ahli sarcasm

Tuesday, May 31, 2011

terime kaseh semua>.<''

hello semua !
mr right sangat seronok sekarang sebab ni first time mr right menang contest.
and entry kali ni khas untuk semua.
terime kaseh RAWT RAWT kerane sudi pilih gambar mr right untuk join contest anda.
nak tengok keputusannye? klik [ SINI ]
mr right mempertaruhkan gambar ni yang bertemakan pemandangan.


and kepade sume yang sudi 'like' gambar mr right. 
modelnye diimport dan sangat ta bole blah !! haha
TERIME KASEH>.<''

mood : TERUJA GILAK !!

bersuka ria di Vietnam : DAY 3 + DAY 4 + DAY 5 (:

assalamualaikum semua.
first of all, mr right nak minta maap sesangat kepade semua readers sebab da lame ta update entry baru.
bukan sengaja tapi sebab line ternet kat rumah mr right ta bape nak okey.
nak buka ternet pon kena tunggu berejam. sedeh gilak an ~ huu
tapi ape pon, mr right ta lupe ngan janji mr right ngan korang sume.
mr right da janji nak update hari-hari mr right kat vietnam an?
and this entry for you guys.
tapi untuk memudahkan semuanye, mr right terus gabungkan hari 3, hari 4 dan hari 5 terus.
so, tade la janji yang ditanggung kan. huu

hari ketga pagi-pagi lagi kitorang sume bertolak dari hotel ke Mekong Delta.
jauh jugak la. dalam 2 jam camtu kot.
agak bole tidoq jugak la dalam bas tuh. hha
dalam perjalanan kat sane, kitorang stop kat perhentian die.
yelaa.. da lame sangat dalam bas tu kan.
R&R die pon agak cantek. jadi kitorang pon ape lagi kan, kitorang amik la gambaq !
memang ta sah kalo ta tangkap gambaq kan.. hee
Mekong Delta ni sangat la besar okey.
and kitorang berpeluang naek bot untuk ke sebuah perkampungan.
ala-ala perkampungan perlancongan camtu la.
ade banyak kraftangan n cenderamata yang ade dijual kat sini.
ade jugak ladang buah-buahan, persembahan tradisional tempatan.
pas puas berjalan, kitorang dapat naek sampan.
satu sampan ade empat orang. 
best ! pengalaman yang sangat awesome okey !
sangat kuat orang yang dayung sampan tu dengan kitorang empat orang yang sangat berat neh ! haha
pastu kitorang g kilang gula-gula kelapa. sedap gula-gula tu tapi mr right ta beli pon nak bawa balik ke Malaysia. huu
nak tengok gambar?? tengok neh..


















pas puas kat Mekong Delta tu, kitorang pon g la lunch.
makan seafood ! tapi seafood nye agak pelik laa.
cube korang sume tengok neh. macam-macam ~





and otw nak balik hotel, stop untuk makan malam terus >.<''
sempat je nak snap kan ~ hhaa



okey, hari keempat kitorang pulak kitorang g Cuchi Tunnels.
Cuchi Tunnels ni cam tempat persembunyian askar-askar vietnam mase zaman peperangan dulu2 laa.
macam2 ade. and mr right sendiri ade try terowong yang gelap bawah tanah tuh.
alaa... yang selalu kite tengok kat tv tuh.
da lame mr right simpan hasrat nak try mende2 cani.
alhamdulillah, dapat gak kan. huu
tengok la gambar-gambar ni untuk tatapan semua(:





 



lepas da puas kat Cuchi Tunnels tu, kitorang sume balik ke hotel.
agak jauh jugak la dari tempat tu ke hotel kitorang.
kitorang balik hotel untuk tukar baju.
pakai baju korporat kitorang.
sumenye untuk berjumpe ngan Malaysia Consulate kat Vietnam.
the most important event ! sangat teruja okey..





sempat je kan nak snap dalam lift=.=''

ha ! tu je aktiviti kitorang mase day3 and day 4.
best ! walopon penat gila kan.. ni peluang terbaek.
bile kite kat negara orang, macam2 kite belajar.
budaya, suasana and etc..
serius, kalo korang dapat peluang nak pergi ke negara orang, better korang pergi okey !
korang akan belajar something walopon sikit(:

and ape lagi. 
hari 5 kitorang bersedia untuk balik ke negara terchenta.
tapi pagi tu sempat lagi mr right pergi untuk beli sutera lagi kat market tuh. haha
sementara nak boarding tu kat airport tuh, biase laa. sempat jela kan nak snap. haha













huu. sampai tu je trip mr right ke Vietnam.
best bile dapat menjelajah ke negara orang.
okey la guys. selamat bercuti yah !!
bye>.<''


ftnote : best bile dikejar peniaga kat Vietnam ! pengalaman baru. haha. kalo sesiape yag terlepas untuk entry DAY 1 , klik [ SINI ] dan DAY 2 , klik [ SINI ] ..