are looking for in a man. Ask yourself, what do I want this relationship? Do I need it? Semua orang tak sempurna n I think, there's no man as perfect as MR RIGHT. keupayaan dalam maap-memaapkan dalam perhubungan merupakan satu kualiti yang amat diperlukan dalam perhubungan yang sehat(:






haha. okey tak tips2 kat atas?
kalo tak okey, mnx maap la ye.
so, tunggu ape lagi gadis2 malaya?
cer keluar n cari jejaka malaya anda di luar sana ! hee
engat, tade sesape kat dunia ni yang sempurna.
so, just terime pasangan anda seadanya.
mungkin dia yang terbaek untuk anda.
jangan melukakan hati orang. mungkin nanti kite akan rasanye kembali.
rupa tak penting, tapi hati penting untuk memulakan sesuatu perhubungan.
o0ps ! terlebih jiwang plak.
k lah !
bubye guys. nak bace physics neh.
have a nice day ;)
assalamualaikum..

p/s: mr right nak pesan algi sekali. entry ni bukan untuk finding mr right yang INI, tetapi untuk finding mr right di luar sane(: terase cam Dr Love sebentar=.='



Friday, April 22, 2011

wow ! my mrs always right ;)

hallo  people !
tadi ade kawan mr right, aman republic=.=' post gambar tumblr kat fb.
n i like it very much !
see this ~


wahah !
ini ta tau dari mane datang..
tapi MRS. ALWAYS RIGHT mr right is LISA SURIHANI(:



o0ps ! tolong jangan lempang mr right okey.
bye !


< CABUT LARIKKK ! >



migrain jawab bm daripade modern physics + Red Riding Hood=.='

assalamualaikum guys !
sehat dak? mr right ta bape sehat laa.
gara-gara terpakse jawab due paper 'killer' semalam.
modern physics n bahasa Malaysia.
wahah ! mesti korang2 dok ngata mr right an..
cakap nape susah sangat bm tuh.
wuhahaha ~ 
hello ! memang la ta bape susah sangat.
tapi mr right da lame ta buat karangan yang panjangnye 500 ~ 600 pp.
omg ~
kalau dok ngarang dalam blog ni, 
laen cita laa. hee
berpeluh mr right jawab okey !
n meja mr right depan sekali.
ade la dengaq pengawas2 peperiksaan dok sembang.
nak je mr right cakap, " excuse me??! saye tengah jawab bm okey. bm ~"
haha. tapi mr right tade la berani nak cakap cenggitu.
t ta sal2 kena halau dari dewan peperiksaan an. ngee ~~
tapi sekarang mr right da agak lega sangat sebab 3 paper da abeh !
but still have four more papers to go=.='


jadi pas jawab exam semalam dengan penuh 'TENSION' nye, 
mr right pon kuar la g tengok wayang ngan kengkawan.
sempat lagi kan ~
nak tau mr right tengok ape??
ha ! ni diaa ~~~


wahah ! terbaek wok gua cakap sama luuu ~
bes cite neh.
its about sacrifice , love , and bla bla bla...
release sikit tension nye an..
tapi disebabkan kepale mr right da agak pening mase tu, layan jela.. huu
nak tengok beberape scene dalam cite ni??
ni dia....

g cinema cepat pas solat jumaat japg ! hee

The main character; 
Amanda Seyfried as Valerie.

romantic ~

The two heroes.

Shiloh Fernandez as Peter.
nak num beliau? pm mr right kat fb =P

Max Irons as Henry.
ni pon same ! pm mr right jugek ! HAHA

bes kan?
macam fantasy, tapi realiti.
cite die laen dari cite kanak-kanak dulu tuh.
sangat tertanye2 bile korang tengok cite neh.
jalan cerite sangat menarik !
sal serigala jadian=.='
so, tunggu ape lagi??
cepat g cinema yang terdekat !!
k la, bye nak out p semayang jumaat .
bubye !

p/s : 4 out of 5 star. canteqq baju merah tuh >.<''


Wednesday, April 20, 2011

"aku pernah ade kawan yang paham aku suatu ketika dahulu.."


assalamualaikum people !
mr right datang lagi sebab ni blog mr right an ..
hahah. sedeh gila perasan sorang-sorang.
btw, tadi mr right ade selongkar barang-barang mr right.
tetibe TERjumpe satu surat.
tahla surat ape.
jadi mr right bukak la untuk mendapatkan kepastian.
memang ta elok nak bukak surat orang an.
tapi disebabkan perasaan ingin tahu tu membuak-buak, so mr right pon bukak laa..
ja'at an mr right? huu
cenggini cerite nyee.
p/s: sile sediakan tisu masing-masing sebab ade unsur-unsur touching di sini ye. hee


..........
buat si polan bin si polan..
aku harap kau dapat bace surat ini bile semua nye telah terbongkar.
aku harap kau sudi dengar ape yang cuba aku sampaikan.
hurm, aku pernah ade kawan yang paham aku suatu ketika dahulu.
mereka terime aku seadanya.
mereka suke berkawan dengan aku dan aku juge suke berkawan dengan diorang.
aku cuma ingin perlu kau tahu yang aku tak perlukan wang ringgit untuk samakan dengan erti sebuah persahabatan.
aku tak perlukan kereta mewah yang digunakan untuk bermegah-megah pada khalayak.
aku tak perlukan jawatan untuk membuatkan semua orang berkawan dengan aku.
tapi aku cuma perlu hati.
aku cuma perlukan hati sebagai seorang sahabat yang tulus untuk menerima aku seadanya.
aku seorang manusia. aku tahu aku siapa. aku sedar aku siapa.
aku tahu aku banyak buat salah.
tapi aku ade prinsip dalam hidup aku.
kalau orang buat aku sekali, aku masih lagi boleh pejamkan mata.
tapi aku memang pantang kalau ade yang sanggup buat kesalahan yang sama untuk kali kedua.
dan yang paling malangnya, masa tu hati aku telah memaafkan kau untuk kesilapan yang pertama.
pada untuk kali yang keduanya, hati aku sudah tak membenarkan untuk memaafkan kau.
aku ade maruah. aku ade harga diri.
bukan sewenang-wenangnye untuk kau mempermaenkan hati aku ini.
okey. sile cakap aku tertouching terlebih or watsoever ~
tapi hati siape yang boleh tahan kalau dilukakan untuk kali yang kedua??
hati siapa yang boleh menerima untuk kesalahan yang sama untuk kali yang kedua?
terime kaseh kerana menganggap aku sebagai "sampah" dalam hidup kau.
kalau kau ta suke kawan dengan aku, kau boleh buang je aku dari hidup kau.
tak payah nak tulis segale cerite bagai yang sampai boleh mengundang tafsiran yang salah untuk orang sekeliling..
mungkin bagi kau, perangai aku agak 'annoying'..
tapi kalau perangai aku 'annoying', kenape kawan-kawan laen senang je aku nak rapat?
mungkin kau jeles sebab aku rapat ngan ramai orang? 
o0ps ! tu aku ta tahu..
ape-ape pon, terime kaseh sebab selame ni sudi jadi kawan aku.
aku bukan nak bermusuh atau ape, cuma hati aku da tawar.
aku da cukup sakit untuk terima kau sebagai seorang kawan.
sakit sekali, tak pe..
mungkin untuk kali yang kedua, bukan prinsip aku.
sekian(':
..........


sedeh tak surat tuh?
kalo ta sedeh, sile lempang mr right ye. haha
mungkin betul ape yang si penulis surat ni cakap.
hati kite mungkin ta dapat terime kalau kesalahan yang sama berulang untuk kali yang kedua or berkali-kali sedangkan sebelum tuh, kite cuba untuk memaafkan si pesalah.
mungkin kite ta tahu perkara yang sebenar, tapi inilah hakikat kehidupan.
segale bentuk dugaan dalam hidup kite akan membuatkan kite jadi lebih kuat.


kite tak tahu ape yang orang laen rasa..
tapi kite boleh tahu dengan memahami segale rentak kehidupan.
mungkin satu hari kite akan rasa jugak.
hidup ini macam roda.
kadang-kadang kite kat atas, dan kadang-kadang kite kat bawah.
jangan terlalu bongkak dengan kelebihan yang ade.
Allah tu Maha Besar.
kalau Dia nak tunjuk, Dia akan tunjuk jugak.
manusia bukan sempurna.
kita ta luput dari membuat dosa kan.
tapi kite boleh untuk mengelakkan diri kite dari membuat dosa.


hurm, okey la guys ..
semoga bertemu lagi !
jaga diri, hiasi peribadi ye.
assalamualaikum(:


"a friend in need is a friend indeed"